Pane prezidente, žádám amnestii pro zločince, nesmíme je šikanovat

Vážený pane prezidente, dejte okamžitě amnestii všem zločincům, vrahům či kriminálníkům. Nemáme právo jim omezovat osobní svobodu a zavírat je do kriminálu. Nechme je žít a dělat svobodně to, co chtějí. A především: naučme se s nimi žít....

Že se vám to zdá jako kolosální pitomost a nebetyčná zhovadilost? Mě také! Tak kdo mi vysvětlí, proč to žádají různí Kocábové, část evropských poslanců, genderové společnosti a dokonce i část našich poslanců? Jak je možné, že vyžadují, abychom k těmto nepřizpůsobivým lidem uplatňovali nejenom pozitivní diskriminaci, ale dokonce jim zaručovali částečnou beztrestnost? A pokud si někdo myslí, že je to namířeno především proti Romům, hluboce se mýlí....

Tato slabomyslná argumentace se totiž vyskytuje i proti silniční policii, která vybírá pokuty za chování řidičů - šílenců a policie bývá pranýřovaná, že je stále obtěžuje.

Proč nemohou být peníze, které policie vybere na pokutách, vráceny do systému bezpečnosti policie?

Fascinují mě výzkumy, proč je tolik nehod, mrtvých, kdo a co za to může, když ten, co alespoň jednou týdně vyjede na silnice ví, kde je příčina? Kdo platí tyto tupé výzkumy? Stačí se podívat na jízdy v obcích, dodržování pravidel, vydávání řidičáků osobám psychicky narušeným a další absurdity! Argumentace některých Kocábů a poslanců, že policie nemůže pracovat na zisk, protože nás chrání je stejná úrovni bolševického nápadu z dřívějších dob, že peníze kazí občany, jejich charakter a proto musí dostávat co nejmíň, stejně a nejlépe by bylo peníze vůbec zrušit. Např. jsou dlouhé kolony, 10% lidí jede až na konec a tam se prostě dotlačí přednostně do fronty a adrenalin slušných na nehnutelné koloně rázem stoupá. Co to dělá s jízdou i normálních vzápětí, asi každý pochopí. Je to i o zipech na silnicích, je to o házení "Viktorek", když třicítku projedou šedesátkou i více a lidé uskakují těmto šílencům, kteří se smějí....

V době, kdy se dá každý přestupek zaznamenat na kameru, lze měření lehce dokázat. To, co se děje na objízdných trasách výstavby D8, není jenom místní specifika. Je to jako z kopíráku kdekoliv a dálnice z Prahy do Brna je zářným příkladem. Tak kdo mi vysvětlí, proč absurdní první odstavec někteří poslanci, ministerstvo vnitra a dopravy a jejich poradci či výbory na silnicích vyžadují?

Neuvěřitelné argumenty, že potencionální vrahy na silnicích nesmíme šikanovat a dokonce dávat policii podnět, aby na nich vydělávala, jsou skutečné výplody chorých mozků. To, že někteří pomocníci VB měřili přímo na značce omezené rychlosti, kde se počítá s dobržďovací zónou, nelze argumentačně zaměnit s tvrdým vyžadováním přiměřené rychlosti tam, kde je to nutné. Přiměřenost znamená, že nikdo nemůže sledovat tachometr nonstop a třeba na třicítce rychlost do čtyřiceti by měla být řešena například domluvou. A třeba i půlhodinovým uklidněním na vychladnutí řidiče. Ale vyšší rychlost je automaticky úmyslné ohrožení protijezdce, chodce a usilování o jeho život. Vrazi či sebevrazi na silnicích to dokazují. (Úmysl je totálně nepřiměřená rychlost a opilství, nikoliv mikrospánek a náhoda) A výdělečnost? Co mě je do toho, že se bude měřit za každým rohem, když budu jezdit tak, abych nikoho neohrožoval na životě? Když mohu platit za dovolenou, za vinárny a hospody nebo cigarety, které nejsou nezbytně nutné, je nám zatěžko zaplatit ochranu za to, že nás chce na silnici úmyslně někdo zabít? A následně to na oněch úmyslných gaunerech vyžadovat?

Nevím, jak jezdí pracovníci ministerstva dopravy, vnitra, členové bezpečnostních výborů sněmoven a ostatní poslanci, ale moje podezření je, že přitvrzení a odebírání řidičáků je omezováno právě kvůli nim, aby byli oni a jejich rodinní příslušníci beztrestní či nejméně postižitelní. (Kavan budiž zářným příkladem) Když mohou zemědělci vydělávat na tom, že máme hlad, když mohou lékaři vydělávat na tom, že jsme nemocní a máme bolesti, proč sakra nemůže policie vydělávat na těch, co vyhrožují smrtí ostatním a na silnicích se chovají jako šílenci, či jako honorace nepotrestatelná?

Sever, jih, východ, západ: všude se slušní bouří, píší petice, umírají a jsou ohrožováni. Známe příčiny, známe dokonce ty, kteří se takto dennodenně chovají. Jenom poslanecká a senátní honorace za lobbingu rodinných příslušníků a "vyšších kast " je netečná!

Donuťme poslance a ty, kteří se tomu věnují, ať tresty pro silniční vrahy a šílence totálně přitvrdí. Nechme policii, ať si na benzín a měřící techniku za jasných a ověřitelných kritérií vydělá na silničních pirátech a samozřejmě policii hlídejme, ať nás zbytečně nešikanuje. (Třeba měřením přímo u značek) Ale to se dá ošetřit taxativní vnitropolicejní, veřejnou vyhláškou). Jinak stále budeme naše děti, milující osoby a přátele sbírat lopatou ze silnic a policie to bude pouze evidovat. Na nic víc jí nedáme ani peníze, ani příležitost! Nebo se to změní, až nějaký šílenec zabije celou rodinu nějakého ministra či poslance našich sněmoven?

P.S. A dva postřehy z katastrofální výstavby dálnice D8: v miliardových investicích čachrovali investoři, ŘSD s drahými auty, řidiči a generální ředitel byl i za toto vyhozen. Přesto se nenajde měsíčně několik tisíc na sponzorování jedné policejní osádky, která by projížděla permanentně objízdné trasy v součinnosti kraje, ŘSD a investorů. A druhý: pokud tyto obrovské vany kamiónů v blízkosti domů dodrží rychlost 30/km, s domem to ani nehne. Při vyšší rychlosti se budovy roztřesou, když má silnice špatné podloží a na nákladní vozy (silnice druhých a třetích tříd) nepostavené.

(S tímto textem a jasnou argumentací chci obcházet v druhé polovině roku poslance bezpečnostních výborů. Chci znát jejich odpovědi a argumenty proč funguje pozitivní diskriminace silničních pirátů a jejich ochrana. A samozřejmě zveřejním)

Petr Pokorný

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...