Rusko se směje, ekonomický rozvrat se nekoná! Zareagují konečně americké ratingové agentury?

 

Katastrofický scénář amerických agentur, že ruská ekonomika je jeden stupínek před kolapsem, zdá se, opět nevyšla! Alespoň hospodářský vývoj zhroucení se minimálně nekoná a ruský rozvrat se odkládá!

 

Co tomu nasvědčuje?

Už několik měsíců se propad Ruska zmenšoval a tento měsíc se dostal na rovnou nulu! Samozřejmě žádná jistota, tudíž ještě na jásot to není, ale čísla znamenají, že přes pokles ceny ropy a různé americké sankce, které provádí Evropa, se Rusové třást nemusí.

 

Ruské ministerstvo předložilo tato data:  tomto roce po očištění se pokles HDP téměř zastavil: v dubnu -0,2%, v květnu -0,1% , v červnu - 0%) ".

 

 

I mezikvartálně už je to možné poznat.
I mezikvartálně už je to možné poznat.

Ruskou ekonomiku opět po dvou letech táhnou odvětví průmyslová výroba, doprava a zemědělství. Lepší číslo není díky stavebnictví, když ruská vláda nechtěla navyšovat příliš dluh a některé projekty zastavila. A s tím samozřejmě souvisí maloobchod, Rusové raději neutrácejí, než dostanou jistotu, že Rusko je z recese venku.

Na druhou stranu se opět rozjíždí obchod s Tureckem a ve třetím kvartálu by se měl objevit. Opačným směrem ale bude tlačit cena ropy, protože při padesáti dolarech za barel viděly některé americké firmy naději a spustily další vrty, takže cena začala klesat. Každopádně totální krach, jak za Jelcina, se nekoná, tudíž všechy fantasmagorie expertních masmédií jdou do pryč...

.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

cloud
před 3 měsíci

Socani se perou o koryta

01|08|2016

Na ministerstvu školství zřejmě mají pražské trafiky přidruženou výrobu. Za Hulinským nastoupil i Březina. Ale logiku to má. Oba jsou to přeborníci na hlídání veřejných peněz, aby se neztrácely jinam než do jejich kapes.

První vesele obíral o dary z Pražské energetiky i hendikepované, druhý je soudem pravomocně uznaný podvodník v souvislosti s odměnami z Dopravního podniku. Rady od takového chlapa, to musí být požehnání.

Tolik jeden z komentářů na sociální síti na skutečnost, že po Hulinském bude radit na ministerstvu školství i další šíbr pražské ČSSD Karel Březina. A jak národu soudružka ministryně Valachová vysvětlila fakt, že rady Karla Březinů jsou pro české školství naprosto nepostradatelné? Přečtěte si záznam rozhovoru v Událostech, komentářích na ČT 24:

Poslední věc, proč vám bude radit Karel Březina, člověk pravomocně odsouzený za podvod?

Kateřina Valachová: Je to jeden z mých poradců, externí. Bude se to týkat otázky regionů.

Ptal jsem se proč, ne čeho.

Valachová: Je to legitimní, že pracuji s kolegy uvnitř ČSSD. O odsouzení Březiny vím, je to fakt. Mě ani jeho to netěší, ale co se týká spolupráce v této konkrétní oblasti, týká se to politické agendy, to je zkrátka fakt.

Vidíte v tom problém? Odsouzený podvodník, roční podmínka. Vidíte problém, že odsouzený může radit ministryni školství?

Svoboda (bývalý pražský primátor): Z právního hlediska problém nevidím, pokud mu podmínka skončila, není co řešit. Z odborného hlediska mě zajímá, kde je jeho přínos do oblasti regionálního školství. On je člověk, který je dopravní inženýr, rozumí dopravním stavbám, ale že by se zabýval někdy v životě školství, to jsem neviděl. Trochu to zavání trafikou.

Valachová: Březina má své stálé jiné angažmá, nedá se říci, že by v rámci externího poradenství zbohatl na ministerstvu, ale je to rozhodně otázka poradenství, politické. Lze snést i výhradu, kterou jste zmínil. Pokud by šlo o státní službu, tam by to byl problém, ale tyto činnosti jsou od července odděleny. Zvládneme to.

Jó, zvládneme to, soudruzi. Kája z toho přeci nezbohatne, závistivci, má ještě jiný a lepší erární džoby, je to politické. Hlavně, že ze státního kape a my to umíme, tak nějak po socialisticku vysosat dokud je v krmelcích co žrát.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...