Záhady ve financování NATO skutečně nikoho netrápí? Jak skrytě dotujeme USA!

.

Řecko je strašně zadlužené. Prý se tam všichni flákají a nic nedělají. Samozřejmě odchody do důchodu, vybírání daní a další a další nedokonalosti o Řecku jsou opravdivé.  Ale pak je tady další záhada.

 

Strašidelné zadlužení Řecka nemá cenu rozebírat. A půjčky, které dostane, jdou okamžitě na úroky z půjček. Komu? Samozřejmě Německu. Jenomže je zde další záhada: nákupy zbraní, které Řecko nepotřebuje. A USA vynáší pochvalná slova, jak úžasně přispívá do NATO.

 

Krásnější příklad je však Polsko:

Polsko zůstane v letech 2014 až 2020 největším příjemcem finanční solidarity Evropské unie. Dostane dokonce více peněz než za uplynulých sedm let, přestože rozpočet EU byl o trochu snížen. Na summitu Evropské rady loni v únoru přiznali unijní šéfové Polsku 72,9 miliardy eur v cenách z roku 2011. V novém víceletém finančním rámci tedy každé čtvrté euro z evropských fondů připadne Polsku. Po zohlednění inflace naroste tato částka na 82,5 miliardy eur. A kam se stočí tyto peníze? 

Opět další úžasný penězovod

Řecko a Polsko byly největšími odběrateli finančních prostředků z evropského rozpočtu za rok 2008, zatímco Německo bylo nejštědřejším pokladníkem. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na orgány Evropské unie.

Státy, které jsou na tom bídně, dodávají do amerického NATO nejvíce peněz - viz tabulka. A Poláci vymysleli úžasný vysavač: vysají peníze z Evropské unie, ale obratem je investují do USA. Připraví jim různé zvýhodněné podmínky za peníze z EU a následný provoz a nákupy zaplatí okolní státy v NATO. A náš premiér Sobotka samozřejmě mlčí!


A pak Itálie, neboli chudý jih je stále chudým jihem?

Záhada, líní lidé? Špatné vlády? A proč je totéž v USA až na výjimky stejně neměnné? Přestože by se z "výraziva" chytali ekonomové za hlavy, může za to "průměr a překupnictví". Zatímco u nás je měna díky koruně hluboce podhodnocená: "Evropský rozhled » Průměrná mzda je v Německu 4× vyšší. Proč?" (a to je ten Babišův a Sobotkův zázrak české koruny, který jim přihrál Kalousek a Nečas), tak například Itálie a další státy jsou zoufalé z nadhodnocené měny jednoho koše: "Brexit obnažil italské banky. Nutně potřebují pomoc, jinak by mohly..." , ve kterém je zprůměrována měna například z lir a marek, což je absolutní nesmysl a zločin. A navíc, Němci nakoupí zboží v Africe či Asii, dají na to německé značky, zvednou ceny a zisk je doma. Přitom právě na České republice a koruně je vidět, jak devalvace ČNB a z minula velmi nízké mzdy dělají zázraky, které si připíše kdo? Bóža Sobotka a Babiš.

Pokud by se totiž vrátila marka a lira, tak marka by tvrdě posílila, zatímco lira by měla strmý pád. Tím by se zvedl vývoz Itálie a zmenšil vývoz Německa. A tímto zreálněním by samozřejmě poklesl i náš vývoz, nad kterým sice jásáme, ale je nespravedlivý. A vyprsený Sobotka tvrdí, že nízké mzdy a vývoz jsou jeho zásluhou, ale že nyní je zvedá. Co to znamená poznáme za několik let. Čína zvedla platy cca 20 násobně a dnes má starosti, protože skok byl v krátkém časovém období příliš velký!

Tyto všechny přerozdělovací systémy samozřejmě vynášejí na povrch populisty jako je Sobotka či Babiš, ale za nimi v okamžiku krize zůstává strašidelná spoušť. A ty ruiny pak dává dohromady jiný. Je to nespravedlivé. Není přece problém sjednotit výpočet, aby se lidé mohli jednoduše orientovat. Ale to levicový (občas si přiznejme i pravicový) politický populismus nepřipustí.

P.S. To není kritika zvedání mezd, ale zvedání průměrných mezd, kdy nesmyslně rychle stoupají, zatímco ti chudí dříči jsou sráženi dělníky ze zahraničí, pracující šest dní v týdnu bez nároku na dovolenou. A Sobotka s Babišem jim hodí jako slupku salámu zvýšení minimální mzdy, ze které (mimo invalidů s dávkami) se absolutně nedá žít!

Předešlé

Už se máme úžasně, hlásají titulky vládních socialistických masmédií.

Lež Sobotky a Babiše o prosperitě České republiky má krátké nohy, přiznává Švejnar v OVM!

 

 

Rubriky: ~ Štítky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 4 měsíci

Těch 20 miliard je kurzový rozdíl před a po intervenci ČNB.

Sobotkova ekonomika nejede ani na vlně exportního salda, protože saldo za 2013 je 236 milird, uvádí ČSÚ, kdežto saldo za 2014 je 274 miliard.

Jak jsem již spočítal, tak devalvace činila si 20 miliard. I kdyby 30 miliard, tak to nehraje vůbec žádnou roli.

Růst HDP v roce 2014 a 2015 je především v investicích a hlavně v segmentu "domácí spotřeba".

Pokorný evidentně nerozumí základním ekonomickým segmentům HDP.

Pochopil jsem s konečnou platností, že Pokorný nikdy nevyplodí kvalitní článek týkající se makroekonomiky, protože on nerozumí základním makroekonomickým pojmům.

Pokorný bude plodit jen ty jeho VEKSLÁCKÉ nesmysly, které nemají hlavu patu.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...