Proč jsou v Evropě zoufalí ze zavření političky Timošenkové aneb 17.listopad

Vůbec není nutné řešit soudní kausu nejvyšší političky Ukrajiny Timošenkové jako občan. Nikdo z nás neví, co se skutečně stalo a zda je skutečně vinna. A Miroslav Macek v jiném článku přemýšlí, kde je zakopaný pes v zoufalé situaci Evropy, západní civilizace a zda je cesta ven.

Ale vždyť si ti evropští papaláši z Bruselu odpovídají sami. Nikdo z nich od Barrosa až po Merkelové a různé poskoky Roučky neřeší, zda a co Timošenková udělala, což by bylo nadmíru logické. Jejich ustrašená reakce byla: "Jak je možné, že si někdo dovolil političku Timošenkovou zavřít do kriminálu dokonce na sedm let"!

Soudcokracie přerostla únosnou mez

A pokud Evropa, či dokonce celý západní svět nezmění soudní pravidla a soudci stejně jako politici za krachy národů (mimo válek jako Hitler) nebudou tvrdě trestáni a za své činy zodpovědní, západní svět se propadne definitivně do marasmu, válek a nenávistí, jako je to dnes v některých částech Afriky, kde právo naprosto neexistuje, natož dovolání spravedlnosti.

Kolik je případů, že právníci a advokáti pro občany a stát sepíší  milionové, nebo dokonce miliardové ztrátové smlouvy a  katastrofálně odsoudí a kdo to ve finále zaplatí? Soudce? Advokát? Právník? Nikoliv. Ti sedí na židli dál, advokát okrádá dál a ten nejchudší cáluje. Zkuste si požádat advokáta o radu, jako v krámě či u švadleny. Za otevření huby (ústa u nich neexistují) natáhne "pazouru" o 500 až 5000 Kč a přitom rada nemusí znamenat podpoření spravedlnosti. Jdete do soudní pře jako okradený, dokonce prohrajete soud, protože zlodějovi se nedokáže vina a ještě za to zaplatíte.

Ano, zde je základ totálního duševního rozvalu západní civilizace. Justice a politici jsou nesvéprávní, nekontrolovatelní, nezničitelní. Soudce nižší instance špatně sepíše rozsudek, ale dostane plat, jako by byla práce dobře odvedena. Na soudce si nemůžete stěžovat, za fušérskou práci nemůžete dostat peníze zpět a tato sorta je neodvolatelná. Sami sobě si píší zákony, sami sobě si píší ochranu na míru. Jste okraden, ale vůbec nevíte, o čem je na soudu řeč, byť se to týká vás. V ekonomických kauzách se připustilo, aby propletenec majitelů měl nekonečný řetězec a smlouvy jsou ukryty pod podpisem tajemství. A nad tím bdí politická a ústavní moc, aby proboha občan nezjistil, proč se krade ve vyšších sférách a teprve, když je jedinec oné kastě nepohodlný, je vyvržen a veřejnosti předhozen jako očista politicko-soudcovské mafie. Samozřejmě že odvolací proces v soudnictví je správný. Vyšší instance by měla být jako výstupní kontrola. Ale západní svět to vzal jako absolutní systém, kdy soudní pře běží nepřetržitě, bohatý se může odvolávat a prodlužovat a oddalovat soudní rozsudky desítky let a chudý samozřejmě odstoupí, protože na to nemá. A zlodějna, které říkáme honosně korupce, mezi nimi jenom kvete. To, co odhalila BIS je jenom špička ledovce.

To samé je absolutistický "Brusel", který v době krizí nejenom že část statisícové party nepropustí, ale ještě si odhlasují zvýšení mezd a miliardy eur se jenom do Bruselu hrnou. A lidé nemají práci, protože peníze rozkrádá parta, na kterou už nedosáhneme.

Který hlupák stále píše a mluví o Evropě a trhu? Kdo je tak tupý, že tomuto systému říká trh? Není to sice totalitní systém, ale pod dikcí soudců a politiků je zde systém, který je sice nazýván právní, nikoliv však spravedlivý. Pokud není každý za svoji práci zodpovědný, potrestatelný a dokonce nemůže být ani propuštěn (leda za vraždu), a pán bude mít opět jiná privilegia (právní a finanční) než kmán, jsou diskuze o trhu, demokracii a svobodě naprosto bezpředmětné.

Ryba smrdí od hlavy a státy dnes vedou Ústavní soudy za vydatné pomoci soudců a asistence politiků. Pokud by se měl opakovat 17. listopad, zde je ta žába na prameni, přes kterou vlak nejede. Zde je ta absolutistická, zdánlivě demokratická moc, kterou se v západních systémech nedaří odstranit a dokonce posiluje. Bez skutečné svobody, demokracie a opět stejného práva všem západní civilizace zaniknou.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Doplnění
před 5 roky

40% rozvedených matek pěstuje v dětech takzvaný "syndrom zavrženého otce". Za peníze které jim dáváte děti štve proti vám a pěstuje v nich nenávist k vám. Případně je trestá za kladný vztah k vám, pomlouvá a ničí vaše dárky, atd.

Každý rok či dva vám zvednou výživné, a to i nezávysle na vašem příjmu, zdravotním stavu, splátkách, atd. Donutí vás prodat byt, a výživné vypočtou z hotovosti kterou jste za něj utržil.

Tak vás psychicky a finančně zruinují, že se před dětmi stydíte ukázat.

Zbývá vám jen doufat v "boží spravedlnost" že si to na svých dětech a vnoučatech prožijí taky.

Palo
před 5 roky

Už i soudci se začali chovat tržně. Například rozbíjením rodin si pěstují své budoucí klienty. Podle statistik mají děti vychovávané bez otců několikanásobně větší výskyt kriminality, drog, alkoholismu. A soudcové a sociální pracovníci to vědí (nebo měli by vědět).

Zajímavé je, že nikdo neřeší, že soudce který nespravedlivě odsoudil, čili aplikoval presumpci viny, vlastně spáchal trestný čin. A měl by za něj být potrestán minimálně stejnou sazbou, jakou za něj uložil. Ale spíše větší, protože u něj se nejedná o žádné afekty, emoce, neschopnosti ale o vědomé zneužití moci.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...