Kde je skutečně pravda v počtu důchodců? (Budeme hledat původ)

Všechny finanční noviny včetně financí na idnes.cz dodaly tuto správu: Loni se každý třetí starobní důchodce rozhodl pro předčasný starobní důchod.

Loni odešlo do předčasného důchodu 29,5 tisíce Čechů a letos o něj požádalo už přes 13,5 tisíce lidí. V předčasné penzi je tak v Česku už téměř 600 tisíc lidí, průměrná penze nyní dosahuje 10 124 korun. Nejčastějším důvodem je ztráta zaměstnání a delší nezaměstnanost v předdůchodovém věku bez vyhlídky na získání nové práce.

Zdroj: http://finance.idnes.cz/kdy-a-jak-zadat-o-predcasny-duchod-dqo-/penze.aspx?c=A160627_070423_penze_sov

 

Vzhledem k tomu, že je minimálně deset dalších zdrojů z finančních webů, přebral jsem to také. Nyní je otázka, zda je vše z jediného zdroje (idnes) bez kontroly, nebo je výpočet správný, pouze odkazující na nevhodnou tabulku. V tuto chvíli nevím, ale rád se k tomu v dohledné době vrátím, abych utnul zbytečnou diskuzi. Přesto lze snadno dokázat, že autorem výpočtu nejsem já, proto odmítám urážky, že někoho manipuluji já, nebo někdo z Pařátu dnes.

A naprosto nic to nemění na faktu, že v době, kdy sem bereme lidi z ciziny, odcházejí zdraví lidé do předčasného důchodu, protože součet je velký. Ale konkurovat šesti pracovním dnům a bez nároku na dovolenou nikdo nedokáže, což je i důvodem brexitu k Polákům ve Velké Británii.

Přesto se za případnou chybu omluvím. Petr Pokorný

 
 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zhnusený
před 4 měsíci

může někdo říct tomu volovi, že Varšava teprve bude a tam se bude o navýšení jednat? A za tu dobu Sobotka udělá miliard miliard, jako to bylo ve válce v Německu, kdy peníze ztrácí zhodnotu? A jaké má kaničky do bot ten skvělý Sobotka? Bože, to je vůl!!!!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...