Firmy plánují přijmout nové zaměstnance

Navzdory předpovědím o špatném roce průmysl roste a Česko je stále atraktivní pro investory. Podle Lidových novin nemusí být tak zle, jak se neustále všude prorokuje.

Střední Evropě a Rusku se daří

Například výrobce autoskel AGC Flat Glass Czech plánuje přijmout minimálně sto nových zaměstnanců. “V západní a jižní Evropě je situace složitá, ale ve střední Evropě a hlavně Rusku rosteme,“ řekl šéf firmy Pavel Šedlbauer.
Podobně aktivní v nabírání nových zaměstnanců bude v roce 2012 celý strojírenský a automobilový průmyslu v republice. Také tchajwanský výrobce počítačů Foxconn plánuje ve svých výrobnách v Pardubicích a Kutné Hoře navýšit výrobu a přijmout dokonce tisíc lidí.

Nové projekty

Objevují se také projekty na výstavbu nových továren. Rakouská firma Holzindustrie Maresch postaví ve Štětí u Mělníka obří dřevozpracující závod, kde chce zaměstnat 180 zaměstnanců. Lidové noviny se ptaly několika průmyslových podniků a většina z nich očekává stabilní tržby, případně mírný nárůst. “Letos očekáváme zvýšení průmyslové produkce o jedno až dvě procenta," potvrdil odhad jejich hlavní ekonom.

Aero Vodochody nestíhá

Jsou ale i firmy, které očekávají růst o desítky procent – Aero Vodochody s plánovaným růstem tržeb o 70 procent. “Máme problém vyhovět veškerým požadavkům zákazníků. Chybí nám lidé v oblasti vývoje, technologie a řízení jakosti,“ uvedl pro LN Martin Kowalcyk, ředitel strategie Aera.

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...