Jak devalvace guvernérů ČNB likviduje odměnu za práci obyčejným lidem s ruskou perlou na závěr!

 

Možná bychom se měli podívat na záhadnou (dlouhodobou) akci oslabování koruny i z jiného pohledu – normálního občana v praxi, protože nesmyslů už bylo napsáno dost. A jedině přímé setkání s fakty může rozsoudit záhadné výpočty celého spektra obdivovatelů svých politických Bohů a šamanů.

 

 

Můžeme si to ověřit a porovnat například v Chorvatsku, kde většina obyčejných lidí poslední léta zažila dovolenou.

Když se poprvé stanovil volný kurz koruny, mnozí z nás si pamatují úlety od drastického poměru 1/50 k dolaru, až ke Komárkově 1/3 k marce. Obé byl nesmysl, protože praxe a obyčejný život prověřil, kdo skutečný odborník je a kdo není. Tenkrát stanovený kurz vydržel velmi dlouho - důkaz, že tehdy byli odborníci na svých místech. (Urážky a komedie jiných čísel netřeba - toto je hlavní ukazatel!) Co to třeba porovnat s Chorvatskem, kde by naše měna měla dnes ukázat svoji sílu, protože prý nás vede dnešní vláda k zázrakům? Skutečně si lidé, kteří jezdí do Chorvatska (většinou se středními a nižšími příjmy) toto v praxi toto ověří?

 

 

Chorvatská ekonomika by se dala charakterizovat jako středně rozvinutá v rámci Evropy. HDP na obyvatele je zde přibližně o 7 000 USD nižší než v Česku! Průměrná (hrubá) mzda v roce 2016 činí přibližně 8500 kun, což je v přepočtu asi 30 000 Kč. (Záhada pro srovnání: 1Q/16  26480 Kč) V praxi by výkonnost naší ekonomiky měla znamenat, že našinec by si sedl do restaurace, dal si pivo, oběd, či v krámu koupil žemle, housky a jásal by, že je mu lépe s průměrným platem než doma. Přece trh dělá rozdíly a lidé žijící v kvalitnější zemi mají (dle výpočtů ČSSD a jejich nadšených zastánců) také kvalitnější měnu a tudíž v cizině by to mělo být znát.

Ouha, po příjezdu do Chorvatska (Itálie a dalších zemí) to však platí pouze jaksi statisticky, avšak v praxi vidíme jiné. Všichni víme o pivu: u nás lahvové kolem patnácti korun, v Chorvatsku kolem 15 kun. Ale co třeba houska? U nás dvě koruny, v Chorvatsku 1-2 kuny. Zase divné, proč ne obráceně, když se tak úžasně máme? A pokud jdete na oběd, obyčejné – třeba špagety stojí cca 100 Kč, v Chorvatsku od 50 – 100 kun. Poměr je jedna kuna za necelé čtyři koruny.

Mnozí lidé tuto destinaci znají, protože tam osobně jezdí. A zatímco Česká republika je prý vedena excelentně, lidé neuvěřitelně bohatnou (alespoň to tvrdí vláda), tak jako by i zde platilo úsloví:

operace se zdařila, pacient zemřel. Prostě statistik se nikdo nenají a nenapije, ať už se zfalšují jakkoliv!


Důkazy jsou docela jednoduché. Zatímco politici a jejich fanatičtí zastánci předhazují číselné ukazatele statistik, v praxi stačí zajet do Francie, Itálie, Chorvatska či kamkoliv jinam a zjistíme, že máme jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou. Samozřejmě až na oligarchy jak z Ruska, tak z České republiky.

A ještě jedna perla: Rusko devalovalo dle ceny ropy a vysmívali se mu „experti“ od Bloombergu po Financial Times a BBC. Když totéž dělají centrální bankdy západu a rozhazují měnu z helikoptéry od ECB až po naší centrální banku, je to úžasný ekonomický tah. Prostě je dokázáno, že zatímco vládám na papíře vše excelentně vychází, lidé na jihu Evropy si dobře nežijí a našinec si tam dokonce připadá jako chuďas.

Takže závěrem: důkazy v praxi jsou jednoznačné. Modleme se, aby nenastala ekonomická krize, protože tento podvod vlády a ČNB by rázem znamenal katastrofu. Dnes by naopak měla ČNB zastavit pomoc vládě, protože už kapacity na další práci nestačí, a tak by i vláda měla okamžitě najet na vyrovnaný rozpočet. Není víc strojů, lidí, kapacit.

Pozor: nehoruji pro revalvaci (opak devalvace), protože by to sice pomohlo turistům, ale nezaměstnanost by dramaticky stoupla, lidé s nízkými mzdami by padli na ústa definitivně apod. Volám pouze v tomto období po rázném zastavení zadlužování - vyrovnaný rozpočet a ukončení pomáhání vládě devalvací. Prostě nastolit zreálnění - skutečný stav ekonomiky! Nic víc! Ostatní jsou lži v diskuzích. A kdy jindy když ne teď? Až zase začne ekonomika krizí uvadat? To dokáže říct pouze Špidla a Sobotka!

V praxi je i u nás život jiný

Česko patří v EU k zemím s nejnižší minimální mzdou a také s nejnižším poměrem minimálního výdělku k průměrné mzdě. Při přepočtu na kupní sílu se ČR díky nižším cenám řadí mezi státy se střední minimální mzdou. Vyplývá to z údajů evropského statistického úřadu Eurostat.

S příjmem mezi 20 a 30 tisíci korunami si musí umět poradit 27 procent rodin. Dalších 15 procent si musí vystačit s deseti až 20 tisíci a čtyři procenta rodin nedosáhnou ani na deset. Necelá polovina, konkrétně 46 procent českých rodin, se musí spokojit s měsíčním příjmem nižším než 30 tisíc. Ale i ti movitější mají občas potíže s živobytím. Problém ufinancovat své potřeby totiž přiznalo 57 procent lidí. Napjaté rozpočty a dluhy pak dopadají na rodinný život i výchovu dětí.

Vyplynulo to z výzkumu Predikce ohrožení rodiny, který si objednala Nadace Sirius u společnosti Median.

 

Dokončení údajů do úplné mozaiky.

Minimální mzdu si stanovilo 22 z 28 zemí unie. Nejnižší mělo na začátku roku Bulharsko, 215 eur (5810 korun). Nejvíc se naopak vyplácí v Lucembursku - 1923 eur (51 967 korun). V ČR částka činí 366 eur, tedy 9900 korun.

Minimální mzdu nemají Dánsko, Itálie, Kypr, Rakousko, Finsko a Švédsko. Částka pod 500 eur se vyplácela v deseti členských a čtyřech kandidátských zemích. Nejvyšší byla v Polsku, a to 431 eur (11 648 korun). Víc než Češi mají i Estonci, Chorvati, Slováci a Lotyši. Na Slovensku se vyplácí 405 eur (10 945 korun), tedy víc než o tisícikorunu ve srovnání s Českem. Méně než pracovníci v ČR dostanou lidé v Maďarsku, Litvě, Rumunsku a Bulharsku.

Mezi 500 a 1000 eur si minimálně vydělají lidé ve Slovinsku, Portugalsku, Řecku, Španělsku, na Maltě a v kandidátském Turecku. "Ve všech pěti členských zemích byla minimální mzda ve skutečnosti nižší než 800 eur měsíčně," uvedl Eurostat. Tisícovku eur přesahuje minimální mzda v sedmi členských státech.

A proč ano či ne minimální mzda? To bude námětem příště.

________________________________________

A nyní perlička

V Rusku je strašně, strašněji než strašně

Tak to popisuje skupina, která má vydávat záporný obraz o Rusku, hrůzy, děs a výsměch.

Byli někdy v Praze, Ostravě, New Yorku či Paříži?

Tak toto je reklama na Rusko


Podle průzkumů až třetina Rusů nakupuje méně potravin než dříve a šetří i na lécích. Téměř polovina Rusů přiznává, že pokud jsou léky na předpis příliš drahé, nekoupí si je. „Ceny nepřestávají růst,“ uvedla pro Moskou Times Irina Kuninská, která kupuje léky pro svou matku. „S matčinou nízkou penzí a mým klesajícím platem už nevíme, jak máme nakrmit rodinu,“ stěžuje si.

