Eliška Wagnerová (bývalá ÚS), přítelkyně Havla a kandidátka Zelených na Moravě

Nadává se na pravici. Nadává se na politiku. Přátelé Václava Havla ukazují poctivou, vlídnou tvář a obviňují úlisnou pravici - zloděje a korupčníky. Viewegh dokonce píše prasečárny. Uráží. Kamarád Zelených a Havla. Jaká je však pravda skutečná, kam veřejnost nedohlédne? Jaké má skutečné názory a poctivé rozhodování bývalá soudkyně ÚS Wagnerová, která o nás rozhodovala, žena a nová, poctivá krev naší levice za Zelené? Prosím, posuďte sami. A komunisté se lžemi dostávají do čela. Je proti tomu obrana? Jedině zveřejňovat fakta!

Z pošty, ve které jsem oznámil, že to veřejnosti předložím

Vážená paní Wagnerová,

 toto jste napsala: "Totálně si něco vymyslet, a ještě z té nejintimnější sféry, to je doopravdy za hranou," zdůvodnila rozhodnutí soudkyně zpravodajka Eliška Wagnerová. Z nálezu vyplývá, že přiměřená by mohla být až několikanásobně vyšší náhrada. Přesnou výši ale nechtěla Wagnerová komentovat. Předcházelo: Spisovatel Michal Viewegh žádá vyšší odškodnění od bývalého vydavatele deníku Aha! za zprávu o údajném poměru s milenkou. Ústavní soud jeho žádosti v pondělí dopoledne vyhově

lJá souhlasím. Jenomže ten samý grázl napsal toto: Prezident Václav Klaus má třeba milence, kterého později zavraždí. Ten samý Viewegh, kterému jste přiznali velké odškodné, dělá to samé. Budete se veřejně distancovat? Perverzní Viewegh  trapně uráží prezidenta, že „Klaus“ jezdí s milencem na Maledivy, je homosexuál, opět podivné financování a už opět vila Klause ve Švýcarsku… Trapné a stupidní – prý jako koláž…A co bylo v AHA? Zachováte se skutečně čestně, jak hlásáte a ten samý trest jako občanka a kandidátka budete žádat i proti Vieweghovi?

Děkuji za odpověď.Petr Pokorný

Vážený pane Pokorný,

už nejsem soudkyně Ústavního soudu, který, mimochodem, žádné konkrétní odškodnění nepřiznával. Text M. Viewegha, který uvádíte, jsem autenticky nečetla a nemám důvod se jím nyní zabývat. Dodávám, že jako občan také nemám důvod, ba ani právo žádat pro někoho nějaký trest, nadto v situaci, kdy neznám podrobnosti, ba ani základní fakta případu. Jde eventuálně o soukromou žalobu toho, kdo se textem cítí dotčen.

 Zdraví  Eliška Wagnerová

Odpověď

Vážená paní Wagnerová

Musím Vás důrazně upozornit: ukončením práce u Ústavního soudu neznamená, že Vaše rozhodnutí z minulosti jakožto názory se anulují. Za druhé, nestáhla jste se do ústraní, ale kandidujete za Zelené do senátu. Tudíž tam jdete pro peníze, nebo abyste kultivovala českou politiku?

 

Má otázka nezněla, což jste nepochopila a já se omlouvám, že jsem to nenapsal polopaticky: nechci rozhodnutí soudkyně, protože jí nejste. Já se Vás ptám na názor na recenzi knihy, kterou Viewegh veřejně představil a jako budoucí senátorka nevěřím (a nevěříme), že jste vypla rádio, televizi a internet, kde jeho autentická slova jsou. Nebo zapřete i vyřčené ve funkci Ústavní sdoudkyně: "Totálně si něco vymyslet, a ještě z té nejintimnější sféry, to je doopravdy za hranou,"?

Pokud nemáte na urážky po odchodu z ÚS už žádný názor,  chcete  s tímto žádným názorem vážně kandidovat do senátu jako bývalá Ústavní soudkyně? Jak jste mohla rozhodovat u Ústavního soudu bez názoru a jasných definic?

Požádáme deníky, aby Vás veřejně požádaly o jasné stanovisko jako kandidátky za stranu Zelených. Protože jiné kritizovat a sám dělat stejné je v naší politice velice běžné a poctiví slušní lidé zmizeli. Nezlobte se, ale takováto odpověď naštve každého daňového poplatníka. Kritizovat Bémy, Janoušky a další a chovat se stejně, vyklouzávat z jasných postojů je u nás zakořeněno. A vážně nejsem hlupák, abyste odpověděla, že Ústavní soud nic nepřiznal. Ale přečtěte si své rozhodnutí. Proto se ptám znovu jako kandidátky za Zelené: jako občanka a senátorka byste požadovala v případě Viewegha stejný poměr odškodnění všem, které v knize urazil ve výši, (násobku) kterou jste žádala pro Viewegha v případě deníku AHA!?

