Jak TOP 09 ústy Gazdíka argumentačně brání EU (z veřejné korespondence)

Z korespondece je možné odvodit, koho že jsme to zvolili stranou TOP 09 do vedení naší země české. Pro mě tragédie. Ale nechám na úvaze každému, kdo si veřejnou korespondeci s předsedou klubu přečte. A je to písemná reakce na urážky směrem k prezidentu Klausovi či k nám, kteří s nátlakem Bruselu nesouhlasí.

Petr Gazdík
Petr Gazdík

zde je kopie

Pane Gazíku

Kde berete tu drzost hovořit výrazně v neprospěch mě, mé rodiny, mých přátel vůči EU? Kde berete drzost stále opakovat, že nechceme sdílet evropské hodnoty společně s občany Německa, Francie či jiných? To, že nechceme bolševismus (což vám nic neříká při vašem věku a nevzdělanosti) neznamená, že se budeme stěhovat do Palestiny, do Afriky nebo na Mars, ale už odmítáme vydírání excelentní party z Bruselu. Pokud máte nějaké náznaky, že se jedná z Německa opět o fašismus v případě, že nebudeme akceptovat všechny stupidity Merkelové, jste povinni jako vláda občanům tento fakt sdělit. Jinak stejný pohled po dlouhodobém vstupu mají nejenom mí přátelé, ale až 80% obyvatel této země. A to si laskavě račte povšimnout.

Petr Pokorný

Občan České republiky (zatím, než nás zničíte)

 

-----OriginalMessage-----
From: Petr Gazdik [mailto:Petr.Gazdik@stanez.cz]
Sent: Monday, February 06, 2012 9:51 AM
To: Petr Pokorný
Subject: Re: Neuvěřitelná drzost

 

Zdravím Vás, ten email patrně nebyl určen mně. Žádného pana Gazíka neznám. 

S úctou Petr Gazdík


Vážený pane Gazdíku,

I z této odpovědi vyplývá Vaše rychlost v myšlení. Pokud si totiž napíšete ve Wordu Vaše jméno, tak při odeslání se to občas samo opraví. A nejste tak významný, abych si dělal opravu v nastavení u Vašeho jména. Ale je tragédie, že nejste z textu schopen pochopit, že se to týká Vás. Je vidět, kdo nás vede! Přesto otázku zopakuji: kde berete tu drzost, kterou jsem četl a slyšel z internetu z Vašich úst a na kterou musím nejenom já, ale jak je vidět v celém okolí promptně reagovat? Skutečně máte signály, že nastává v Německu fašismus a budeme za ostnatými dráty, pokud se vyhlásí referendum a my to odmítneme?

Snad jsem to napsal znovu polopaticky, abyste to i Vy pochopil. Děkuji za Vaši bezmeznou námahu pochopit text a zamyslet se nad strašně těžkou odpovědí, co se na nás chystá. A skutečně jste si nevšiml, že to neodmítá dav, ale 80% lidí, kteří už měli čas si „výhodnost“ rozmyslet?

P.S. Na internetu v blozích jsou i jiní, kteří rychlý překlep či přeskočení berou jako to důležité a podstata uniká. Tak nebuďte z toho smutný…

Proto se namáhám položit otázku ještě jednou. Vy jste politik. A sám jste se tam vnutil. Jinak bych Vás neobtěžoval.

Petr Pokorný

From: Petr Gazdik [mailto:Petr.Gazdik@stanez.cz]
Sent: Monday, February 06, 2012 11:44 AM
To: Petr Pokorný
Subject: Re: Neuvěřitelná drzost

 

Pane Pokorný, nemám ve zvyku odpovídat ve stylu „na hrubý pytel hrubá záplata“, ale u Vás udělám výjimku. Kde berete tu drzost se na mě osočovat, když to, co mi vytýkáte, sám děláte? Z čeho usuzujete na mou nevzdělanost a neznalost stran bolševismu? Pokud se domníváte, že to, co se odehrává v EU, je bolševismus, pak jste nevzdělaný diletant bez elementárních historických, sociologických a politických znalostí a svou nevědomost nahrazujete ostrým tónem a dogmatismem. Můžeme, dokonce musíme se bránit nesmyslné byrokracii, která v orgánech EU bují, to ale neznamená, že musíme odmítat myšlenku jednotné (ekonomicky, politicky, ideově, hodnotově) Evropy, která stojí v základu EU. To je můj názor. Pakliže ho nesdílíte, neupírejte mi ho. Volte ty, kteří ho sdílejí, aby ho za Vás prosadili.

 

S pozdravem

 Petr Gazdík

Pane Gazdíku, (již si dávám pozor)

Buď odpovězte fakty, nebo vůbec. Ani na první jste nedokázal smysluplně odpovědět. Tolik času nemám, opakovat stále stejné!