Miliony lidí chudnou. Loni přibyly v Rusku podle CBC News tři miliony lidí, kteří přežívají pod hranicí chudoby. Celkem žije pod hranicí chudoby téměř 20 milionů lidí. Prezident Vladimir Putin má stále vysokou podporu, jeho vládu schvaluje stabilně až 80 procent obyvatel Ruska. „Podporuji Putina a jeho politiku, líbí se mi, jak bojuje s terorismem. Neobviňuji ho z této situace. Ovšemže tu máme některé věci špatné, ale která země nemá,“ říká Slava Kukuškin, otec čtyřleté dcery, čekající ve frontě na polévku v ubytovně pro bezdomovce, píše Mf Dnes. (Komedie, když si přečteme výše napsané.)

 

„Díky nízké nezaměstnanosti je vleklá ekonomická stagnace z politického hlediska přijatelná,“ míní Vladimir Osakovský, hlavní ekonom v ruské sekci Bank of America. „Navzdory recesi zůstává lidem stabilní příjem,“ vysvětluje.

„Politici s tím nebudou nic dělat, pokud to pro ně neznamená hrozbu,“ domnívá se Polevoj. Omezení státních útrat tak v Rusku nehrozí, vláda letos naplánovala největší deficit od roku 2010.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/miliony-lidi-na-pokraji-chudoby-rusove-setri-hlavne-na-lecich-a-jidle-1i2-/eko-zahranicni.aspx?c=A160719_125738_eko-zahranicni_kris#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ekonomikah&utm_content=main

A tímto záhadným ukončením, kdy se dá představit cokoliv strašného, děsuplný článek končí. A co si pod tím představit? Hroutí se rozpočet? Ne, Rusko je připraveno na deficit 3,5 - 4%, za loňský rok činil 2,6 procenta a v roce 2014 pouze 0,5 procenta. Předtím byl vyrovnaný. Pro srovnání - při západní strašné krizi byl nejvyšší deficit naší republiky 6,7 % a nic strašného se nestalo. 

-5,6 -6,5 -6,7 -2,8 -3,2 -2,4  

I minulý rok, kdy už jsme se měli úžasně, byl deficit -2,4%. Francie má stále kolem 4%, Itálie přes 3% a banky v jsou katastrofálním stavu.

Úsudek prázdninového srovnání si udělejte sami. Cestujete, tudíž se sami přesvědčte, a nedejte na zastánce fanatismu. Až se vrátíte na konci prázdnin, sami budete na svých peněženkách vidět, co je skutečnost a co fanatická obhajoba číselných sloupců. A pak není problém i pro nezasvěceného posoudit, kdo s prominutím kecá a kdo ne! Prosím, zkuste si to.

Totiž to, že se naše úžasné ekonomické vzepětí ekonomiky neprojeví, na možnosti ukázat si to i v zahraničí může právě centrální banka, která neschopné Sobotkově vládě pomáhá, seč může. Ale prý za to stále může Nečasova vláda. Trapné a hloupé, když stačí, aby se nestarala ČNB o záležitosti vlády a přestala jí pomáhat a lidem ubližovat!


 
 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Chorvatsko
před 3 měsíci

No, článek pěkný, ale dovolím si oponovat. V Chorvatsku dlouhodobě žijeme celá rodina a ty ceny zde uvedené, jsou z obchodů a restaurací v turistických oblastech... Stejně jako je tomu u nás například v Praze, kde dají turisti za 0,5l piva na Staroměstském náměstí i 150,- Kč, zde ceny v přímořských oblastech vzrostou kolem 15.6. ve všech obchodech i restauracích o 15-25%. Některé lokály otevírají jen na sezónu a ceny napálí okamžitě kolem začátku června. Nevím, odkud jste ceny čerpali, zřejmě z učtenek po dovolené...ale i na Českých stránkách jsem našla reálnější ceník. Zde http://chorvatsko.ubytovanivchorvatsku.c...

Ale i s tímto ceníkem úplně nesouhlasím. Nakupujeme v klasických řetězcích a supermarketech jako v CZ (Kaufland, Lidl, Billa, krom toho ještě Plodine a Konzum, což jsou zdejší řetězce) a ceny jsou naprosto stejné. Balík 500g italských špaget 1,99K n Kaufland, Mléko čerstvé 1,5l 7,99 Kn, Čerstvý chléb v místní sámošce (každý den) 3,5 Kn10 vajec, 6,99 Kn... Dnes jsme kupovali celé grilované kuře, 19,99 Kn/ks... Atd. To jsou reálné ceny.

Petr Pokorný
před 3 měsíci

Informace: Pivo Plzeň se nyní pohybuje kolem 65 Kč v centru Prahy. Letiště apod. nevím. Ceny jsem (relativně) porovnával v katalozích Billa a obchodech Billa. Zda piva Ožujsko či jiná stojí na podzim a na jaře málo upřímně nevím. Současně jsem se díval do indexace porovnání a ceny jsou cca 15% vyšší než v ČR.Chléb ani ve vnitrozemí nikdo neviděl pod 8 kun. 10 vajec 9-10 kun. Kuře ve slevě 1Kg 100 Kč. Kvalitnější žemle - Lovački kruščić za 4,9 kn atd. Levné ovoce, pití Radlery apod. je pravdou. Ceny špaget - pohostinství běžně přístupná jako třeba v Praze u Anděla na Smíchově. Souhlasím, že v nějacích krámcích, které turista nepozná, může být cena ještě levnější. Proto je výše článek hlavně zaměřen na celkové náklady poměru výkonnosti státu a možnosti lidí s průměrným platem. Ale jinak souhlasím, že každá srovnání je těžké a musí být obrovský balík nákupních cen, aby se mohlo mluvit o serioznosti. S jistotou se však dá tvrdit, že údajná výkonnost České republiky by měla zaručit občanům, aby se jim s průměrným platem v Chorvatsku (či jinde) nákupní košík zlevňoval. Ale to se s jistotou v rozpětí deseti let evidentně neděje, dokonce je porovnání opačné a o toto mi šlo především. A může za to devalvace koruny a migranti,kteří sráží platy, protože pracují šest dní v týdnu bez dovolené a minimální mzda nic nezmění. Než aby Babišové zaplatili lidem vyšší mzdu, najmou si Ukrajince či Bulhary. Jinak moc děkuji za informaci a přeji příjemný den.

opus111
před 3 měsíci

JJ, všude v ČR makají samí Bulhaři, Ukrajinci apod. šest dní v týdnu a za minimální mzdu a proto je v ČR nezaměstnanost 5,2% nejnižší v EU a v Chorvatsku je nezaměstnanost 17,7% a Chorvati se mají úplně báječně. :))

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

Petr Pokorný
před 3 měsíci

Slušným lidem jsem anonyme opusi schopen i v diskuzi odpovědět, ale s Vámi diskutovat nebudu nejen kvůli času, ale především že bych musel urážet o hlouposti a to se mi nechce. U nás je díky podvodné ekonomice opravdu nízká nezaměstnanost a protože právě proto, že se v Chorvatsku dle údajů nemají mít tak dobře, vláda místo aby donutila agentury, aby musely pracovat dle české legislativy, tolerují špinavé najímání na snižování mzdy a současně populisticky nechává zvednout minimální mzdu. Vím, že toto nikdy nepochopíte, nemáte na to a já nemíním strávit čas na doučování s někým, kdo prostě nikdy v životě na to mít nebude a když nepochopí, začne urážet ostatní. Nikoliv sprostě, ale napadat každého, kdo ČSSD nevelebí. A to je vše.
Buď předložte ucelenou alternativu a pak posoudíme, nebo skrývejte svoji zbabělost za opuse a štěkejte dál. Ale já se (a nikdo z nás) této stupidní hry účastnit nebudeme.

opus111
před 3 měsíci

SPAM

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

gogo
před 3 měsíci

Veřejný dluh České republiky:

http://www.verejnydluh.cz/

Ale ukázalo se, ze počitadlo je moc optimistické a reálná situace je za současne vlády mnohem horši.

gogo
před 3 měsíci

Kudy chodil, tudy škodil. Ve dne škodi a v noci krad, sociální demokrat.
(Karel Čapek)

gogo
před 3 měsíci

V Česku je téměř 5 milionů exekučních titulů na 10 milionů obyvatel v průměru. V absolutním přepočtu má exekuce „pouze“ 800,000 lidí, ale v průměru vychází 6 exekucí na každého z nich. Oproti loňskému říjnu je to nárůst o 70,000 lidí více, kteří spadli do exekuce. Ale to je také průměr, takže někdo má exekucí klidně i deset nebo patnáct, někdo jenom jednu nebo dvě.

http://aeronet.cz/news/exekutori-jsou-v-...

