Chudáky starobní důchodce opět pronásleduje Kalousek

Pracující důchodci zavalili Českou správu sociálního zabezpečení žádostmi o pozastavení výplaty penzí. Snaží se tak dosáhnout toho, že si budou moci ze svých příjmů odečíst slevu na dani ve výši téměř 25 tisíc korun. O zastavení výplaty požádala už třetina vydělávajících seniorů.

Člověk by až zaplakal, jak jsou starobní důchodci zneužíváni.  K 31. prosinci 2012 je to zhruba 27 500 žádostí. Není vyloučeno, že číslo ještě poroste," řekla MF DNES mluvčí České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) Jana Buraňová.

Vzhledem k tomu, že ČSSZ eviduje zhruba 80 tisíc penzistů, kteří si přivydělávají, zažádala o přerušení výplaty už třetina seniorů. Dělají to proto, aby se vyhnuli nové podmínce, která stanovuje, že kdo pobírá k 1. lednu 2013 starobní důchod, nemůže si z daní odečíst slevu 24 840 Kč.

A pokud se podíváme blíže, kteří starobní důchodci budou takto vydíráni, jak se píše v tisku a hlásá v televizi? Z 27500 žádostí nikdo není s přivýdělkem nižším než 65000 měsíčně! Dokonce někteří z těch, kteří se 1.ledna odhlásili a druhího přihlašují, je v předčasném !!! důchodu!

Profesně se jedná o právníky, soudce, obhájce, lékaře, advokáty... A jak že bídně na tom budou či by měli být ony z 27500 žádostí?

hrubá 25 000 Kč  2012 čistá 19 295 Kč 2013 čistá 17 225 Kč

A z tohoto příkladu, když má většina kolem 65000 Kč hrubého je vidět, jak stát chce okrádat starobní nuzáky. Úsudek nechť si každý dělá sám...

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Brabec
před 4 roky

Nerozumím, proč soptíte

Pepa
před 4 roky

Všem se zvedly daně, ale zase jedna privilegovaná parta to chce obejít. A kdo jsou ti chudáci a nuzáci, so stát zase chtějí podfouknout? A na sebe nadáváme, jak potom proti Němcům jsme vyčuránkové. My ne, ale tahle sorta zmrdů!

Brabec
před 4 roky

Kalusek holt ten zákon napsal špatně, ale to není nic nového

Petr Pokorný
před 4 roky

Ale já se také domnívám, že kdyby byl každý zákon totálně polopatický, nestačila by knihovna. Přece ke každému zákonu je připsáno už v parlamentu výkladové řešení a záměr, tudíž lze chápat podstatu. A že by bylo napsáno ve výkladu, aby tento nzákon byl pouze pro pobavení či obcházení? Pokud právníci nevěděli, k čemu je, mohli si požádat výklad ze sněmovny. Jasně že to věděli, ale u nás vyčůránkové zatím vítězili. Jako okrádání zoufalých lidí půjčkami. Na všechno zákony, ale především ještě podrobně popsat každý možný úhybný podraz nelze napsat.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...