Já nezačal, ale podle mě a dokonce spousty lidí z internetu jste

Vy a pan Schwarzenberg agresivně zaútočili na pana prezidenta, na nás občany, co pochybují o čestných úmyslech Merkelové a Sarkozyho  a můj dopis je psán právě proto a právě i za další tisíce občanů. Jak jste zvrátili tvrdý atak Německa a Francie pod ministrem zahraničí? Já Vám nic, ani slavnému knížeti neupírám, ale ostrost, s jakou se vyjadřujete včetně eurofanatika ( jinak se nazvat z výroků nedá) Schwarzenberga a jeho výpadů proti těm, kteří už systém rozhodování z centra zažili a jednoznačně ho odmítají, už nelze tolerovat. Sám sebe si pusťte v televizi a jak se vyjadřujete. Osobně jsem jako „reakce“ proti vašim výrokům beránek.

Já s lidmi, kteří jsou ochotni předkládat argumenty, dokáži nalézt „středobod“  a východiska, rád komunikuji. Pokud však urážíte každého od Bátory (osobně ho neznám) až po kohokoliv jiného názoru, nemůžete čekat beránčí odezvu. Proč neodpovíte na otázku, kterou jsem položil? Opakuji: já neodmítám společnou Evropu, ale bolševismus přes Brusel implantovaný. To nedokážete pochopit? Kolik důležitých zasedání pan kníže prospal, aniž dokázal jedinou věc vybojovat pro občany Evropy!!!? Nejenom pro nás, ale iobčany Evropy? Nikoliv pro přerozdělovače z Bruselu?

Nechcete si prostudovat, jak se z relativně nejbohatšího státu světa (uvádí se kolem 5-10 místa) stalo zaostalé Československo, abychom se zase škrábali nahoru? Nechcete si vzít do ruky dějiny a prostudovat fakta socializace, kolektivismu, předávání kompetencí do Moskvy a našem úpadku? Že Němci před druhou světovou také chtěli peníze jako dnes?

Nejsem člověk, který by nic neznal a o politice nic nevěděl. Nejsem člověk, který se řídí davem. A nejsem člověk, který je chytrý, až když je po všem. Mnoho věcí, co jsem napsal, se již splnilo. Bohužel. Mnoho se splnilo – bohudík. Ale odmítám sdílet neurvalost TOP 09 vůči nám a servilitu vůči EU a neschovávám se za jakési náboženský stranický syndrom. Jsem svobodný občan a vy jako strana a Vy jako politik máte povinnost brát v potaz i názory občanů a nikoliv jenom sami sebe. A ten dav, co podepsal první smlouvu, už pochopil, co se za ní skrývá. A přemýšlí. Dnes vidí pro a proti. Že dostáváme veřejně daleko víc, než do Evropy odesíláme, ale skrytě je nám odebíráno daleko víc, než je to únosné. A dokonce se ptám: jak je možné, že bohaté Německo a Rakousko žebrá o lékaře a další vzdělané lidi, kterým bohatá Česká republika (my) platí vzdělání a jim se tam mladí flákají po ulicích? (A samozřejmě jemné nuance rozdílů „Moskvy a Bruselu „ znám)

Neotravuji politiky s hloupostmi a maličkostmi. Ale kam bude kráčet moje vlast a kdo ji zrazuje budu zveřejňovat vždy. Předpokládám, že ani tato naše korespondence není úzce osobní a soukromá a že to může sdílet daleko více občanů.

A pozdravem

Petr Pokorný


Subject: Re: Neuvěřitelná drzost plus fakta

 Pane Pokorný, pokud se domníváte, že já mám více času než Vy, abych si dopisoval s dogmatiky, pak se mýlíte. Jak jsem Vám napsal, nevidím na EU nic bolševického. Pokud Vy ano, tak se nedomluvíme. Rozumím tomu, že jste euroskeptik, to je v pořádku, každý má právo na svůj názor. Nenutím Vás sdílet „neurvalost TOP09 vůči občanům“, jak jste to nazval, Vy mě prosím nenuťte sdílet Vaše škarohlídství vůči EU. Váš argument, že jako politik mám povinnost „brát v potaz názor občanů, nejen politiků“, je lichý, promiňte. Jmenujte mi alespoň jednu věc, na níž se všichni občané shodnou. Tu pak budu s klidem hájit. Jinak budu hájit názory, které považuji za správně, dokonce i tehdy, když nejsou většinové.

 

S pozdravem

Petr Gazdík

Pane Gazdíku

Konečně jsem pochopil, proč se s Vámi nikdo nedomluví. Nejste schopen argumentovat, ale jenom někoho napadat. Ale to děláte v televizi stále. Doma v rodině si tvrdě stůjte za vším, ale jako politik nemáte právo poškozovat občany České republiky. Jestliže nám Německo vyhrožuje ústy Merkelové přes ministerstvo zahraničí a Vy to zamlčujete, tak doufám, že se to na veřejnost dostane. Protože jiný důvod poškozovat nás, občany, kteří vás z daní platí, není! Dnes jsem rozeslal žádosti ekonomům, zda jsou schopni porovnat má dáti dal, co stojí dotační tituly, nákladovost a „já tu slevu nechci zadarmo“. Je mi jasné, že při vaší argumentační nulové schopnosti se nic od Vás nedozvím. Je to strašné, co nás za politiky vede. Možná jste u vás v Lozi někomu šlápl na kuří oko a dostal se do vedení, ale mě zajímá, co děláte pro Českou republiku.