Nárůst exekuci o 70000 za rok vypovidá, ze tahle vláda to vede od 10 k 5 a zadlužuje nás všechny.

opus111
před 3 měsíci

Naprosto ukázkový důkaz, proč Kalousek nebyl schopen rozjet ekonomiku, jelikož neinvestoval, přestože každý rok zasekával neuvěřitelné schodky od 100 do 192 miliard!

Tvorba hrubého fixního kapitálu - odvětvová struktura (běžné ceny)

ROK - CELKEM

1990 - :
1991 - :
1992 - :
1993 - 334 763
1994 - 403 869
1995 - 528 544
1996 - 616 646
1997 - 625 789
1998 - 652 785
1999 - 659 288
2000 - 727 964
2001 - 783 332
2002 - 784 188
2003 - 807 645
2004 - 860 928
2005 - 921 819
2006 - 982 951
2007 - 1 132 392
2008 - 1 165 332
2009 - 1 063 472
2010 - 1 066 005
2011 - 1 067 017
2012 - 1 051 943
2013 - 1 027 089
2014 - 1 084 075
2015 - 1 198 101

Jasně je vidět, že od roku 2009 až do roku 2013 Kalousek vůbec nezvyšoval hrubý fixní kapitál, za roky 2012 a 2013 ještě fixní investice snižoval.

Tak co tady chceš gogo fantazírovat o nějaké přípravě na růst HDP? :)

Zatímco Sobotkova vláda v roce 2014 skok o 57 miliard a v roce 2014 dokonce o 114 miliard oproti předchozímu roku.

Ale to není jen o těch penězích, to se musí připravit ty projekty a v tom Kalousek ještě více selhával.

Kalousek neinvestoval, všechno škrtil a vyráběl od roku 2009 každoročně schodky v průměru -134 miliard.

Děkuji, takovou ekonomiku rozhodně nechci !!!

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

opus111
před 3 měsíci

ÚSTAV BOHNICE
před 22 min

Gogo, myslíte, že nemocný mozeček opus111 někdy pochopí, že Kalousek byl v době světové západní krize, že se hroutily banky, systémy a společnosti a žádný Kalousek toto údobí nemohl ovlivnit? Pokud nebyl šéfem USA, ale to snad nebyl. No, možná si to opus myslí, ten nerozezná USA od naší republiky. A že neschopný Sobotka udělal katastrofální dluh nejen dnes k poměru ekonomik kolem, ale i když byl z leknutí ministrem financí? No jo, ale když on je v ČSSD prej nejvzdělanější. A prej se doučuje i angličtinu.

-----------------------------------------

Pane z Bohnic, už jsem to tady mnohokráte vysvětloval, ale zřejmě jste tady nový, tak ještě jednou pro vás.

Vždy jsem psal, že v roce 2009 objektivně ovlivnila ekonomiku ČR finanční krize v Eurozóně.

Ovšem také jsem uváděl, že pokles exportu byl jen v roce 2009 a v dalších letech byl export již vyšší než v roce 2008.

Takže nebyl žádný důvod, aby krize v ČR pokračovala až do roku 2013!

Export 2003 - 2015

2003 - 1325915
2004 - 1766972
2005 - 2046807
2006 - 2311465
2007 - 2576724
2008 - 2570700
2009 - 2329418
2010 - 2645451
2011 - 2907068
2012 - 3123079
2013 - 3183857
2014 - 3599437
2015 - 3822925

Kalouskův problém tedy nebyla krize, ale že si podtrhl příjmy do rozpočtu. Přitom v roce 2009 mu výrazně pomohla ČNB, když koruna oslabila až na 29Kč za Eur a měl saldo o 100% vyšší než v roce 2008.

Zkrátka, Kalousek je ekonomický zločinec, místo aby podpořil výdaje a nastartoval hospodářský růst, tak schovával peníze do šuplíku a vytvářel nadstandardní finanční rezervy, které se chystal rozpustit do tunelu s názvem ekologický zakázka. Mělo na to padnout 100 miliard.

Rovněž měl Kalousek velké problémy s přípravou projektů pro čerpání fondů EU.

Dále zaškrtil koupěschopnou potávku, že nezvyšoval minimální mzdu a zamrazil mzdy ve státní správě.

Jak vidíme z předešlé tabulky, tak export úspěšně rostl od roku 2010 až do roku 2013, přesto Kalousek nebyl schopen zajistit příjmy a sekal šílené schodlky.

Sobotka žádný katastrofální dluh neudělal, katastrofální schodky dělal Kalousek:

Pokladní plnění státního rozpočtu

příjmy výdaje saldo
2006 - 923,32 - 1 020,63 - -97,31
2007 - 1 025,88 - 1 092,27 - -66,39
2008 - 1 064,57 - 1 083,94 - -19,37
2009 - 974,61 - 1 167,01 - -192,4
2010 - 1 000,38 - 1 156,79 - -156,41
2011 - 1 012,76 - 1 155,53 - -142,77
2012 - 1 051,39 - 1 152,39 - -101
2013 - 1 091,86 - 1 173,13 - -81,27
2014 - 1 133,83 - 1 211,61 - -77,78
2015 - 1 234,52 - 1 297,32 - -62,8

Takže takto pane z Bohnic.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

gogo
před 3 měsíci

Sobotka zvysil vnitrni zadluzeni teto zeme mezi lety 2013 a 2015 o dalsich 101.5 miliard. A to je Vam malo, ze?

Prestoze opatreni predchozi vlady nastartovala ekonomiku, Sobotkova vlada dokazala i pri 4.2% DPH v roce 2015 skoncit s rozpoctovym deficitem 65 miliard Kc.

Vy to mozna nazyvate uspech, ale jini tomu rikaji marnotratne projidani nasi budoucnost, kdyz i pri vysokem DPH vlada vytvari vysoky deficit.

A kde je tech slibovanych rozkradenych 100 miliard rocne, ktere tato vlada slibovala na zacatku? Skutek utek, jenom predvolebni sliby.

Kecame, nemakame.

Zase Vas opili rohlikem. Naucte se konecne pouzivat vlastni rozum a neverte propagande.

opus111
před 3 měsíci

Ekonomika stagnovala hlavně kvůli zaškrcené koupěschopné poptávce, zkrátka lidé neměli peníze, aby nakupovali a také mnozí odkládali spotřebu, protože viděli, že Kalousek to vede ke dnu.. Odborně je to kolonka "výdaje na domácí spotřebu, doporučuji prostudovat. :)

Dále ekonomika stagnovala kvůli stagnujícím investicím.

Takže nějaké startování ekonomiky předchozí Nečasovou vládou je zcela z říše fantazie. :)) Dobrý vtip gogo. :))

Sobotkova vláda aktivně připravuje projekty a umí čerpat peníze z EU fondů. Za rok 2015 je čistá pozice čerpání EU fondů přes 190 miliard !!!

Současně Sobotkova vláda tlačí na růst mezd, zvyšuje minimální mzdu a také zvyšuje platy ve státním sektoru, to jsou ty zdravotní sestry, policie, hasiči, lékař, učitelé, státní úředníci a mnozí další. A také přidali 10 miliard důchodcům.

To je ten zázrak, gogo, tato opatření nastartovala hospodářský růst !!!

