Stavebnictní sráží ukazatele, vývoz šlape: dobře nebo špatně?

Všichni víme, že stavebnictví a developeři z nás dělali dojné krávy. Ceny bytů, ceny silnic a dálnic, prostě gaunerské prostředí ve stavebnictví stahovalo stovky miliard. A ostatní nemělo šanci. Rath budiž příkladem, jak se stavělo. Dokud si stavebnictví nehrábne na dno a nezkrachuje 50% developerů a stavebních firem, nehneme se z místa.

Jinak jsou výsledky stále dobré přes tvrdá opatření vlády. I když opozice bude řvát jako vždy a najde si nějaké číslo....

Průmyslová výroba v květnu meziročně klesla o 2,4 procenta po dubnovém růstu o 2,2 procenta. Jde o první pokles od listopadu 2009. Číslo ale ovlivnil nižší počet pracovních dní. Po vyloučení jejich vlivu výroba stagnovala, respektive klesla o 0,1 procenta.

Hodnota nových zakázek meziročně vzrostla o 4,2 procenta. Oznámil to v pondělí Český statistický úřad.

I když květnové výsledky průmyslu nejsou nijak povzbudivé, nové zakázky průmyslu zůstávají velmi slibné. Tyto zakázky by měly zajistit, že průmysl nepostihne taková recese jako na přelomu roku 2008 a 2009. Jen automobilky mají aktuálně o téměř pětinu vyšší zakázky než loni v květnu, dodává Dufek.

Z krize se zatím nedaří dostat ani stavebnictví. Stavební výroba v Česku v květnu zrychlila meziroční pokles na 3,5 procenta z 2,7 procenta v dubnu. Zahájených bytů v květnu meziročně ubylo o 26,1 procenta, dokončených bylo o 41,6 procenta více. Astát zatím velké stavby nezahájil, dokud se nedořeší rozkrádání.

Takže Česká republika relativně šlape, i když okolí se hroutí. Je naše vláda tak hrozná?

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...