Vysokoškolští studenti v ČR: masakr na státní rozpočet!

V roce 2001 měly české vysoké školy 203 tisíc studentů, v roce 2010 to bylo bezmála 390 tisíc. Razantní zvýšení počtu vysokoškoláků v posledních deseti letech má na svědomí kvalitativní úpadek celého vysokého školství. Na vysoké škole dnes může studovat takřka každý, kdo má maturitu. Blbý nebo chytrý, stát platí všem.

Strašně "důležité" Vysoké  školy jako Akademie výtvarných umění, múzických umění v Brněči umělecko průmyslové vydají na žáka dokonce okolo 171 tisíc korun. Studium v UUD (Ústav umění a disignu) až 239 912 Kč!!! Šílené!

Na lékaře vydávají fakulty mezi 80 000 až 100 000 Kč ročně.ROČNĚ!!!

Jenomže toto vše neplatí ony fakulty, ani plnoletí studenti, ale i babička z HorníDolní z daní, o to má babička a dědoušek menší důchod....

Po "dárku" třičtvrtě miliónu až 1,5 miliónu od důchodců řekne "mladý lékařský elév": buď mi dáte trojnásobek až pětinásobek průměrného platu, nebo jdu do Německa a tam vrácení této šílené částky nechtějí. To zaplatí blbí čeští občané a Německo či Rakousko se směje.

Jen plaťte blbí a chudí žebráci v České republice. Ti bohatí přece potřebují pomoc. Právníci, advokáti, soudci, lékaři: chudina, která potřebuje podporu na studie. A především to odmítá těm, co se na ně složili, vrátit.

Kdy si konečně školné zaplatí právníci, advokáti, lékaři či jim podobní, aby nemajetní nemuseli sponzorovat tuto vyděračskou chátru a více zůstalo na skutečně potřebné, nemocné či důchodce?

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...