Ty bys všechno škrtil jako Kalousek a růstu HDP by ses nikdy nedočkal !!!
A ještě bys zadlužil stát mnohem více než Sobotkova vláda.

Žádné vnitřní zadlužení se tedy nekoná, jelikož deficity za rok 2014 a 2015, celkem 141 miliard, jsou bohatě kompenzovány růstem HDP ve výši 550 miliard oproti roku 2013.

A co je nejpodstatnější, že se snížila nezaměstnanost o 40% a průměrná mzda vyrostla o 2700kč, kdy rostou příjmy hlavně u hůře placených zaměstnání a tedy lid se mají mnohem lépe než za Kalouska.

Takže opět jsi prokázal gogo, že ekonomice vůbec nerozumíš a vymýšlíš toální nesmysly.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

AntiOpus
před 3 měsíci

Pridani 10 miliard duchodcum predstavuje podle Vas ekonomicky zazrak?

Tohle je opravdu zavazna diagnoza. Hovoril jste o tom uz se svym lekarem?

Duchodcum tato vlada pridava pouze pred volbami. V roce 2016 se duchody v prumeru zvysily o 40 korun ... jinymi slovy tri tisiciny prumerneho duchodu. To je sproste ozebracovani lidi, kteri si cely zivot na duchod sporili.

http://www.duchody-duchodci.cz/valorizac...
http://www.mpsv.cz/cs/22073

Ze Vam neni hanba tohle prohlasovat, Vy jeden ekonomicky zazraku?!

Za trest byste mel tohle rict duchodcum primo do oci a pak projit jejich ulickou. Za takove sproste lhani byste ucitil lasku jejich holi na svych zadech.

Na zacatku tahle vlada slibovala vyrovnany rozpocet pristi rok, do 2 let, do konce volebniho obdobi. Nic z toho nesplneno.

Na zacatku tahle vlada slibovala usetrit 100 milard rocne navic. Nesplneno. Centralni nakupovani kancelarskeho papiru to evidentne nevyresilo.

Vlada vladne na ukor budoucnosti, diky pujcovani penez, vydavani statnich dluhopisu, neustale zvysuje zadluzeni, taha do zeme uprchliky i presto, ze tu zatim byt nechteji.

Opet jste ukazal, ze Vas utahli na nudli a vubec nepremyslite vlastni hlavou.

Modleni petkrat denne k velkemu Bohousovi Vam dlouho nevydrzi.

ÚSTAV BOHNICE
před 3 měsíci

Ty pitomče, zavři už hubu! Najdi si, proč lidé neutráceli! Měly v bankách peníze, ale měli strach je pustit. Když jsi dement, tak už nepiš nic! Klaus, Nečas, Kalousek všichni říkali, že banky u nás jsou zdravé, ale lidé se báli. Vážně jsi takový tupoun, že vše převrátíš, protože nemáš jediný argument? Navíc má každý projekt ty magore na dotace účast státu a když nebyly peníze v ekonomice, projekty se prostě přibrzdily. Táhni už k čertu s těmi lžemi! Jsi debil jak Sobotka! Navíc se teď vybralo víc peněz na daních a víš proč? Tak se podívej, co se profinancovalo za první pololetí přes EU. Takovýho magora bych mlátil do hlavy, až by nakonec přiznal barvu a přestal by lhát!

opus111
před 3 měsíci

No vidíš, tak přiznáváš, že v ekonomice nebyly peníze.

A proč tam nebyly, když export neustále jel nahoru.

Proč Kalousek neuměl vybrat příjmy ???

Vždyť s Topolánkem zavedli ten skvělý Topolánkův Batoh, aby si ty příjmy zajistili.

Jak to, že Kalousek neměl peníze, když saldo zahraničního obchodu v roce 2009 vyskočilo o 100% nahoru oproti předchozímu roku ???

Jo jo, už ti zcela docházejí argumenty, tak se vztekáš a tečou ti nervy, co ? :))

Ta čísla pane z Bohnic hovoří jasnou řečí. Po překonání poklesu v roce 2009 dále ekonomika ČR normálně zvyšovala export, zvyšovala dovozy, zvyšovala saldo a přesto Kalousek neuměl vybrat příjmy do rozpočtu, neinvestoval a vyráběl šílené schodky přes 134 milird ročně v průměru.

Jednoznačně Kalousek vyrobil domácí krizi, která skončila až výměnou vlády v lednu 2014.

ROK.........export...............import..............saldo

2007 - 2 576 724 - 2 482 832 - 93 892
2008 - 2 570 700 - 2 483 622 - 87 078
2009 - 2 329 418 - 2 177 082 - 152 336
2010 - 2 645 451 - 2 522 933 - 122 518
2011 - 2 907 068 - 2 752 602 - 154 466
2012 - 3 123 079 - 2 928 094 - 194 985
2013 - 3 183 857 - 2 947 652 - 236 205
2014 - 3 599 437 - 3 324 889 - 274 548
2015 - 3 822 925 - 3 543 720 - 279 205

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

novota
před 3 měsíci
gogo
před 3 měsíci

Babišovo ministerstvo financi uvádi pro roky 2013-15 následujici hodnoty růstu HDP:
2013 ... -0,5%
2014 ... 2,0%
2015 ... 4,2%

Udelat rozpoctovou sekyru 70 miliard je pri 4.2% růstu DPH ekonomický zlocin teto vlády. A kdyby Babiš ustoupil Sobotkovi, bylo by to pres 100 milard. A domáci státni dluh za jejich vlady neustále roste a roste:
2013 ... 288,1 mld. Kc
2014 ... 363,7 mld. Kc
2015 ... 389,4 mld. Kc

opus111
před 3 měsíci

Takoví jako ty jsou zase schopni naleťet Kalouskovi, který prý bude šetřit a ve výsledku jen zabrzdí ekonomiku, způsobí obrovskou nezaměstnanost a vygeneruje dvojnásobný dluh než Sobotka.

Evidentně nejsi schopen pochopit elementární ekonomické zákonitosti, stejně jako je nepochopil Kalousek.

gogo
před 3 měsíci

Pokud byste chapal psany text a oficialni cisla ministerstva financi, nereagoval byste o necem uplne jinem.
Z Vaseho prispevku vyplyva, ze ekonomice vubec nerozumite a umite pouze nadavat na pana Kalouska jako nejaky alkoholik u piva ve ctyrce bez ubrusu.

opus111
před 3 měsíci

Ty čísla si musíte vyříkat s ministerstvem financí a českým statistickým úřadem. Nemohu za to, že ministerstvo financí jejich data nektualizuje podle posledních ukazatelů českého statistického úřadu.

gogo
před 3 měsíci

Ano, ministerstvo financi lže, ta čisla nesouhlasi a jsou stejně zfalšovaná.
Jak ubohej alkoholik, všichni jsou blbi, lžou a jen on jediný jedinoučký má tu svou pravdu.
Ještě jedno tady pro pána.

opus111
před 3 měsíci

Já vycházím z toho, že ČSÚ ty čísla o HDP vždy v průběhu roku upřesňuje.

Mi věřit nemusíte. Důležité je, abyste se naučil vždy si data ověřovat. Vyskytují se i chyby, třeba kurzy.cz neustále uvádějí chybný údaj o saldu atd.

Spolehlivé údaje jsou zde: http://apl.czso.cz/pll/rocenka/rocenkavy...

Stačí kliknout na PROVÉST a máte všechna čísla hned před sebou na obrazovce.

Pak si vemte do ruky kalkulačku, nebo si to hoďte do Excellu a uvídíte, že na tom ministerstvu financí by si měli udělat pořádek na webu. To je celé.

gogo
před 3 měsíci

Timto prispevkem jste jenom potvrdil ma slova o cervenem hadru. Skutecnost, ze Sobotkova vlada navysila domaci statni dluh mezi lety 2013 a 2015 o 101 miliard proste nedokazete spolknout.

