Skutečně podporuje ministerstvo spravedlnosti ukrajinské exekutorské mafie?

Chci předem zdůraznit, že dluhy se platí. Dluhy se musí platit dokonce i na úrovni států. Dokonce je jasné, že část grázlů přesouvá majetky, aby k nim exekutoři nemohli. V čem je tedy problém?

V nastavení ministerstva spravedlnosti, v nastavení a odlišení kam až sahá exekutorská pravomoc a kde se jedná o vydírání a zlodějnu. Včera (19.října 2011) dokonce Ústavní soud ve své podstatě jednoho z exekutorů nazval hovorově vyděračem. (Čtyřikrát si napočítal úkon dohromady za 50000, přestože v roce 2008 byl relativně malý dluh splacen) A to už je silné kafe. Co dělá příslušná část ministerstva spravedlnosti, co dělají poslanci, pokud takovéto zrůdnosti padají na hlavy nemajetných, slušných lidí?

Cikáni a nepřizpůsobiví neplatí, musí se jim ukázat, že společnost si to nenechá líbit. Ano, souhlasím s touto tezí, pokud je pojímána nejenom na ně. Většina cikánů skutečně žije na pokraji společnosti. Ale co honorace mafiánský exekutor, který prý podle práva sebere mamince i dudlík od kojenecké lahve v zájmu spravedlnosti? Rozdělme si to na dvě části: jedni skuteční neplatiči a druzí, co opomněli, co se spletli, či jednou udělali malou chybu.

Češi nesplácí dluhy, musí zasahovat velice často soud 

Jakou ale nese odpovědnost půjčovatel, kterému je jedno, že půjčí negramotnému na nesplatitelné úroky, jak je možné, že se prodává zboží dětem (mobil, zábavná elektronika a další) na úvěr, aniž je evidentně dítě prověřeno, zda je schopno svůj čin rozeznat a zda je někdo ekonomicky gramotný? Jak je možné, že ministerstvo spravedlnosti, potažmo poslanci schválí zákon, který mohou exekutoři obcházet a vydírat i ty, kteří se do ekonomického problému dostali nikoliv podvodem, ale zákeřnou smlouvou prodejce, ale dokonce i renomované banky? Zde je několik případů poslední doby:

http://www.novinky.cz/finance/247857-stale-vice-deti-dela-dluhy-nejmladsimu-je-devet.html  Stále více dětí dělá dluhy, nejmladšímu je devět

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/211468.aspx Exekutoři obstavují majetek, který způsobila její opatrovnice z dětského domova

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/211222.aspx  Exekuce bez varování. Matka s dětmi doplatila na běžnou praxi

Pozvolna exekutorská mafie, která se vymkla z běžných norem právního státu, válcuje obyčejné lidi a přivádí je k zoufalství, místy až k sebevraždám. Není odvolání a ministerstvo včetně poslanců o tom žvaní dost dlouho. Tam, kde dlužník mnohonásobně urguje svoji pohledávku bez odezvy, nechť exekutor pracuje bez pardonu a bez slitování. Bohužel poslední dobou se stává, že nezaplacení pohledávky leží bez odezvy dlouho na bezpečném místě a až židovské, lichvářské úroky vyženou dlužnou částku do závratné výše, exekutorská mafie zlikviduje dotyčného člověka dokonce na celý život, kdy jeden relativně malý nedoplatek vyžene přes mafii dluhy do závratných, nezaplatitelných výšek a v podstatě rodina je do konce života odepsaná.

Proč toto mafiánské vydírání trpí ministerstvo spravedlnosti v demokratickém státě, je čirou záhadou. Nechce se mi věřit, že by, tak jak varuje zpráva BIS, byly propojeny všechny justiční složky s touto mafiánskou strukturou, ale ze stále více zoufalých výkřiků slušných, zapomnětlivých lidí je tato představa reálná. A tak nakonec ti poctiví, vystrašení lidé, raději platí a platí, aniž ví za co, aniž ví komu, a další kriminální složky se radují z dalších možností výdělků. Taxy, které část exekutorské mafie inkasuje za jeden maličký úkon, už nelze brát jako za úkony v právním státě, ale jako výpalné Sicilské či drogové mafie. Není čas tvrdě zasáhnout? Necháme skutečně lidi okrádat z hrůzy, aby se jim nesebraly celé majetky včetně bytů a vláda jenom zírala?

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/211421.aspx   Obyvatelům Brna zbyly oči pro pláč. Podvodník je obral o desetitisíce

Na závěr opakuji: nejedná se o to, aby podvodníci a chroničtí neplatiči unikali spravedlnosti, ale aby se tvrdě rozlišilo, za kolik exekutor může pracovat, jak dlouho maximálně bez upozornění dlužníka může držitel "směnky či nedoplatku" zvedat úroky a rozlišit, jestli to bylo jako lidská blbost či skutečná zlodějna dlužníka. Zákonem se tato blokace dá udělat a mezi těmito dvěma póly dát tvrdé mantinely.

Komu ale tento stav vyhovuje, pane ministře spravedlnosti? Kdo s kým se dělí o zisky z vydírání, pane ministře? Není to náhodou ve zprávě BIS?

Je rozdíl mezi mafiánskými exekutory a maily od...:

Paul Walton

Dobrý den, jsem pan Paul, jsem dobrý legitimní a spolehlivou půjčku věřiteli i
rozdávat půjčky těm, kteří jsou v nouzi úvěru. Dávám z podnikatelských úvěrů,
Osobní půjčky, studentské půjčky, půjčky na auta a půjčky splatit účty. Pokud jste
Potřebuji úvěr nebo hypotéku, co musíte udělat, je pro vás mě kontaktovat přímo
hned teď na adrese:

Křestní jméno ...........................................
Příjmení .....................................
Sex .......................................
Věk ..............................
Státu, ................................................. ..
Země ........................................
Povolání ...............................................
Měsíční příjem .........................................
Množství potřebné .......................................
Běžný účet ............................
Doba ..........................................
Kde jste našel můj inzerát ........
Náboženství .............................................
Telefonní číslo +.....................
Číslo mobilního telefonu +......................
Pension Adresa ..........................................
Adresa kanceláře ......

Bůh ti žehnej.
S pozdravem
pan Paul Walton
 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

anita
před rokem
Příspěvek byl smazán administrátorem.
Důvod:

spam

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...