A skutečně mě nezajímá (a nás občanů), zda jste četla celé či nikoliv. Ale zda stejný princip byste uplatnila u Ústavního soudu či jako občanka – senátorka v opačném gardu případu Viewegh?

Předem děkuji za odpověď a věřím, že už čestně odpovíte. Na odpověď čekají voliči senátorů.

Petr Pokorný

Wagnerová

Vážený pane Pokorný,

 věřte či nevěřte, žádné recenze tohoto dílka jsem nečetla, nemám na to teď čas. Knihu samozřejmě také ne. Až teď se od Vás dozvídám, že má jít o knihu, to jste včera neuvedl. Nezlobte se, ale teď opravdu nemám čas na dlouhé rozbory něčeho, co jsem autenticky nečetla. A pro úplnost dodávám, že se od svých názorů vyslovených v mých rozhodnutích rozhodně nedistancuji, naopak na nich stále trvám. Jen nemíním diskutovat o něčem, o čem nic nevím. Vám to připadá jednoduché, ale já vím, že každý případ je jedinečný okolnostmi, které je třeba v rozhodování zohlednit. A ty prostě neznám. Je mi líto...

 Zdraví

Odpověď

Vážená pani Wagnerová

Pochopili jsme. Jste na pustém ostrově, proto kandidujete za Zelené a na občany nemáte čas. Nemáte rozhlas, televizi ani internet. Pouze potřebujete hlasy voličů, nic víc. Správný postoj budoucí političky. Že je Viewegh spisovatel, víte jenom z rozhodnutí ÚS. . Kandidujete správně: za Zelené. Tam jsou urážky běžné, ale odpovědnost nulová. I to je Váš postoj. Nejste schopná ani napsat, že urážky a špína se musí trestat stejně všem, ať je to Petr nebo Pavel.

Skutečně se divíte názoru občanů: naše politika je hnus? Veřejnost musí znát Váš „správný“ postoj. Už se nezdržujte, názor a jasný postoj stejně nenapíšete. POSTOJ, vážená paní! Nikoliv rozsudek. POCTIVÝ POSTOJ! Ale asi ten rozdíl nechápete. Proto jste pracovala u ÚS  dnes budete politička. Za Zelené. Strašné. Nic nevíte, nic neznáte, na ostrově je jenom tráva… Ani se nenamáhejte už odpovídat, stejně by to zase asi byly lži. Ani já nemám moc času, ale postoje mám stejné: jak za bolševika, tak i dnes! Prostě snažím se o poctivost.

Čest práci

Petr Pokorný

 

Wagnerová

 Pane Pokorný,

 agresivní tón ničemu neprospěje. Moje odmítnutí vyjádřit se jednoznačně v situaci, kdy o textu prakticky nic nevím je dáno tím, že jako ústavněprávní odborník vím, že jinak bude posuzováno tvrzení faktů ve zprávě, které se tváří jako skutečná informace (případ Viewegh), jinak bude posouzena “karikatura”, která nemusí mít jen kreslenou podobu a jinak jiné umělecké dílo. Nevím do jakého žánru zařadit to o čem mluvíte Vy a musela bych to opravdu vidět.

 Nesnažíte se o poctivost, pane Pokorný, neboť nepřípustně zjednodušujete a pohybujete se na hraně veden předpojatostí k subjektu, který mne jako nezávislou kandidátku podporuje a začínám mít pocit, že Vaše předpojatost směřuje i k mé osobě. V takovém rozdání karet se nedá vést rozumný dialog.

 Zdraví

Finále

Děkuji, nechť si voliči o Vaší cti nepředpojatě udělají vlastní názor. Dle mého předpojatého názoru jste správná kandidátka do politické scény. Zelení pochopili Vaši „přímočarou“ touhu po spravedlnosti. Znám ten citát: Já neříkám tak ani tak, ale na má slova vždycky dojde!!

A stačilo málo: říci poctivě, že vymyšlené urážky prezidenta jsou stejně nepřípustné, jako vymyšlené urážky spisovatele Viewegha. A za stejný čin by měl být stejný trest. Tečka. Punktum!

Jestliže toto je předpojatost, dokonce nepřípustná, nechť si veřejnost udělá úsudek sama. Můj názor na Vaše „srozumitelné“ postoje již mám.

 Pokorný (nepolitik)a jeho přátelé, reagovat na budoucí politické výroky již nebudeme. Je to bezpředmětné.

 A toto je vše. Chce se mi zvracet. To byla osoba Ústavního soudu?

Mějte se, další otázky nemám….

Pokorný

 

 



Zpět na komentářeReakce na příspěvek

sp
před 4 roky

Neuveritelna baba, diky za dobry web

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...