A tak zase zkousite hledat cesticky okolo, placat ruzne nesmysly, obvinovat ministerstvo financi, ze uvadi nepravdive informace, ze s vetsimi schodky se prodluzime k prosperite a vyssimu HDP atd. A kdyz se Vam nejake cislo od ministerstva financi CR nelibi nebo nehodi do Vasi pohadky, tak si vyrobite proste jine, klidne treba 2 roky dozadu. Ale tomu se rika zpetna manipulace s daty mily pane.

Holt kdyz nemate zadne argumenty proti ministerstvu financi, ktere samo priznavava, ze domaci zadluzeni vzrostlo o 101 miliard, tak se hodi cokoliv, ze?

opus111
před 3 měsíci

Nepamatuji si, že bych se s vámi někdy přel o domácím zadllužení v souvislosti s údaji, které uvádí MF. ???

Co se týče MF, tak jsem se vyjádřil k číslům o růstu HDP, které nemá MF aktualizované podle posledních údajů ČSÚ.

Ani jsem nepsal, že s většími schodky se prodlužíme ku prosperitě. To je vaše interpretace.

Kalousek měl daleko větší schodky než Sobotkova vláda a přesto zaškrtil ekonomiku.

Takže opět se gogo projevuješ jako těžký manipulátor a provokatér.

gogo
před 3 měsíci

No to se nedivim, ze si nepamatujete, co jste rikal. Tech vasich nesmyslu, odbocovani od tematu, prekrucovani dat ministerstva financi bylo tolik, ze uz jste se zapletl do vlastnich bludnych konstrukci.

Na stroha statisticka data z ministerstva nemate zadnou odpoved. Ani slovo. Zmuzete se pouze na osobni vypady a urazky, hned od Vasi prvni odpovedi v tomto vlakne. Ani jeden argument, jen osobni napadani. Vulgarne napadate i autora clanku.

To jsou znaky naprosteho dusevniho chudaka a svedci o tom, ze o ekonomice nemate vubec paru.

opus111
před 3 měsíci

Vidím, že už ti zase pěkně tečou nervy. :)

Takže tentokráte jasně a implicitně. :)

Nikdy jsem se s tebou nepřel o domácím zadllužení v souvislosti s údaji, které uvádí MF !!!

Co se týče MF, tak jsem se vyjádřil k číslům o růstu HDP, které nemá MF aktualizované podle posledních údajů ČSÚ !!!

Nikdy jsem nepsal, že s většími schodky se prodlužíme ku prosperitě !!!

Kalousek měl daleko větší schodky než Sobotkova vláda a přesto zaškrtil ekonomiku !!!

Takže opět se gogo projevuješ jako těžký manipulátor a provokatér !!!.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

gogo
před 3 měsíci

Z Vasi posledni reakce je videt, ze jste vystrilel vsechny naboje. Ostatne to je zrejme hned od zacatku tohoto vlakna.

Uz Vam nezbylo nic, vubec nic ... jenom urazky politiku a diskuteru.

Slusne argumentovat neumite, jenom urazet a nadavat. Takovehle hulvaty by mel administrator banovat.

ÚSTAV BOHNICE
před 3 měsíci

Gogo, myslíte, že nemocný mozeček opus111 někdy pochopí, že Kalousek byl v době světové západní krize, že se hroutily banky, systémy a společnosti a žádný Kalousek toto údobí nemohl ovlivnit? Pokud nebyl šéfem USA, ale to snad nebyl. No, možná si to opus myslí, ten nerozezná USA od naší republiky. A že neschopný Sobotka udělal katastrofální dluh nejen dnes k poměru ekonomik kolem, ale i když byl z leknutí ministrem financí? No jo, ale když on je v ČSSD prej nejvzdělanější. A prej se doučuje i angličtinu.

gogo
před 3 měsíci

Ooo, nas nejvzdelanejsi Sobotka! Jeho czenglis je naprosto fascinujici :) Tohle pousteji 6-letym detem a ty se valeji smichy na zemi:

https://www.youtube.com/watch?v=K13njP5R...

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady zase!

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle nelži tady!

gogo
před 3 měsíci

Malá ukázka Sobotkova hospodaření s penězmi daňového poplatníka. Té poslední větě bych úplně nevěřil, platíme si to "dobrovolně" sami.
Pro srovnání, na malé děti, které měsíce či roky s prominutím chcípají zaživa na nějakou nehezkou nemoc, se tu sbírají víčka od PET flašek, protože na jejich léčbu podle této vlády peníze nejsou.

http://www.imgup.cz/images/2016/07/21/ha...

novota
před 3 měsíci
novota
před 3 měsíci

Slováci a jejich mzda...výsledek ficka, kalinky a spol... http://www.hlavnespravy.sk/patina-slovak...

opus111
před 3 měsíci

Nedávno vyšel na pravemprostoru článek, něco jako: Otevřený dopis ČNB.

http://pravyprostor.cz/otevreny-dopis-cn...

Celý článek je jeden obrovský nesmysl a zvláště mne zaujalo manipulativní vytržení z kontextu:

"Konec konců váš bývalý guvernér Miroslav Singer všechny tyto důsledky přiznal svým opakovaným prohlášením, že měnová politika vytváří vítěze i poražené."

Jenže už pravoprostoráci neuvedli, jaký je kontext tohoto prohlášení, že i bez intervencí, má ekonomika své vítěze i poražené. To se to krásně na pravemprostoru manipuluje. :)

Po přečtení nesmylsného článku jsem ihned došel k závěru, že Singer by ten článek rozmetal na atomy během 5 minut.

A mimoděk jsem kliknul na ten odkaz o "vítězích a poražených" a tam to přesně je.

Koho to zajímá tak zde: https://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_medi...

Nesmysly různých pravýchprostorů a Pokorných, kteří naprosto bezdůvodně kritizují ČNB, jsou v článku doslova rozmetány na atomy.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

opus111
před 3 měsíci

Takže shrneme si tento článek.

Opět zde vidíme stejný prvek, kdy hned v úvodu je vytvořena nesprávná premisa a následně se dotažením do extrému dokazuje, že vlastně nic neplatí.

"V praxi by výkonnost naší ekonomiky měla znamenat, že našinec by si sedl do restaurace, dal si pivo, oběd, či v krámu koupil žemle, housky a jásal by, že je mu lépe s průměrným platem než doma. Přece trh dělá rozdíly a lidé žijící v kvalitnější zemi mají (dle výpočtů ČSSD a jejich nadšených zastánců) také kvalitnější měnu a tudíž v cizině by to mělo být znát."

A kde je ten problém?

a) V praxi totiž cena na krámu v Chorvatsku se vůbec neodvíjí od výkonnosrti české ekonomiky, ale odvíjí se od toho o kolik si Chorvati ještě troufnou oškubat turistu.

b) Dále v praxi jde předvším o to, že český občan si klidně těch 14 dní v roce zaplatí předražené služby a potraviny v Chorvatsku, ale co je podstatné, že zbylých 11 a půl měsíce v roce, má doma levné potraviny a služby a tedy skutečně vyšší kupní silu a vyšší životní úroveň než Chorvat u něho v Chorvatsku.

c) Nikde jsem nenarazil na tvrzení, že by ČSSD vypočítávala, že máme kvalitnější měnu než v Chorvatsku a už vůbec to není možné vztahovat na ceny služeb a potravin v Chorvatsku, které jsou uměle vyšroubovány nahoru.

Ono toiž se musí srovnávat, jak se kdo má doma v dané zemi s jeho průměrným platem.

A srovnání Chrvatska a ČR je jasně ve prospěch ČR.

Před nedávnem byly na Novinkách zveřejněny kontrolní nákupy v německých supermarketech a zjistilo se, že tyto nákupy potravin mohou být o 10-20% levnější než v českých supermarketech.

Znamená to tedy, že česká ekonomika je silnější než ta německá ??? A česká měna je kvalitnější než ta německá ???

Takže podle Pokorného zdražme čtyřikrát potraviny v ČR a hned si budeme v Chorvatsku užívat ???

Je vidět, jak vás tady Pokorný vodí za nos.

