Po šestnácti letech nastává smutné loučení s Pařátem

 

Něco končí, něco začíná. Aby mohlo nové začít, musí staré skončit. A tak s nostalgií, ale s novým elánem vám můžeme sdělit, že nový název a profesionální web se dostává do horké fáze testů a během pár dní vás se vším seznámíme.

 

Co můžete očekávat a proč to vše?

První problém nastal, když nám začal Pařát dnes vypadávat a my se dozvěděli, že webzdarma přestal podporovat redakční stránky. Druhý problém nastal, když jsme zvažovali překlopit Pařát dnes na jinou doménu, ale zachovat název. A třetím, nikoliv sice důležitým, ale doplňujícím faktorem bylo, že se v dnešní době Pařát spojoval pro mnohé s nějakým radikálním hnutím, či radikálním odporem.

 

Takže radikální sice něco skutečně bude, ale: nový název a naprosto jiná – profesionální stránka.

 

Na druhou stranu mohu jednoznačně slíbit, že po různých nabídkách a jednáních jsem se rozhodl: máme-li zachovat svoji nezávislost na východu či západu, nesmíme si svázat ruce s kýmkoliv, kdo by chtěl tlačit zprávy a analýzy jedním směrem. Nikdo z nás totiž neví, zda dnešní Rusko, které je tlačeno ke zdi, nemůže být zítra agresorem, či se nemůže mezinárodní situace vychýlit úplně jinak, aniž tušíme dnes jak, a masáž mainstreamu serií lživých demagogií může vyústit k čemukoliv. Mohou to být provokace, kdy média mohou podléhat zahraničním tajným službám a velmi dobře víme, že naši předkové zažili pochody Henlajnovců a v co to vyústilo!

Takže: dnes jsem dostal mail od webzdarma, že stránka Pařát dnes může být zachována jako záložní, pouze se musí udělat nějaké úpravy. A má to i své výhody, protože můžete vždy nahlédnout, k čemu jsme se přikláněli a zda jsme se mýlili. Šestnáct let je už určitý časový úsek, aby se dal hodnotit.

Během pár dní se dočkáte a domnívám se, že budete příjemně překvapeni a zachováte nám nadále svou přízeň. I když…

Co znamená zachovat přízeň? Nad tím si jako zakladatel Pařátu stále lámu hlavu. Má člověk mlčet, když tuší svinstvo, ale nemá důkazy? Má člověk mlčet, když vidí evidentní zlo, ale nemá v ruce obviňující důkazy? A má člověk mlčet, když ho chce přesila mainstreamu překřičet, umlčet a často se jim to i daří, protože na rozdíl od malých zpravodajských serverů (dříve samizdatu) mají peníze a moc?

Já se domnívám, že ne a proto jedeme dál. S jiným názvem, jinou stránkou, ale se stejnou filozofií: psát to, co skutečně víme a varovat před tím, co z kvalitních informací  tušíme!

Petr Pokorný

 

 

A dlužíme poslední informaci:

Na vznik nového webu a jeho následný provoz jste nám tento měsíc (zúčtováno k 25.červenci 2016) přispěli částkou 2640 Kč. Všem přispěvovatelům moc děkujeme.

Dohromady máme na nový web 7360 Kč.

Petr Pokorný

Sponzorský účet u Air Bank

 

 
 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Lomcovák
před 3 měsíci

Pařát už se nebude jmenovat Pařát?! Bééééé nééééé.
Pařát zněl hrdě!

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...