V Praze se zatýkalo a padala obvinění za penis a Hate Free Culture


V Praze byli v neděli zadrženi manželé Oleg Vorotnikov a Natalija Sokolová, členové ruské disidentské skupiny Vojna a českou pětici mladíků zase obvinili kvůli tomu, že v Praze posprejovali kavárny a obchody zapojené do kampaně Hate Free... 


Pussy Riot
Pussy Riot

Oleg a Natalija sprejovali pánský obří penis naproti petrohradskému oddělení ruské tajné služby FSB jako Úd v zajetí FSB. Mladíci zase posprejovali výlohy znaky, které symbolizovaly vztek na Hate Free Culture. Některé prý byly jako nacistické. 


Vorotnikov společně s dalším členem Vojny Leonidem Nikolajevem zatčen za petrohradskou akci Palácový převrat, kdy skupina převrátila na střechu několik policejních vozů pod záminkou hledání zakutáleného míčku. Obviněni byli podle paragrafu o chuligánství z politické, ideologické, rasové, národnostní, náboženské či sociální záště. Členkou skupiny Vojna byla i pozdější aktivistka z punkové skupiny Pussy Riot Naděžda Tolokonnikovová. Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/disident-oleg-vorotnikov-zadrzen-vojna-rusko-f4d-/domaci.aspx?c=A160919_200008_domaci_ane

 Nápisy mladíků se na fasádách několika podniků zapojených do vládní kampaně Hate Free objevily v noci na 24. dubna.

Symbolem Hate Free je růžová samolepka s bílým písmem, kterou si podniky zapojené do kampaně dávají na dveře či výlohy. Mladíci si místa vybrali pro postoj majitelů podniků, kteří propagují heslo hate free (bez nenávisti), tedy toleranci k menšinám či uprchlíkům.


 Zatímco Rádio Svobodná Evropa / Rádio Svoboda ty,  co převrací auta nazývá aktivisty a disidenty, tak ty, co kreslí vzteky na dotovanou udavačskou skupinu Hate Free Culture symboly prý i nacistické nazývá vandaly. Zajímavé srovnání a vyjadřování. Uvidíme, jak se s tím popere MZČR a soudy a jak to vyřeší v Rusku. 



p>

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

vostok
před měsícem

Po těch co byli proti HFC kdo bude další na řadě...? Má Sobotka Dienstbier Marxova Chovanec přípraveny seznamy?

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...