Kam jsi šlo, globální oteplování, kam?

 

Také se vám zdá letošní globální oteplování jaksi vymknuto z kloubů? Co by asi řekli Hrušínský, Brodský či Řehák v Rozmarném létu, nebo Josef Kemr „Na samotě u lesa“?

 

Kde se stále berou teplotní rekordy?

Vynechme minulý rok – anomálie, která se stane jednou za dlouhé období. A hned globální oteplovači jásali, jak se jim daří, jaké jsou hvězdy, Evropa se bude zmítat v horku a suchu. A příští roky počínající dnešním přinesou zkázu, už neměly být potoky a z řek se měly stát potoky a ryby se připravovaly na pochody po souši. V roce 2015 začaly průzkumy, jak na to s vodním sloupcem podzemních vod skutečně jsme. A první výsledky přinesly šok. S podzemní vodou jsme na tom normálně…

 

A to přes veškeré zoufalé výkřiky oteplovačů ještě na konci února 2016, že se blíží katastrofa, neb v zimě nebyl sníh a pršet nebude, nebo se přežene průtrž mračen – dnes módně nazývaná přívalový déšť a pak zase zmizí do nenávratna. Pak se objevily první výsledky obsáhlého geologického průzkumu, které zjistily, že se toho se spodními vodami (neplést s místním vyschnutím studen) příliš nedělo, severní Čechy mají stále obrovské množství zásob vody, mlhy tam jsou stále, na jižní Moravě bylo, je a bude větší teplo a větší sucho, což věděly i naše prapraprababičky a praprapradědové a dnes jsme se dopracovali ke stejnému závažnému objevu za dotace Evropské unie na životní prostředí. A do toho přišlo letošní evropské Rozmarné (Vančurovo) léto „Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným“, naplnily se potoky, z potoků se opět staly řeky a spodní vody se opět doplňují. Pravda, trochu je problém, neb si na chatách, chalupách a některých bytech či domcích v červenci a srpnu přitápíme, ale vyděšené výrazy globálních oteplovačů nás nenechávají v klidu, protože co není, může být, a když ne dnes, tak určitě zítra, a když ne zítra, tak určitě v roce 3000. A protože lidská „zhůvěřilost“ je nebetyčná, lidé si kupují Noemovy archy do obrovských záplav, ale současně žádají zemědělce, aby dávali kravám pytlíky - zachytávače prdění a plynovatost a následný pšouk občanů je prý protipřírodní zločin.

A ty teplotní rekordy?

Dnes se používají supermaxidigitální přístroje a vše se přepočítává na milióntiny stupně. Mnohé přístroje na měření se posunuly do míst s extrémními výkyvy, některé stanice jsou v místech, kde dřív byla zeleň a dnes je tam asfalt či beton a Hromová hora Milešovka hlásí, že v kotlinách českých je jaro, léto, podzim a zima, což věděl i praotec Čech. Proto naše zem oplývala mlékem a strdím, než do polí a luk vyjely kamióny, vozící mléko a strdí sem a tam v nekonečných, nesmyslných proudech. A zatímco Jana Preissová – Drchalová je v Rozmarném létu stále mladá a překrásná, nám se na dnešním létu bez koupáni a skoro bez letních dnů či několika dní jasné oblohy po sobě jdoucí nic překrásného nezdá.

 

Přece víme, že nám globální oteplovači stejně řeknou: dle určitých ukazatelů je nejteplejší rok za posledních 3000 let a určitě sucho a horko bude. Stačí si počkat dalších 3000 let a důkaz bude na světě. (A minulý rok je prý tím důkazem, neb na Sahaře je sucho a písek…)

P.S. Dálnice D8 stále není dostavěna. Zavinil to prý obrovský sesuv půdy. Ten vznikl nadměrným množstvím srážek v Českém středohoří v roce 2013. A teď babo raď.

 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

+++
před 3 měsíci

Venku je horko a tady je taky horko. (Drew Barrymore, Charlieho andílci)

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...