Pařáte, fanaticky jsi podporoval ODS.... Už tě neplatí?

Tak takovéto maily a invektivy dostávám poslední dobou. A na jeden jsem se rozhodl seriózně zareágovat. Samozřejmě autor, či autoři poloanonymních mailů asi nepředpokládají, že bych byl placen, ale že jsem změnil názor.

Svůj názor neměním, stále platí Proč jsem začal s touto stránkou?

Problém je v tom, že se ODS zpronevěřila své myšlence o svobodném trhu a svobodě. A co víc. Strana, která by ze své podstaty měla určovat co nejméně státní dirigismus, naopak za poslední léta dokázala propojit politiky se vším. Nemám na mysli Opencard, kde (ještě slušně řečeno) husa Reedová - turistická cestovatelka - dnes z z Věcí veřejných zmagořila část občanů a ti jí skočili na špek. Přitom tento projekt je výborný a vůbec předražený není. Uvidíte po volbách. To už nikdo likvidovat nebude!

Co je však ten daleko větší problém ODS?

Přestože jsem uměl pochopit Topolánka v jeho permanentním odvolávacím kolotoči při fanatickém svrhování vlády Paroubkem, členové ODS se pozvolna zapojovali do všech projektů, které sypaly peníze. Prostě pravý opak toho, co by měla dělat pravicová, liberální či konzervativní vláda!

Najednou se z nich stávala banda socialistických komunistů, což se příkladně projevovalo v Praze. Ale nejenom tam. Praha 4, Praha 5 megalomanské projekty zabíráním parků, zeleně odpočinkových míst a napojením na developerské firmy. Betonová loby na Pankráci, prodeje každého místečka bankám, dokonce i na historickém Karlově náměstí moderní a stupidní budovou, nenechala voliče v Praze na pochybách, kdo je pánem na radnicích. A další a další měnění územních plánů ale v zájmu NIKOLIV OBČANŮ, ale DEVELOPERSKÝCH FIREM. A tyto firmy staví obrovské množství kancelářských ploch, luxusních bytů, o které není zájem a nakonec to platí onen občan v daních. To je ten pravý socialismus, který jsme vyrazili dveřni a vrátil se oknem!

Samozřejmě v tomto případě nevolím ODS, ale ani náhodou žádnou další bolševickou stranu či další šašky jako "geniální Kočí a spol". Proto volím stranu, která je vůči trho nejčistší, i když možná zdánlivě náš hlas propadne. Není to však pravda. Pouze ukáže, že můj hlas se nevrátí k bolševismu, ale hledá stále nejbližší cestu ke svobodě a svobodnému trhu.

Nic nebrání ODS, aby se do dalších voleb očistila, vyrazila ty, kteří se na ni napojili a chovali se jako bolševici či socialisti a opět se vrátila k cestě, pro kterou byla založena. Potom můj hlas opět získá. I když bych byl nejraději, aby Svobodní získali větší procento hlasů a měli možnost víc měnit systém v to, čemu se říká svobodný trh.

Ale skutečně svobodný v mezích jednoduchých, ale tvrdých zákonů, nikoliv pseudotrh, kde si každý utrhne tolik, jak velkou má moc!

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

bk
před 6 roky

Píšete:
"členové ODS se pozvolna zapojovali do všech projektů, které sypaly peníze. Prostě pravý opak toho, co by měla dělat pravicová, liberální či konzervativní vláda!
Najednou se z nich stávala banda socialistických komunistů"
Jako nadávka pochopitelné, ale lépe přemýšlet, psát logicky.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...