Korunní svědek v kauze Parkanová uplácen Omnipolem: kauza Parkanová a Mf Dnes dostává trhliny

Týden.cz

Podle ředitele Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka bral pilot Karel Daňhel paušální měsíční částku od zbrojařské firmy Omnipol. Páleník to dnes řekl poslancům komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství.

Všichni však pod podmínkou anonymity, protože jednání komise probíhalo v režimu důvěrné. Jedno však poslanci říkají i oficiálně - odebrání bezpečnostní prověrky Daňhelovi bylo naprosto v pořádku. "Pan Daňhel byl objektem Vojenského zpravodajství už delší dobu. Původně se to týkalo jiné záležitosti než letounů CASA. Nemáme výhrady, že by byl porušen zákon," řekl předseda komise Antonín Seďa (ČSSD). "Důvody pro odebrání prověrky jsou neprůstřelné a neoddiskutovatelné, nemají nic společného s jeho svědectvím v kauze CASA,"

A Mf Dnes?

Na nákup letounů CASA tlačil Barták, říká svědek v kauze ParkanováNa nákup letounů CASA tlačil Barták, říká svědek v kauze Parkanová

Páleník jim pustil nahrávky, ze kterých vyplývalo, že se Daňhel nechával vyplácet zbrojaři, například firmou Richarda Hávy Omnipol, která podezřelý nákup CAS pro ministerstvo zařizovala. Podle některých členů komise ovšem nešlo o jediné úplatky, které prý Daňhel dostával. "Ten člověk se nechával vyplácet kdekým," řekl TÝDNU.CZ jeden z poslanců.

Na Daňhelovy aktivity byla údajně upozorněna i policie, konkrétně Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality. Páleník si však poslancům stěžoval, že s nimi protikorupční detektivové nespolupracovali. "Působí to dojmem, že ÚOKFK s ním uzavřelo obchod. Že pro ně byl Daňhel prostě cennější jako svědek v kauze CASA," vyslovili shodné podezření dva poslanci komise.

Celé zde:

Korunní svědek v kauze Parkanová uplácen Omnipolem


Předešlé

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...