 

Všiml jste si, že jste ani jednou nedokázal odpovědět na jasné otázky, ale jenom tady plácáme nesmysly a čas, vážený pane politiku? Proboha proč? Já nenapsal, což jste opět nepochopil, že část davu musíte poslouchat. Zde kopíruji: Jsem svobodný občan a vy jako strana a Vy jako politik máte povinnost brát v potaz i názory občanů a nikoliv jenom sami sebe. V češtině to znamená, že jako politik jste povinen vyhodnocovat názory a stát za občany své země. Že co je výhodné pro vás (platy přes EU Špidlů a dalších) nemusí být výhodné pro občany. Já vím, že čeština je složitá, ale jako studovaný byste měl chápat podstatu a význam napsaného, nikoliv slovosled nebo dokonce překlep.

Ale udělali jsme si obrázek či lépe řečeno obraz o Vás a děkuji za prezentaci velkého muže TOP 09. Už ani odpověď nepotřebuji. Nejste schopen ji cizelovat a nám občanům předat. Neumíte vyvrátit ani jeden argument a minimálně se omluvit za arogantní jednání vůči nám, co s EU nesouhlasíme a to je smutné, velice smutné. Hitler také říkal, že vše dělá pro lid. I komunisté to říkali v čele s Brežněvem a Stalinem. A stejně jako Vy, odmítali diskutovat o opozičním názoru, o oponentním názoru. Měli svoji pravdu. Padli, aby přišli další. To je tragédie. Naše, občanská tragedie. Je mi z toho smutno. Proč jsem byl pokaždé na „Palacha“ či „Srpen“ na Václaváku proti bolševikům a cinkal klíči, když povstali noví neomylní kolektivizátoři v hávu demokratickém?

Nemám sílu s Vámi diskutovat o ničem. Ale jasný úsudek jako volič a občan České republiky o Vás už ano.

Petr Pokorný

Nevím, co k uvedenému dál dodat. Podezření, že nás Markelová a Sarkozy zneužívají, je velké. Přesto s námi, občany, TOP 09 nediskutuje a neodpovídá fakty. Jak může koalice fungovat, je čirou záhadou.







Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
petr jansky
před 3 roky

gazdik tady tvrdi ze se obcane na nicem nedomluvi.. to je povznasejici mineni o spoluobcanech.. myslim ze se obcane zlinskeho kraje dokazi domluvit.. a odvoli gazdika za politiky..

apolo
před 3 roky

Ne mám Gazdíka rád,nejraději bych ho viděl pod koly auta,ale vtom,že se lidé nemůžou domluvit má pravdu a plně toho pravice využívá.Podařilo se jim rozdělit společnost na bohaté,chudé a střední vrstvu.Bohatí na vše kašlou a zajímají se jen o to,jak ještě více zbohatnout.Chudí na to kálej a ubekují jen doma.Střední vrstva taky nic nedělá.Žije jak se dá.Je ráda že má práci a tudíž na demonstrace ze strachu nechodí a nadávají doma,v hospodě,v práci a taky sem tam na fotbale.Tak že Gazdík má bohužel pravdu.Jsme nejhloupější národ v evropě a tudíž musíme jen ubekovat.Nic jiného si nezasloužíme.

apolo
před 3 roky

Já myslím,že hádat se s politiky je zbytečné.Demonstrace na nich neplatily a platit nebudou,proto že na ně lidi nechodí.Což je chyba.Zde platí jen jedno.VZPOURA.Opravdová vzpoura jako v jiných státech a krvavě napadnout politickou pravici,postřílet až po vnoučata.Znovu zavést trest smrti a udělat nové jednoduché zákony.A to i za cenu občanské války.80% nespokojených lidí si s tou troškou poradí.Jinak to nepude.

Brabec
před 5 roky

Gazdík je Pepek Vyskoč v TOP09. Opakuje a opakuje co mu Kalousek řekne - mozek u něj nehledejte.

Ježek
před 5 roky

Žádný současný politik Vám jasně a srozumitelně na tyto otázky neodpoví.Ona jejich arogance se povýšila na jistou normu a my lůza jim nestojíme za to,aby se těmito aspekty zabývaly. Jsme jim dobří pouze v době voleb. Ačkoli jsem proti jakémukoli násilí,zde už snad pomůže jen defenestrace,jako výstraha pro budoucí zaměstnance státu.

Tóna
před 5 roky

Je to prasárna, díky, že to zveřejňujete. Alespoň máme představu!!! Normálně se o tom neví. Všude scházejí fakta a jsou jenom pomluvy.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...