Jsou spouštěčem policejního puče Václav Klaus a Miloš Zeman?

Vážený expremiére Nečasi, nesuďte tak příkře.

Vím, že Ištvan s Bajgrem byl hnus všech hnusů. Přesto Vás žádám, ne, přesto Vás prosím, abyste se nyní neunáhloval. Proč?

 

Skutečně si myslíte, že jeden pošuk Ištvan a jeho poskok Bajgr by měli odvahu jít do takovéto monstrakce? Skutečně jste přesvědčen, že pomatená konstrukce pomateného Ištvana byla hybatelem naší politické scény? Já si troufám říci, že Ištvan byl (je) pouze nastrčená loutka a šedá eminence je někde jinde.

Je zde šest jmen, která se mi honí hlavou:

Václav Klaus a Miloš Zeman

(Předem razantně upozorňuji, že je z prasárny Ištvangate nepodezírám.) Ale jak si hrají s parlamentními stranami mi už delší dobu připomíná určité období, kdy se naše země nemohla hnout z místa, protože vydírání malých stran bylo neúnosné. A byla snaha změnit systém směrem k velkým stranám, aby se potenciál vydíratelnosti a přeběhlíků razantně zmenšil. Toto však tehdy překazil Ústavní soud v čele s Rychetským na žádost prezidenta Havla s úslovím, že když jsme tady měli padesát let jednu stranu, tak se nic neděje, když budeme mít nyní stran třeba padesát. A že to demokracii pomáhá. Vůbec ho nenapadlo, že věčné koaliční hádky mohou  vlády, potažmo státy naopak oslabit, což tehdy Václav Klaus, ale i Miloš Zeman velmi kritizovali. Že měli pravdu vidíme z jednání vlád ať už levicových, později pravicových a nepřetržitých hádek a vydírání. Ano, Václav Havel se hluboce mýlil a to se nám nyní mstí. A pokud atak těchto silných osobností Klause a Zemana má vést k tomu, aby se strany pochlapily, dohodly se na posílení většinového systému, tak klobouk dolů. Protože jedině ohrožením rozpadu tyto dvě strany ukončí nesmyslné výpady vůči sobě a dohodnou se proti prezidentovi, což by splnilo účel a skvělá mise Klaus - Zeman by byla splněna. (Doufám, že se nemýlím)

 

Že ale tvrdé a dočasné oslabení stran se bude třetí vzadu snažit využít, bylo nabíledni.

Janeček, Ištvan, Láska a Randák

Tato čtyři jména figurují v každé druhé špíně a zdatně jim sekundují Zaorálek s Gajdůškovou,  Dientsbierem a Uhlem. Všichni čtyři politici tíhnou k extrémní levici, všichni čtyři mají prsty v každé prověrce, inkviziční výslechy a odsudky z nich jenom crčí. Jak je to propojeno s českou televizí a několika novináři se zatím nedalo zjistit, ale fázování je jasné. (Třeba několik hodin po puči Ištvana a Šlachty už ČT měla připraven průzkum, jak strašná je ODS a že by vláda měla padnout. To připravili v noci při zatýkání? Že se aktivní miliardář Janeček upozadil v okamžiku, kdy na jaře začaly akce proti vládě a ODS, je už jasně viditelné. Nyní se ukazuje na výsleších Nagyové, kryje Randáka a hra je velice šikovně rozehrána na masáž veřejného mínění a závisti. (Proto ty výklady o stamiliónech a kilech zlata, které používal Ištvan a papouškovali věrní redaktoři, aby se společnost radikalizovala.) A za tyto průniky by měli být přitlačeni ke zdi Ištvan,  Randák a Láska, aby se odkrylo pozadí policejního puče.

Proč nyní volby ne!