ÚSTAV BOHNICE
před 3 měsíci

Hlupáčku, i v Praze je turismus, zlatý kříž, ceny vyšroubovaný. A lze porovnat Billa v České republice a Billa v Chorvatsku. Kdo tam byl, ví, že oba krámy jsou pro obyčejný lidi. Vylez jsi někdy od socialistickýho kompu? Nejsi ty českej Honza, co byl akorát na humnama? Němci a Angláni sem jezdí, protože je tady pro ně dráž? A vlečou toho domů dost včetně alkoholu a opic! Hele, v Bohnicích ještě přijímají.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

novota
před 3 měsíci
gogo
před 3 měsíci

Vitásková:
Ti, co vytunelovali Ostravsko, sedí ve vládě, a nikdo je nestíhá

Svatá pravda.

http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-kandid...

opus111
před 3 měsíci

Předně musím upozornit, že paní Vitásková má v odborné rovině velmi relevantní názory a jako odborníka ji uznávám.

Ovšem to, co předvádí v předvolební kampani za zvolení do Senátu je absolutní fraška.

Honí své volební body na absolutním populismu, rozhlašováním totálních nesmyslů, že někdo ze současné vlády prý podle ní vytuneloval Ostravsko.

Na rozdíl o členů vlády, ona byla skutečně, zatím sice nepravomocně, ale odsouzená.

To skutečně voliči dopustí, aby do Senátu šli zasednout lidé, kteří jsou pro trestný čin odsouzení na 8 a půl let do basy?

To už voliči ztratili poslední zbytky zdravého rozumu ???

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

novota
před 3 měsíci

Znalec ekonomie a práva...proto skončil šlachta...https://audiklub.cz/forum/tema/313838-er...

komunista Kubík
před 3 měsíci

Best má pravdu...Když jsou někteří bývalí poslanci, kteří hlasovali o legislativních problémových dokumentech, v dozorčí radě fotovoltaických elektráren, tak se musíte sám pozastavit nad tím, jak je možné, že zrovna tito lidé jsou v dozorčích radách těchto fotovoltaických elektráren. Budu jmenovat, ale až přímo v Senátu,“ podotkla Vitásková s tím, že si zkrátka počká, až bude mít na své výroky imunitu. „Víte, já jsem nic neudělala, a mám trestný čin, jako kdybych udělala nějaký zločin. Ti, co vytunelovali Ostravsko, připravili lidi o střechu nad hlavou, sedí dál ve vládě a tváří se, jako kdyby se nic nestalo a taky je nikdo nestíhá. Když teď něco řeknu, budu mít další trestní oznámení. Takže já o těch věcech budu hovořit až na půdě Senátu,“ uzavřela.

opus111
před 3 měsíci

Ten Krúpa samozřejmě nic nic takového neuskuteční, protože je to nesmysl jako hrom.

Klidně by si mohl svolávat nějakou valnou hromadu, ale většina ho přehlasuje, že se nic prověřovat nebude, protože vše je dávno desetkrát prověřené a na nic se nikdy nepřišlo a nikdy nepřijde.

A Sobotku do toho tahá Best opět jen zcela účelově. Chápu, že Best potřebuje nějak přitáhnout pozornost, ale v dnešní době, pokud někdo začne blábilit o Sobotkovi v souvislosti s OKD, tak se okamžitě degraduje na obyčejného populistu.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

ÚSTAV BOHNICE
před 3 měsíci

Sobotka zase dělá ostudu!!! Sobotku zaskočil dotaz v angličtině, s překladem mu musel pomoci Fico

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/sobotku-zaskocil-...
O českém premiérovi se ví, že v angličtině má značné mezery. Před dvěma lety vzbudil pobavení jeho čtený projev na sjezdu evropských socialistů, který si na internetu stal terčem řady škodolibých komentářů.

Jak udělal vysokou školu takový dement?

gogo
před 3 měsíci

I malé děti z Prahy 6 se smějí Ozubené pleši

Náš vzkaz premiéru Sobotkovi jsme nenatočili jen jako vtip – je v něm obsažen i jiný příběh a ten se přímo týká účinkujících dětí. Ministr školství Sobotkovy vlády Marcel Chládek totiž do základních škol na Praze 6 vyslal Českou školní inspekci, která zde chce zrušit dvojjazyčnou výuku. Ministra Chládka jsem už před třemi měsíci vyzýval k diskuzi nad tímto tématem, ve snaze tuto možnost výuky dalšího jazyka pro žáky zachovat. Z jeho strany však nepřišla žádná relevantní reakce. Proto jsme se rozhodli, že zkusíme vzbudit pozornost jinou cestou, protože považujeme vzdělání a jazykovou vybavenost našich dětí za prioritu. A co lze lépe využít než anglický projev premiéra, který nesplňuje ani základní požadavky na jazykovou vybavenost evropského státníka a je tak v přímém kontrastu k tomu, o co už se dlouho snažíme v oblasti školství na Praze 6.

https://www.youtube.com/watch?v=l7NxT51t...

gogo
před 3 měsíci

Záleží i na tom, kdo dluží a kolik. Např. ČSSD se svými 300 miliony korun dluží docela dost, ale exekutor se v Lidovém domě neobjeví, jak je rok dlouhý. Dokonce si to i předsednictvo ČSSD odhlasovalo, že zatím nic Altnerovi platit nebudou. Pan Altner má smůlu. To obyčejný člověk na Ostravsku, to je jiné kafe. Ten si může odhlasovat v rodinném kruhu co chce, ale bude mu to houby platné. Policisté a exekutor mu vtrhnou do bytu a vystěhují ho na ulici. To se Lidovému domu stát nemůže, to je jiná liga.

http://tinyurl.com/z22mvog

opus111
před 3 měsíci

To vůbec není pravda, že obyčejný člověk nic nezmůže.

Spousta lidí soudy protahuje natolik, že exekutor přijde do bytu tak za pět let.

Někteří lidé se vykašlou úplně na všechno a pak tam mají exekutora do roka.

Takže to vůbec není o tom, jestli je někdo obyčejný či neobyčejný.

Je to jen o aktivním přístupu.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

novota
před 3 měsíci

Ani se nedivím a ještě jim půjčují peníze---holt jejich voliči...http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-kandid...

chabrus op(r)us opět
před 3 měsíci

nepochopil, o čem pan Pokorný psal.
A tak mele a mele dokolečka dokola svou...
V jeho nemoci, není mu pomoci.
Přestávám ho číst a je to osvobozující úleva :-)

opus111
před 3 měsíci

Pokud Pokorný glorifikuje Chorvatsko, jací že to jsou borci proti Čechům, protože v Chorvatsku mají předražené potraviny a služby, tak mu navíc ještě uniká důležitý ekonomický parametr a tím je "parita kupní síly".

Jestliže v Chorvatsku je průměrný příjem zhruba stejný jako v ČR, pak jestliže mají násobně vyšší ceny potravin a služeb, tak je jasné, že průměrný Chorvat by měl mít v Chorvatsku mnohem nižší životní úroveň než průměrný Čech. Oni to ale kompenzují nižšími cenami bydlení ve vnitrozemí.

A kdyby Chorvati srovnali ceny služeb, potravin a bydlení do reálu, tak by teprve bylo vidět ten nepoměr mezi nevýkonnou eknomikou Chorvatska a stovkách % vyšší výkoností české ekonomiky.

Chorvati si vyladili ekonomiku na příjmy z turismu. Je to však dost krátkozraké, protože při nějakých konfliktech, kdy tyto příjmy vypadnou jako první, tak mají tyto země okamžitě obrovské problémy.

ČR je na tom z tohoto pohledu naprosto diametrálně lépe !!!

Pokorný prostě zcela ignoruje jasná fakta !!!

ÚSTAV BOHNICE
před 3 měsíci

asi 30 000 Kč. (Záhada pro srovnání v ČR: 1Q/16 26480 Kč) je prostě méně. Řekněte volovi opusovi, že ceny jsou ve vnitrozemí stejné. A stejně v Praze centru jsou jiné ceny než v HorníDolní nebo i na Jižním Městě v Praze. Pane Bože to je dement. A Praha nežije z turismu? Česká republika nemá obrovský příjem z turismu a dokonce celý rok? Hoďte na něj síť!

opus111
před 3 měsíci

Proč urážíte ??? !!!

