Ale když toto řvaní slyším od hlav, které o sobě tvrdí, že jsou hlavy pomazané, studované, jsem z toho zoufalý.

Prosím hlavy pomazané, studované, kde bydlí pan Stát? Snažně vás prosím, dejte mi adresu a především, kde pracuje a odkud dostává výplatu? Já si tam pro nějaké prachy dojdu. Já totiž žádného pana Státa neznám. Nevím, kde má zakopané obrovské majetky, ze kterých by všem sypal víc, než vyprodukujeme.

Naivně se domnívám, že stát pouze zajišťuje služby a převody peněz podle relativně právních pravidel. A že ten pan Stát neexistuje, ale jsme to pouze my, žijící v určitém prostoru a solidárně se dělící o své mzdy s důchodci, s dětmi mladých manželství, kterým se říká mateřská a další dávky, které se celkově nazývají mandatorní.

Umím si představit, že to nepochopí myšlením jiní lidé jako odborář Zavadil, Engel, nebo třeba skorolékaři Kubek s Rathem, kteří si stále myslí, že peníze rozdává Mikuláš nebo pan Stát. Ale normální občané…?

Kdo všechno se cítí finančně podhodnocen a vyžaduje navýšení mezd za jakoukoliv cenu:

lékaři

právníci, advokáti

soudci

státní úředníci

zdravotní sestry

učitelé

vědci

výzkumníci

policisté

a samozřejmě důchodci, rodiny s malými dětmi, handicapovaní, invalidní důchodci, lidé pobírající výsluhovou rentu ………

A všichni tito a další pobírači předem určených dávek ze státního rozpočtu či pojištění řvou Pane Státe, naval prachy, nebo tě nakopu.

A dole v suterénu je skrčený jeden dělníček a všem výše na mzdy a poplatky musí vydělat.

Opět pro méně chápající:

Jestliže všichni tito výše popsaní tvrdí, že jejich mzdy jsou hluboko pod úrovní, než si zaslouží, položme si otázku: může ještě onen dělník dávat více odvodů, aby si všichni mohli „narovnat platy“?

Nebo kde na to vzít, pokud se dál nebudeme zadlužovat?

P.S. Krade se hodně, jak tuším duchaplné připomínky. Ale určitě se to nerovná třetině mandatorních výdajů, o které všichni chtějí zvýšit své platy

Diskuse idnes