Můžeme nemít rádi Nečase, můžeme nenávidět Kalouska, ale tuto zem provedli strašnou ekonomickou krizí velmi dobře. Jistě, mnoho „chytrých ekonomů“ bude udávat meziroční čísla a další speciality, kterým občané nerozumí. Ale v porovnání s Řeckem, Itálií, Portugalskem, ale i s Francií a dalšími jsme krizí prošli na horší jedničku. A nyní, kdy u nich je nezaměstnanost katastrofální a ekonomiky dále padají, Česká republika se nadechuje, i když se proti ostatním (nikoliv vůči státu) relativně málo zadlužila. A vzestup ekonomiky, který měsíc od měsíce sílí, by měli dostat jako odměnu ti, co se na tom podíleli a nikoliv aby dřinu a nenávist zaplatila jedna vláda a smetanu z utažených opasků si odnesla budoucí. To není fér a dokonce by to byla politická špína. Proto a pro nic jiného má plné právo se vrátit k rozdělané práci vláda, která tyto těžké doby odnášela. A nuance kritiky, které dělá ekonom Klaus, jsou tak sofistikované, že tomu nikdo nerozumí, tudíž rozsoudit p. Kalouska a p. Klause nikdo z nás nedokáže. A čtyřletý cyklus je právě proto v Ústavě, aby nemohla moc převzít jakákoliv banda zločinců jenom podle volebních průzkumů, protože to by pak žádná demokratická vláda nepřežila snížení rozdávání, když se v ekonomice nedaří.(A Řecko se svým exministrem financí je zářným příkladem ekonomických machinací)

 

Takže na závěr se vrátím k počátku: skutečně někdo věří, že jelimánek Ištvan, který ani nebyl schopen odpovídat redaktorům, parta, která „realizovala vedlejší produkt a popletla 150 miliónů a kila zlata“, by byla schopna být hlavou a mozkem tohoto policejního puče? Že pomatený Ištvan, který se soudil i o místo na parkovišti s kolegou, by byl vůdcem této monstrakce? Hloupost, prostě buď za peníze, nebo z kamarádství jako požádala pani Nagyová o jednodenní sledování Nečasovy manželky, byl ambiciózní fanatik Ištvan využit a bude odkopnut.

Pane Nečasi, hledejme toho, kdo tahal za nitky  a prosím, neunáhlujte se. Ištvan to nakonec prozradí!

P.S. A kardinální otázka: kde je a čí bylo 150 miliónů a kila zlata, kterými Ištvan radikalizoval společnost? Byl to jeho výmysl, nebo Lásky s Randákem?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
apolo
před 3 roky

Ištván má pravdu.Kdyby ho nebylo,nevěděli bychom o Nečasovi,Nagyové a dalších nic.Kradlo by se pravičákům čím dál tím víc lépe a nemuseli by se ničeho bát.Stáli za nimi policajti,stát.zástupci,soudci,policejní prezident i ministři a z pravidla ti nejvyšší.Kdo nechtěl zametat pod koberec a krýt miliardové zlodějiny,byl vyměněn.Dobře že tu Ištván je a sděl.prostředky taky.I když mi taky někdy lezou noviny a televize na nervy.

Petr Pokorný
před 3 roky

Každý v TV mluví o něčem jiném. Korupce korupcí je. Ale!!! Tady je děsivý problém jinde: Deset let budu jezdit autem a přkračovat rychlost o deset kilimetrů,. Dostanu pokutu tisíc korun a budu potrestán. Najednou příjde Ištvan a řekne: ne, za překročení rychlosti navrhuji pět let vazby! A v tom to je. NEPŘEDVÍDATELNOST JUSTICE! Proto je propuštění správně. Jednoznačně. Ostatní jsou kecy! Volby jsou o tom: děláte s Tvrdíkem a Špidlou korupcií? Zmizte a nevolím je. Ale není možné deset let držet pravidla (třeba i špatná) aby potom jedinec žádal sazbu deset let natvrdo!

Já nevím, jestli jsou tak hloupí, nebo je v tom úmysl! Zákon musí být buď jasný, nebo předvídatelný. A soud nic jiného neudělal! A Ištvan to zneužil.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...