Co na to ADMIN ??? !!!

Bude mazat ??? !!!

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

opus111
před 3 měsíci

Pepi:
myslel jsem to ironicky.Nejvíc mě udivují lidi co se zastávají bordelu za každou cenu
-------------------------------------------------------------

Když jsem ten váš příspěvek četl jako ironii, tak mi to přijde jako skuhrání a ještě méně objektivní než předtím.

V ČR by jistě mohlo být mnoho věcí lépe, ale žádná společnost není dokonalá.

Já porovnávám, že za vlád pravice se situace vždy jen zhoršovala, zatímco za vlády ČSSD se situace vždy výrazně zlepšovala.

Zvláště toto poslední období ČSSD od roku 2014 je doslova raktové co se týče zlepšení situace. Ve všech oblastech života se situace zlepšuje. Nezaměstnanost klesla o 40% a je nejnižší v EU což nám můžou Chorvati jen závidět, když tam mají 18%.

V ČR je poslední tři roky téměř nulová inflace, přesněji kolem 0,3%, takže výrazný růst platů je růst reálný, nedochází ke znehodnocování důchodů ani úspor.

Vláda nastavila výraznou podpru rodinám s dětmi, ať už to jsou odpisy z daní nebo školkovné.

Co nejvíce oceňuji, že vláda B. Sobotky šlape tvrdě na krk zlodějským exekutorům.

Vláda ukázala sociální smýšlení, když nastal problém s OKD a horníci se nemusí strachovat co s nimi bude, pokud by skutečně došlo k masivnímu propouštění.

A bylo by to dlouhé psaní, kdybych chtěl vypsat vše pozitivní co se této vládě podařilo a ještě podaří.

Takže zaměřovat se jen na nějaký "bordel" není zcela na místě, vidím v tom jen vaše negativní uvažování.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

Pepi
před 3 měsíci

no a mě to připadá jako pozitivní blábolení a zlepšování poměru pomocí teoretických demagogií.Nakonec by nešlo ani o prachy,protože inteligentní lidi jsou skromní a štastni s tím co mají,ale těžko se žije ve společnosti morálně zdevastováné a na tom se podílely všechny strany i slavná čssd s evropsky uvědomělým a k úchylákům tolerantím Sobotkou.U nás jsme už tak daleko,že lhář věří sám sobě

opus111
před 3 měsíci

Já jsem vám uvedl holá fakta, jak je uvádí český statistický úřad, ostatní věci jsou přijaté zákony, a to jsou také fakta.

Takže o žádné teretické pozitivní bláboly se nejedná.

Pokud ignorujete jasná fakta, pak, aniž si to uvědomujete, máte velký problém, protože jste ztratil kontakt s realitou.

A morálka, to je velmi široký pojem, to ať se každý jednotlivec prozkoumá nakolik žije morálně.

Otázka tak je, co si stanovíme jako etalon morálky.

A pokud má pro vás morálka cenu nejvyšší, pak jestliže žijete morálně v nemorální společnosti, měl byste být o to šťastnější.

A myslíte si, že v takovém Německu, kde mají 4 x vyšší příjmy než v ČR se žije mravněji? Ale kdepak! Úplně stejně se tam vraždí, krade, znásilňuje, je tam korupce, pederasti, alkoholici a kdoví co ještě jaké svinstvo.

ÚSTAV BOHNICE
před 3 měsíci

Realita je v článku a dementi dávají statistiky. Statistika je zmanipulovaná zlevněním koruny, ty inteligente. Takže je zfalšovaná. Mozek v horku nepracuje? Musel by jsi to přepočítat na reálný kurz a následně dopočítat ztráty z vývozu a ztráty z dovozu, protože by se zdražilo zboží. To je teda třída, tenhle opus. Víš vůbbec, co je ekonomika makro?

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

opus111
před 3 měsíci

Další z řady nesmyslných článků pana Pokorného.

Srovnávat životní úroveň občanů potažmo výkonost ekonomiky na základě srovnání cen služeb v přímořských oblastech Chorvatska, tak to je úlet jako hrom.

Ve všech přímořských letoviscích jsou ceny násobně vyšší než všude jinde. A zvláště v Chorvatsku by byli hloupí, aby nevyužili toho, že jsou relativně nejblíže Evropanům a ročně tam jezdí milióny turistů z EU.

A roubovat to ještě na nějaké dokazování, že naše ekonmika si nevede dobře a k tomu ještě dokazovat, že Singer je zločinec protože o dvě kažky posílil EUR vůči koruně, to jsou neskutečné úlety.

Ať se spíše Pokorný zamyslí nad tím, jak je možné, že i přes tyto velmi vysoké ceny v letoviscích je na tom Chorvatská ekonomika velmi špatně. Například nezaměstnanost přes 17%. Nízká výkonost průmyslu. HDP na obyvatele o třetinu nižší než v ČR, to hovoří samo za sebe.

Kdyby neměli turistický ruch, kde ždímají turisty na předražených službách, tak by na tom byli ještě mnohem a mnohem hůře.

V rámci objektivity, proč nesrovnáte třeba ceny nájmů v Záhřebu a v Praze a rázem by vám vyšlo zcela opačné garde.

Pane Pokorný už s těmi manipulacemi přestaňte, je to skutečně velmi trapné a neustále se jen zesměšňujete.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

Pepi
před 3 měsíci

jsme stát kde z pracujících jsou žebráci,řemeslo nic neznamená-jen dřinu od nevidím do nevidím,stát kde se týrají poctivci,kde fungují zákony jen pro mocné,stát kde se jen chlastá,nikdo ničemu nevěří,jeden druhého podráží pro pár šušnů,stát který se propadl do středověku a tmy.Můžeme si za to sami a pomáhá nám v tom série režimu,které se zde střídají od horšího k ještě horšímu.Elita a celebrity tohoto národa jsou většinou největší hnus,bez charakterní špína-co je všeho schopná

Jaroslav Matuška Zeolit
před 3 měsíci

Pepi, Váš pohled na současnou situaci je zdrcující. Mohl byste mi napsat, jak jste na tom Vy s příjmem? S manželkou jako důchodci máme příjem dohromady cca 23 tis. Holý nájem platíme 11.140 Kč. O tom, že syn, který s námi bydlí, je t.č. nezaměstnaný se zmiňuji okrajově. Asi jsem "deviant", ale v podstatě žiju "spokojeně". Zjistil jsem, že lidé, kteří nemají důvod ani v nejmenším si stěžovat, naříkají nejvíce. Převrat v Listopadu jsem uvítal a stále ještě vítám, i když řadu věcí kritizuji víc než kdokoliv jiný, ale odmítám být otrávený...

nevěřící tomáš
před 3 měsíci

Jaroslave Matuško Zeolite,
takže vám s manželkou, po zaplacení holého nájmu zbyde, 11 860Kč. Žije s vámi nezaměstnaný syn, kterého tedy zřejmě také živíte. To znamená, že vám na stravu, oblečení, domácí potřeby, opravy v domácnosti, atd. zbývá 131,78Kč na osobu. Ještě byste měl uvést cenu energií, kterou je nutné také zaplatit, aby ji bylo možné odečíst z vašeho denního přídělu Kč na osobu. Můžete uvést, kam si z tohoto příjmu dovolíte, po celoživotním zaměstnání, odjet na zaslouženou dovolenou?
Je dobré, že se cítíte být spokojený a věřím, že vaše manželka, i váš nezaměstnaný syn, tento pocit s vámi sdílejí.
Je to však velmi žalostná bilance. Je mi líto všech, kteří jsou na tom stejně, jako vy, nebo ještě hůře.
Hospodaření 25 let po převratu - 4x horší než světová válka:
http://www.novarepublika.cz/2016/07/hosp...

Jaroslav Matuška Zeolit
před 3 měsíci

Co jsem chtěl vlastně říct svým příspěvkem? Že nelze generalizovat. Manželé, kteří žijí ve vlastním, mají práci, jsou asi na tom podstatně jinak než vdova, která platí nájem a navíc třeba ani nedosáhne na 10 tisíc důchodu. V takovém konkrétním případě se nedivím, že tato žena říká něco o "zlatých komunistech"...

