Ištvane, Šlachto, přiznávám, spolčeným zločincem jsem i já...

 

Jak jsem se možná stal součástí zločinu zaneseném do análů Ištvana a Šlachty... A mám strach, že budu obviněn.

 

Minulý týden jsem se vracel z restaurace u Klokočníka. Pro neznalé je to vyhlášená restaurace z totalitní doby na Praze 4. Dříve za bolševika to byla nóbl putyka. Chodila tam samá honorace. Uhlíři, zelináři, řezníci, policajti či prokurátoři. Prostě něco extra. V zadní místnosti se hrávalo „plátýnko“ a podobné lidové zábavy, veskrze zakázané. Asi proto tam byly nejčastěji policajti a prokurátoři. Z venčí to bylo jištěné. Přímo před vchodem je věž - střílna policejních hlídačů... Jakých? No z Pankrácké věznice. Prostě lépe situovaná restaurace na hazard nemohla být. Lidové veselice bratru za statisíce v bolševické měně.

No a tak jsem minulý týden opustil tento lokál a šel  podél zdi Pankrácké věznice. Nevím, co mě to napadlo. Asi jsem měl zkrat. Naprosto jsem podcenil místo činu a ohrožení vyšetřování Ištvana a Šlachty. Přiznám se. Vypustil jsem pšouk.  Sice jsem si v zápětí uvědomil nebezpečnost protistátního konání, ale už bylo pozdě. Ten pšouk se vznesl a dostal se až na dvůr věznice. Možná ohrozí došetření kauzy Nagyová a tří poslanců. A nyní mám obrovské obavy, proto jsem se Ištvanovi a Šlachtovi doznal. Ten pšouk, pokud se spojí s pšoukem nějakého významného vězně, napojeného na Rittiga, může být brán jako spiklenecký a mohu být obviněn z nějakého spolčení. Nekalého spolčení. A já to přiznávám. Ten pšouk jsem vypustil já...

Že to je pitomost non plus ultra? Nepřu se. Tak proč toto slyším už dva měsíce z oficiálních míst a dokonce proto padla vláda? Proč tyto a ještě větší stupidity unikají z análů (nikoliv řitních) Ištvana a Šlachty do médií a lidé to berou jako normální? To se mohlo skutečně stát, říká dav, protože ODS dokáže vše... Jako ten americký brouk. Jako ten sovětský vědec.

 

Nejdříve to byla doba imperialistická. Přepadl nás americký brouk a likvidoval pole. Lidé se z hrůzou dívali nahoru, kdy nám imperialisté shodí dalšího amerického brouka (přemnožila se mandelinka). Prostě Američané dokázali vše.

 

Pak byla doba pokroková - sovětská. Sovětský vědec bádal až vybádal:

Když utrhneš bleše jednu nohu, skočí.

Když utrhneš bleše druhou nohu, skočí.

Když utrhneš bleše třetí nohu, skočí.

Když utrhneš bleše všechny nohy... Neslyší....

Sovětský vědec dělal zázraky. Sověti dokázali vybádat vše, byli nám v myšlení vzorem.

 

Nyní je doba Ištvanova a Zemanova....


A tak pouhá rekapitulace 

Nejříve to byla doba Ivanova, dnes Ištvanova. V čem se liší? V ničem!

Tehdy kecal stupidity Ivan, dnes Ištvan. A lidé důvěřují a věří, protože ta ODS dokáže vše. Řekl to sovětský Ivan, dnes to řekl moravský Ištvan. Změnil něco internet, nebo jsou lidé stejně blbí a naivní?

Ištvan si povolává další lidi k výslechu. Prý povolá všechny, kteří se v řetězci propojili. Rittig mluvil s někým, ten mluvil s dalšími, ti mluvili s dalšími. Ta množina se zvětšuje, až v ní bude celý národ. Ištvan má do konce života co dělat. Deset miliónů lidí vyslechnout a obvinit jen tak nikdo nedokáže. Do té doby prý bude kralovat Zeman.

Vymyslel by někdo větší ultrablbost? Těžko, bohužel v hrubých obrysech je vše pravda a dav hýká a řve. Než narazí na stěnu, obrátí se a... Doba se opakuje. Nic nového pod sluncem.

 

P.S. Nekamenujte mě. Jsme nepoučitelní. Bylo to v roce 1938. Bylo to v roce 1948. Možná je to i dnes. Kdo ví?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...