Bude revoluce

Samozvaný prezident Svazu pacientů Luboš Olejár se svojí partou patří mezi nejhlasitější kritiky vládou tlačené zdravotnické reformy. Otevřeně mluví o občanské neposlušnosti a dokonce i o otevřené revoltě proti návrhu zákona, který by v podobě, o které budou poslanci v úterý jednat, ožebračoval pacienty povinně platící zdravotní pojištění.

Na zasedání ČSSD v parlamentu pod vedením nejdůvěryhodnějšího ministra všech vlád Peciny (skoro ČSSD), Tejce (ČSSD) Bublana (ČSSD) byla odhalena jména všech, kteří byli ve spisu Krakatice. Je to šok a Pařát http://paratdnes.wz.cz/ byl jako první informován, dokonce dříve než seriózní deník Blesk! Neuvěřitelné se stalo skutkem! Zde jsou jména:

Prezident Václav Klaus se pro deník Právo a server Novinky vyjádřil ke kauze Ladislava Bátory, který má vykonávat funkci poradce ministra školství Josefa Dobeše (VV). Bátoru podle zdroje z vlády doporučil na ministerstvo právě Klaus.

STŘEDEČNÍ GLOSY 24.08.2011

Miroslava Macka

Podle čerstvého průzkumu Lidovek si 55% obyvatel přeje, aby Václav Klaus po skončení prezidentského mandátu zůstal v politice.

aneb tečka za volebním šílenstvím. Pokud si někdo myslí, že pochybné vítězství do senátu , kdy

24.64 % Volilo
75.36 % Nevolilo !!!!!!

je objektivním vyjádřením politických sil podzimu, se asi pravděpodobně hluboce mýlí.

Stále dokola se ozývají výkřiky tohoto typu. Uměl bych pochopit, že se ozývají neinformovaní….

Ač se to z nadpisu nezdá, je to příliš vážné téma, které s nadpisem přímo souvisí. A skutečně šílený Absurdistán v právního systému, který dostává obludné rozměry šílených právníků.

I když nechci snižovat váhu ošetřujícího lékaře, skutečně nevím, proč Anna K děkuje pouze těm, co (přehnaně) zmáčknou tlačítko a jsou vidět a nikoliv ti, kdo na přístrojích, diagnostických zařízeních na chemoterapii proti rakovině skutečně a usilovně pracovali! Kdo to jsou?

Ne, se vším se dá souhlasit, ale je to zajímavý rozhovor. Pokorný

Na rozhovor Lukáše Kovandy s Paulem Samuelsonem, možná nejvlivnějším teoretikem ekonomie druhé poloviny 20. století, jsme na Finmagu od října 2009, kdy vyšel, odkazovali mnohokrát, celý se zde ale neobjevil nikdy. Dnes, téměř na den přesně dva roky poté, co vyšel, jsme se to rozhodli napravit. Některé pasáže jsou totiž aktuálnější než kdykoliv předtím. A to přestože bylo Paulu Samuelsonovi v době, kdy se s Lukášem setkal, čtyřiadevadesát.

Po celá staletí a tisíciletí, a to velmi pomalu, probíhá ve světě evoluční vývoj, který v sobě zachycuje a do jisté míry uchovává veškerou předcházející zkušenost lidstva. Některé události tento pohyb posunou a urychlí. Dovoluji si tvrdit, že právě teď žijeme v době, která je ve svých významných aspektech důsledkem, či dokonce produktem velké krize dvacátých a třicátých let, resp. toho, jak byla tato krize interpretována.

Zeolit

V knihovně jsem si vypůjčil knihu ÉRA NEVINNOSTI /ČESKÁ POLITIKA 1989-1997/, autor Lubomír Kopeček. Už PROLOG mě zaujal Husákovou větou: "Nejsem hovno na cestě, do kterého lze kopnout." Snad ještě za zmínku stojí to známé Jakešovo: "…aby my jsme…byli jak kůl v plotě, neměli jedinýho slova podpory…" A úvodem se musím přiznat, že petici Několik vět, kterou sepsal Havel po propuštění z vězení v polovině roku 1989, jsem se bál podepsat. To Hana Zagorová byla jiný kanón. Na kuráž si dala dvě skleničky šampaňského a petici podepsala.

Pikovice 15.5.2010 Sobotní festival v ráji trempů dávných let - Pikovicích u Prahy na Sázavě se tentokrát naprosto odlišoval. Deště, zima a chlad. Ale v sobotu se přece jen počasí trochu umoudřilo a přestalo pršet.

Neuvěřitelná drzost, s jakou si odčerpávají a kradou peníze přerozdělovači z Bruselu (Štrasburk) nezná mezí. Autentický záběr s českým překladem je důkazem, že Brusel by se měl rozprášit a peníze všem odejmout bez náhrady.

České středohoří, dálnice mimo pověstnou E 55, zdržovaná Miroslavem Patrikem a stranou Zelených. Jaká je pravda, jaká je současnost? Muselo to tak být?

To jsou věci, to jsou věci... Ještě před pár měsíci jsme kupovali chladiče do domů a zelená fantasmagorie nás ujišťovala zimním úpalem, aby dnes konstatovali obyčejní občané:

Vážený pane Pokorný,

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (dále jen „Rada“) projednala na svém 17. zasedání,

konaném dne 20. září 2011, Vaši stížnost na pořad Otázky Václava Moravce, odvysílaný dne

4. září 2011 od 12:00 hodin na programech ČT1 a ČT24. Uvádíte, že zde došlo k osočování

a osobním výpadům vůči prezidentu republiky a jemu příznivému názorovému spektru české

politické scény.

Vážená rado, vážená předsedkyně Kalistová

ač respektuji vaše rozhodnutí jako instituce, dovolte, abych zpřesnil důrazný nesouhlas v onom inkriminovaném pořadu. Pokud předpokládám, že tým Václava Moravce je vysoce profesionální, nemohu než poukázat na způsob sportovní terminologií nadržování jedné straně, ač laik nic nepozná. Těžko se to definuje stručně, jasně, ale zkusme to. .

Stručně fakta - popis: zpřísněním legislativy se de facto pomáhá rychlejšímu pohybu pracovních sil, aby nezůstávaly na podpoře, ale byly vráceny do pracovního procesu co nejdříve. A je snahou, aby se nebáli podnikatelé či firmy nabírat nové síly, když se dají snadněji propustit. Logické a asi správné směrování. Bojím se však, aby se z vaničkou nevylilo i dítě.

A vystřízlivěl. Pohnutky pogromů od  pálení aut, rozbíjení výloh až po loupeže v Řecku,  demonstrace na Wall Street či šílený Breivik v Norsku mají sice zdánlivě racionální jádro, ale pouze zdánlivě. Ve skutečnosti i dluhy chudých, jak se většinou píše, nejsou skoro vždy ze skutečné chudoby, ale také z chamtivosti mít bohatství jako nejbohatší na dluh (na auta, dovolené), mít bohatství jako místní bez práce a vzdělání (přistěhovalci či nepřizpůsobiví), nebo vyšinutí mozku jako Hitler, Stalin či Breivik.

I když umím pochopit zpřísňování režimu v nezaměstnanosti, úpravy, které dělá Ministerstvo práce a sociálních věcí je mimo realitu. Když není práce, kdo nejvíce trpí? A musím chtě nechtě dát za pravdu více p. Škromachovi, který výjimečně tahá za delší konec.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...