Ondřej Soukup: Ročně končí pětina ruských bank, často jsou jen pračkou na peníze

 

Překvapivě seriózně popsal situaci na ruském trhu v bankovnictví pod správou guvernérky Centrální ruské banky Elviry Nabiullinové Ondřej Soukup z Hospodářských novin. 

 

Putin a Nabiullinová
Putin a Nabiullinová

 

Předsedkyně Centrální ruské banky Elvira Nabiullinová dlouhodobě bojuje za očištění ruského bankovního trhu. Za první pololetí letošního roku zbavila licence již 48 finančních ústavů, takže možná překoná svůj loňský rekord, kdy zakázala 93 bank.

Důvodem k odebrání licence podle ní velmi často nejsou chyby při spravování svěřeného majetku, ale úmyslné a promyšlené trestné činy. Neodvratnost trestu je klíčová záležitost. Bohužel je celá řada případů, kdy bankéři prchají za hranice, kam už vyvedli své peníze. Je potřeba i tato aktiva získat zpět. Je to složitá práce," řekla Elvira Nabiullinová.

 

"Oni hlavně musí skončit tam, kam patří," řekl German Gref ze Sberbank v rozhovoru pro agenturu TASS, který chválí centrální banku za čištění bankovního trhu. "Banka je jedním z nejtransparentnějších regulátorů, takže nemyslím, že potřebujeme nějakou revoluci, ale jen zdokonalení zákonů. Každý rok odejde z trhu pětina bank. To je velké tempo a není jisté, jestli by se mělo zvyšovat," říká Gref.


Vladimir Putin prohlásil, že je potřeba být opatrný, aby nebyla omezena svoboda lidí, ale prohlásil, že by vláda měla myšlenku zvážit. "Musíme ochránit vkladatele, stát i společnost před nejrůznějšími kriminálníky," prohlásil ruský prezident. 

Přesně tak to řekl Vladimír Putin: "aby nebyla omezena svoboda lidí"...

Jenomže jsou schopni tyto nuance zachytit američtí novináři, když i my jsme v šoku, pokud nějaký novinář popíše problémy v Rusku seriózně? Na druhou stranu je vidět, že se Elvira Nabiullinová nestala bankéřkou roku z protekce, ale další činy ukazují na její kvality. 



Celé zde:

Autor: Ondřej Soukup

Ročně končí pětina ruských bank, často jsou jen pračkou na peníze

Šéfka státní banky chce nepoctivým bankéřům zakázat vycestovat ze země. Doufá, že by to odstrašilo... více

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

gogo
před měsícem

HDP ve srovnání s předchozím čtvrtletím vzrostl o 0,9 procenta. Meziroční růst ve druhém čtvrtletí 2016 HDP činil 2,6 procenta.

Tak nám ten ekonomický zázrak Pata a Mata bledne a uvadá.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...