Proč euro nemělo vzniknout a nemůže fungovat

Že Německo zprůměrováním měn v podstatě okradlo slabší státy už snad nikdo nepochybuje. Dnes se k tomu naposledy vyjádřil i Václav Klaus.

Klaus: Spojit měny dohromady je legační

Hlavním problémem Evropy je fundamentální systémová krize, která vyplývá z uspořádání společné evropské měny spojující nesourodé země. Klaus to v noci na úterý řekl v Chicagu na konferenci konzervativní organizace Heartland Institute. "Dovedete si představit, že byste dali dohromady měny severní Ameriky, Kanady, USA a Mexika, abyste vytvořili jednu měnu, a pak byli překvapení, že to nefunguje? Je to legrační, ale právě to se stalo v Evropě," řekl Klaus.

A zde: Analýza: Řecko mimo eurozónu, nebo zrušit i euro? Petr Pokorný

Že systém záruk, návrhy pseudoeur jako Geuro, jak toto druhé platidlo nazvali, které by tvořily dluhopisy aténské vlády a bylo by ho možné devalvovat, aniž by se Řekové eura formálně vzdali, je už opravdu z říše debilit a zoufalství.(Opět "experti" největší německé banky Deutsche Bank)

Ale kde je nejvíce zakopaný pes? Špatné investice německých, francouzských a rakouských bank má odnášet každý občan EU, ať bohatý, nebo chudý. A tak zatímco, v USA, jedno ve kterém státě z oněch 50 "hvězdiček" banky krachují a samy nesou náklady špatných úvěrů,  ( V roce 2010 v USA skončilo 157 bank s celkovým majetkem 92,1 miliardy dolarů. Loni to bylo již 92 finančních institucí s majetkem 34,9 miliardy dolarů. Počet bankrotů bank v roce 2010 byl nejvyšší od krize záložen před dvěma desetiletími. Rekordní byl počet bankrotů v roce 1989, kdy úřady uzavřely 534 bank.) v Evropě ani německá, francouzská či Rakouská nepadla. Prostě jsou to NÁRODNÍ BANKY, i když nacionalismus se ostatním státům v čele s Českou republikou a Václavem Klausem vyčítá a dokonce trestá.

Takže zatímco se USA bankovní sektor čistí, Evropa se uzavírá do dalších ekonomických podvodů a vymýšlí si obezličky. Řecko by už možná s Drachmou a devalvací bylo za vodou. Ale takto se stále zmítá a problémy se přenáší i na Španělsko, Itálii, Portugalsko a možná přibudou další.

Německo špatně investuje, ale podvody jejich bank nese celá Evropa. Jako za Hitlera, kdy krizi Německa řešila válka, tehdy vojenská.

Není mi jasné, proč ministři financí a guvernéři bank neřeknou Německu, Rakousku a Francii jasné ne! Špatné úvěry si zaplaťte sami, my v podvodech nejedeme. Své občany okrást nenecháme!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...