Brusel před krachem: pošlete další peníze vládo ČR, nebo se zhroutíme

Je nejvyšší čas vystoupit z Evropské unie. Její vnitřní dluh je děsivý jako Československa před pádem komunistů v roce 1989! Místo, aby Brusel propustil polovinu (možná víc) úředníků, rozprášil komise, subkomise a podkomise a začal hospodařit, žádá o peníze k navýšení!

 

Vládo ČR, pošlete peníze, abychom vám je mohli poslat zpět na výstavbu dálnic, do školství…. Neuvěřitelná drzost se týká všech států unie. Toto prohlášení rozeslali každému jako před pádem RVHP!

 

Evropská komise bude kvůli chybějícím penězům po členských zemích Evropské unie chtít navýšit rozpočet EU na letošní rok o až deset miliard eur. Píše to týdeník European Voice. Na Česko by tak při použití běžného příspěvkového klíče připadlo kolem 200 milionů eur (pět miliard korun). Česká vláda se bude případnou žádostí EK zabývat. Podle Lamassoura EK není nyní schopna mimo jiné proplatit asi 600 milionů eur Řecku a 900 milionů eur Španělsku pro programy, které byly letos v zemi realizovány. To je podle něj šokující a absurdní. Obě země mají nyní vážné hospodářské problémy a potýkají se také s vysokou nezaměstnaností, která se pohybuje kolem 25 procent.

Vážený pane premiére, je čas odejít!

V krátké době další navýšení, která neberou konce. Před pár dny se vláda zavázala, že poskytne na zajištění půjčky České národní banky (ČNB) pro Mezinárodní měnový fond (MMF). Účelem půjčky pro MMF má být podle ministerstva financí rychlé zvýšení jeho likvidity v době probíhající krize. Ministerstvo navrhlo poskytnout půjčku ve výši 1,5 miliardy eur (37,41 miliardy korun) z devizových rezerv ČNB. Ta s jejím poskytnutím souhlasila v případě existence státní záruky. Zároveň s tím ČNB dále požadovala uzavření kompenzační dohody o proplacení ušlého výnosu. Vláda s podmínkami souhlasila.                            

Česká národní banka rovněž požaduje, aby byla záruka vystavena i za půjčku ve výši 1,03 miliardy eur (25,68 miliardy korun), kterou poskytla Mezinárodnímu měnovému fondu již v roce 2010. Celková výše záruky tak bude činit 2,53 miliardy eur (63,09 miliardy korun).

Toto vše jsou tak hrozivá čísla, aniž by „Brusel“ jakkoliv restrukturalizoval šíleně drahý systém, že nastal čas ukončit členství v této dluhové společnosti, jejíž krach je nevyhnutelný. Je čas vyhlásit referendum o vystoupení ze všech organizací a zahájit proces stejný jako při nefunkční RVHP dřív, než bude pozdě!

Přímo do zákona bude dále zakotveno, že ČNB je součástí Evropského systému centrálních bank (ESCB), podílí se na plnění cílů a úkolů ESCB a že ČNB podporuje obecné hospodářské politiky v Evropské unii se záměrem přispět k dosažení cílů unie, není-li tím dotčen hlavní cíl ČNB, kterým je péče o cenovou stabilitu. ECB však ve své připomínkové zprávě uvedla, že předpokládá, že zproštění mlčenlivosti se netýká povinnosti mlčenlivosti vzhledem k ECB a ESCB, čemuž se chystá ministerstvo financí vyhovět!

Stále více prosakuje na povrch skutečný důvod rozepře Václava Klause a vlády.

(Rezignace části ODS vzdorovat eurofanatikům v čele s ministrem zahraničí Schwarzenbergem, jejich výhrůžkám o ukončení vlády v případě odmítnutí záruk EU a vše ostatní je jenom zástupný problém)

Předešlé:

Mojmír Hampl (ČNB) Velice závažné: Naše peníze už nám skoro nepatří?

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
XXX
před 4 roky

čert vem ušišlaného knížete

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...