Pepi
před 3 měsíci

nemám se špatně co se týče peněz,protože dělám od rána 3h. do večera 20h.Ano,můžu se na to i vykašlat a dělat někde 8hodin skoro zadarmo-jak je v našem kraji zvykem. Nejsem nikde dlužen a děti a žena jsou skromný,takže se nechá ještě chvilku couvat do kouta,takže já jsem spokojen a ostatní at se maj jak chtěji,at se zadluží na 50let a dělají v práci kde je udřou,at nemají čas na děti,na sebe, na koníčky,at maj neustále strach,mě se to netýká-já mám možnost ještě manévrovat

opus111
před 3 měsíci

Jiným se divíte, že ať se udřou a přitom tady píšete, že pracujete 17h denně ???

Zkuste si někdy přepočítat hodinovou mzdu. Abyste nebyl překvapený, že třeba děláte ještě za míň, než ten co chodí do fachy na 8h.

Mimochodem, na co vám ty peníze jsou, když jich ani neužijetet ??? Jen práce a spát.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

Pepi
před 3 měsíci

myslel jsem to ironicky.Nejvíc mě udivují lidi co se zastávají bordelu za každou cenu

bývalý OSVČ
před 3 měsíci

Co chcete od kovaného zastánce socan bandy, který nikdy nepodnikal a neví vůbec co to je. Jenom přiblblé kecy , že osvč a živnostníci jsou největší zloději. Stačí se podívat do jejích vedení a uvidíte kdo krade...a ve velkém..

KROKODÝL
před 3 měsíci

To co dělá ČNB s korunou je genocida úspor šetřivých občanů.Lenoši a velkovýrobci dětí jsou dotováni z nehorázných daní a důchodci obíráni o hodnotu úspor.Devalvace koruny pomáhá jen a jen nadnárodním koncernům,kterým zvyšuje zisky.Kolik skutečně českých firem vyváží do zahraničí.Pár desítek?A zaplatí to ,jak jinak zase občané.

opus111
před 3 měsíci

Na úspory nemá intervence ČNB vůbec žádný vliv. Úspory znehodnocuje inflace a ta je poslední 3 roky extrémně nízká i přes intervence.

Jinak, co se týče zahraničního obchodu, ČR vyváží každoročně zboží za více než 3 bilióny koruna rozhodně to není pár desítek firem.

Saldo zahraničního obchodu je přes 270 miliard ročně v plusu a to jsou penízky přímo do HDP.

ÚSTAV BOHNICE
před 3 měsíci

No vidíš, jak jsi blbej. Kdyby se zdražila koruna, tak by se zdražilo zboží, méně by se vydělávalo a tak nakonec hlupáčku přiznáváš, jak ti (ČSSD a Sobotkovi) ČNB pomáhá. Máš v tom guláš a nevíš, čí jsi.

opus111
před 3 měsíci

Guláš v tom máš jedině ty.

Pokorný nejdříve tvrdil, že intervence jsou zločin a ničí českou ekonomiku a potom otočil o 180 stupňů a šel do opačného extrému a začal tvrdit, že veškerý růst HDP je kvůli intervencím (prý má Sobotka nulovou investiční politiku).

Já jseme vždy měl názor vyvážený, že intervence měly pozitivní vliv na rozjezd ekonomiky, ale nijak dramaticky se na růstu HDP nepodílejí, na kurzovém rozdílu max 0,5% HDP.

Ale jsem rád, že lidé jako vy na Pařátu začínají chápat, že intervence měla pozitivní vliv na růst ekonomiky ČR.

To je zásadní obrat a odklon od názoru, který tady Pokorného nohsledi papouškovali ještě pár měsíci zpět.

Admin
před 3 měsíci

Opět sprostě lžete opusi111 a to se zde vážně trpět nebude. Až zase zmizíte, tak se nedivte. Pan Pokorný stále opakuje, že devalvace nesmyslně pomáhá Sobotkovi a že pro lidi je to zločin. Pokud budete urážet a lhát, opět se z Vás stane SPAM. Že devalvace je možná na rozjezd, nikoliv stálá podpora! Zde s vážně urážet a lhát nebude! A pokud máte sklerozu, tak jste se Vy hádal, že pomoc nemohl Singer spočítat na 1,5, ale na 0,4. Ještě jedna lež a napadení a už zde nebudete!

opus111
před 3 měsíci

Takže já lžu?

Tak si něco přečti ADMINE!

Lže guvernér Singer (a Rusnok) s oslabováním koruny, nebo premiér Sobotka?

http://www.paratdnes.cz/2016/05/Lze-guve...

A tam je v závěru napsáno:

Prostě platí, že lže Singer, nebo Sobotka. Nejhorší je, že nás nyní ničí podle mě oba dva a Rusnok v tom chce pokračovat!

Takže jak vidíš admine, Pokorný skutečně napsal, že intervence ničí českou ekonomiku!

A jdeme na další odkaz:

ČNB oslabováním měny nahrazuje nulovou investiční politiku Sobotkovy vlády

http://www.paratdnes.cz/2016/07/CNB-osla...

A tam se píše:

se fakticky stala fiskálně plošnou bankou (ČNB), která nerozhoduje o rozpočtu, ale která ho de facto v umělém, netržním zhodnocování peněz podporuje oslabováním kurzu.

A já dodávám, takže Pokorný zde uznává, že ČNB podporuje rozpočet a z předešlého obsahu vyplývá, že má intervence pozitivní vliv na růst HDP a potažmo tedy příjmy do r o z p o č t u !!!

A ještě musím upozornit, že se od té věty z článku zcela distancuji, ta věta je absolutně nesmylsná.

Nicméně ukazuje, že Pokorného vztah k intervencím je přesvědčivě ambivaletní. Vždy bude tvrdit to, co se Pokornému právě hodí do krámu.

Takže ADMINE, žádné lhaní, ale jen uvádím fakta, která šíří Pokorný ve svých, jak to nazvat slušně, výplodech.

Takže nikoho jsem neurážel, ani jsem nelhal. :)

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

opus111
před 3 měsíci

Lže guvernér Singer (a Rusnok) s oslabováním koruny, nebo premiér Sobotka?

Prostě platí, že lže Singer, nebo Sobotka. Nejhorší je, že nás nyní ničí podle mě oba dva a Rusnok v tom chce pokračovat!

Tak to je také zajímavé, že spojení "lže Singer" neprošlo do předchozího příspěvku.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

opus111
před 3 měsíci

Tak to je důkaz o manipulaci s příspěvky, že určitá slovní spojení nesmí projít do příspěvku, ale Pokorný je může v článcích používat.

Tento web ADMINE ztrácí poslední zbytky důvěryhodnosti.

ÚSTAV BOHNICE
před 3 měsíci

Ty jsi skutečně blb. Nechápeš psané? Nejsi socan? Já tam čtu, že Singr ničí ekonomiku devalavací a tak totéž Rusnok a Sobotka si dělá ego na tom, co neovlivnol a lže jako ty. Když jsi dement a neumíš číst, kup si slabikář a zvítězíš hned. První třída - do druhé tě nepustích, protože umíš číst, ale nerozumíš textu, inteligente.

opus111
před 3 měsíci

A co na to ADMIN ???

Mlčí ??? :)))

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

ÚSTAV BOHNICE
před 3 měsíci

Sám přiznáváš stejně jako Fischer, že ČNB podporuje vládu. A to je ta devalace, hlupáčku. A když to dělá ČNB, tak to nedělá vláda, neb je neschopná. Kde jsi se učil číst, že tě to nenaučili? Jsi z Ukrajiny? Nebo z východního Slovenska? Nechápeš, že přečít písmenka je něco jinýho, než chápat text? Sám sobě si vyvracíš tvoje nesmysli. Jdi se léčit.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

AntiOpus
před 3 měsíci

Placenej trolle běž si dělat akci Čistý stůl někam jinam.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...