IZIP, aneb kdo skutečně tuneluje tento stát?

Pojďme se podívat bez demagogie a stupidních výkřiků, co vlastně IZIP mělo být a co se z něj stalo. Drzost "nepolitických" odborářů už přesahují meze a nadávky či sprostota jsou na úrovni kanálníků. (Ti jsou dnes slušnější)

Elektronická zdravotní knížka

Souhrn zdravotních informací pacienta v elektronické podobě přístupný 24hodin denně prostřednictvím internetu. Co to v praxi znamená? Naprostá kontrola zdravotních pojišťoven, aby lékaři nepředepisovali zbytečné medikamenty, aby Lékařská komora nepodváděla s reklamou na kterýkoliv nesmyslný a neúčinný zdravotní postup "nejdražší a nejvýdělečnější"  a ušetření až 1/3 nákladů ve finále. Zjednodušeně řečeno: zatímco dnes si každý lékař může dohodnout a donutit pacienta k léčení léky, které jsou finančně pro onoho lékaře nevýnosnější, totální kontrola by je zbavila této finanční výhody (lidsky řečeno - lékařské zlodějny)!

A tak nikoliv ne náhodou se část poslanců, lékařské odbory, lékařská komora tak strašně bránili, vyhrožovali, pokud lékař bude muset tuto knížku používat, raději nechají pacienty "exitovat" a utečou do celého světa. To skutečně nikoho z občanů nenapadlo, odkud vítr fouká? Jak je možné, že nejvíce ti levicoví, kteří údajně nejvíce brání chudé pacienty, tvrdě bojovali proti kontrole? V čele s odbory, jejichž financování je nejméně průhledné?

Je zajímavé, že všichni ti demagogové nebojovali proti technickému provedení, (kterému většina z nás nerozumí) ale samotnému systému kontroly lékařů!!! Neuvěřitelné! A tak kmotrové z lékařské lobby opět oblbli dav, udělali z nás blbečky a IZIP je zrušen. A tupý dav opět nadává a jásá, jak přistihl dalšího gaunera při činu. Není nakonec gaunerem ten tupý dav, který se nechal zmanipulovat? A lékaři opět mohou svobodně spolupracovat s farmaceutickými společnostmi na "výrobě zisku do vlastních kapes"!

Zákon měl být jasný: všichni lékaři všech pojišťoven budou povinně všechny léky zapisovat do knížky! A zlodějny v lékařství vůči pacientovi by zmizely! Proč to neprošlo? Kdo vydíral poslance a ministra? Všichni to víme, ale veřejně se to většina bojí ukázat - lékařů se bojí!

Kdo tedy vlastně vytuneloval opět stát?

P.S. Jestliže by se ušetřilo alespoň deset miliard, tak dvě miliardy za knížku nejsou moc. Ale lékaři opět zvítězili a zbyl jen puch po demagogii a špíně a po ztrátě dvou miliard. Pouze se sami před sebou musíme stydět, tak raději zvoláme: ta vláda je ale blbá....

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...