SVOBODA A SUVERENITA - HNUTÍ MYSLÍCÍCH - MEMORANDUM

V Praze 3.10 2010

Jaroslav Matuška

Úvodem několik slov z Ústavy ČR: My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, v čase obnovy samostatného českého státu, věrni všem dobrým tradicím dávné státnosti zemí Koruny české i státnosti československé, odhodláni budovat, chránit a rozvíjet Českou republiku... Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát založený na úctě k právům a svobodám člověka a občana.

Jsme společností MYSLÍCÍCH občanů. Nejsme Jakobíni. Nechceme revoluční změnu, nechceme hlavy JINAK myslících občanů. Chceme zachovat suverenitu a podílet se na prosperitě ČR. Jsme individualisté, ale je příjemné vědět, že jsme množinou lidí, kterou sjednocuje společný jmenovatel: Svoboda a suverenita ČR.

Jsme si vědomi, že i v současné době je vážně ohrožována svrchovanost ČR. Na její obranu vznikají četná politická uskupení. My máme jiné ambice. My chceme podchytit občany různých politických názorů, v hnutí, kterému jde především o svobodu a suverenitu. My se nechceme stát konkurenty ve volbách. Uvítali bychom ale zisk přirozené autority a z té pramenicí vliv. Podobně, jak fungují občanské iniciativy na Západě.

Chceme vyjadřovat všemi inteligentními způsoby nesouhlas s kroky UNIE, která hrozí prohlubující se integrací.

Ratifikací Lisabonské smlouvy jsme již ztratili část suverenity. Nechceme ji ztratit celou. Nejsme protievropští, jsme proti všemu negativnímu, co současná UNIE přináší. Podporujeme a rozhodně stojíme za politiky, kteří to nepřijatelné vysvětlují a popisují. Jako MYSLÍCÍ lidé víme, kde hledat ideologickou podporu a prameny. Jsme dobře argumentačně vybaveni. Mnoho dobrého bylo řečeno, stejně tak napsáno.

Dokážeme, že ke vzniku hnutí/společenství není potřeba ani jedna koruna. Věřící nepotřebují registraci k návstěvě kostela. Ani MYSLÍCÍ nemusí vyplňovat členskou přihlášku a platit příspěvky.Nežádáme žádné dotace, tím méně ty UNIJNÍ. INTERNET je to místo, kde se můžeme scházet. Existují blogeři, účastníci diskusí i na FB, YouTube, kteří jasně říkají, co si myslí o snahách federalizace UNIE. A tady jsme u nejdůležitějšího poselství Memoranda: To jsou všechno členové HNUTÍ!

Nebude dlouho trvat, kdy MOBILY se stanou zbraní přímé demokracie. Podobně se z nich stane symbol SVOBODY, jako jsou skutečné zbraně v USA. Jsme jenom krůček od toho, až využití IVR /hlasová služba Interactiv Voice Response/ umožní všem lidem nejen v ČR, ale i v ostatních státech UNIE vyjádřit, co si jako SVOBODNÍ občané MYSLÍME.

Různá hnutí, společenství, sdružení a spolky vznikají jako houby po dešti. Stejně tak i houfně zanikají. Pevně věříme, že myšlenka střízlivého vlastenectví, a všeho, co z toho vyplývá, nezahyne. Ani v době převahy cizácké mediokracie, kdy pro komentátora může být i hymna našeho státu k smíchu. Síla národního státu se vždy znovu potvrzuje ve vypjatých dobách. Vzpomeňme na 28. říjen 1918, mobilizaci v roce 1938, Srpen 1968, Listopad 1989.

Je známé lidové rčení, že víc hlav, víc ví. Každý, kdo má rozumnou připomínku, může ji poslat Petrovi Pokornému na jeho WEB, který s tím souhlasí a myšlenku podporuje.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...