Mají mít ženy volební právo?

 

Tak toto se řešilo v předminulém a minulém století. V nejstarší republice světa San Marinu se ženy tohoto práva dočkaly až roku 1960 a v Lichtenštejnsku dokonce až v roce 1986. V Anglii sufražetky napadali Winstona  Churchila, rozbíjely okna, a demolovaly vše při schůzích, dokud jim to muži nedovolili. . Ve Švýcarsku v kantonu Appenzell-Innerrhoden pustili ženy k volbám až před deseti léty a tvrdí se, že tam je největší demokracie.Tak nevím.....Československo v roce 1919 a USA zakotvilo všeobecné volební právo v ústavě v roce 1920.

 

A jak je to dnes?

Podívejme se na to z jiného úhlu.  V době genderové, kdy muž je žena a žena je muž, kdy jsou muži hovořící fistulí chodící  ve slipech na veřejných místech avandgardou správného žití a ženy kolem sebe plivají, chrchlají a hovoří basem statného zálesáka bych položil otázku: kdo by měl mít volební právo? Nemělo by se řešit, zda lidé jsou skutečně gramotní? Když s tím mají problémy soudci, natož občané...

A vlastně, kdo je dnes ta žena a kdo je muž?

Je skutečně část spoluobčanů schopna pochopit, co jim kdo nakuká, když obyčejná jedna věta vykolejila půlku národa včetně soudců?

 Myslíte, že tato část společnosti dokáže přečíst volební program?

A nedej Bože, aby ho ještě pochopila? Stačí toto:

 

 

Nařizuji, aby bylo zastaveno pravomocně neskončené trestní stíhání, s výjimkou trestního stíhání proti uprchlému, od jehož zahájení k 1. lednu 2013 uplynulo více než 8 let, pro trestné činy, za něž trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody nepřevyšující deset let.

Pro ty méně inteligentní soudce, čtenáře a myslitele přehodíme souvětí:

 

Nařizuji, aby bylo zastaveno pravomocně neskončené trestní stíhání,  od jehož zahájení k 1. lednu 2013 uplynulo více než 8 let, pro trestné činy, za něž trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody nepřevyšující deset let,

s výjimkou trestního stíhání proti uprchlému.

.

 ČTK vydá prohlášení, že Nejvyšší soud zrušil další amnestii. Samozřejmě není vydané komuniké, že na základě nesvéprávnosti či neznalosti češtiny část soudců tupě propustila ty, co uprchli. Přestože je to výslovně napsáno, přestože se to říkalo stále dokola, přestože už jedna amnestie  před týdnem byla zrušena, není propírán hloupý soudce, který neumí česky, ale...?

 

Dalibor Rozsypal 7220793576369

Však to také nebyl hloupý tah, ale naopak velice chytrý. Jak jsem napsal níže, ti kdo měli získat beztrestnost ji získali a na aféru se brzy zapomene. Překryjí ji jiné aféry, pokud vyhraje levice(což je pravděpodobné), tak levicové a lidé opět budou velebit pravici. A tam bude opět zářit on, "spasitel", Václav Klaus:-)

 

Jindřich Škopek

jeden pořád váhá, přece jen Klaus nebýval úplně nejhloupější politik a tohle podepsat ?

Skoro to vypadá, že to někdo připravil a starý pán jen podškrábl.

Jindřich Škopek4465911300985

Přiznávat či dávat amnestii někomu, kdo se vědomě skrývá před soudem a pak chudák nesedí do 8 let od obžaloby, to už je na hospitalizaci autora amnestie na psychiatrii

Aleš Javůrek2412479290890

1/ jen houšť a větší kapky

2/ nevíte někdo, jestli ude Kalus vracet všimné, pokud NS zruší amnestii u těch co si ji u Vaška zaplatili ??

Milan Moucha9938679633774

Jojo, Klaus doma brečí do polštáře, protože se patlal s amnestií kvůli nějakému kšeftaři s autama z Chrudimi a oni ho nakonec přeci jen zabásnou ;-D

Martin Václav3244448193760

Tak tohle ti Vašku nevyšlo ;-D

+8/−1

 

Lída Kolasová8674254102970

Bylo to dle zákona ale NEMORÁLNÍ!!!!!!

Jakub Dlohoš9672236123605

Mýlíte se, Klaus na hromadnou abolici neměl právo, protože ani prezident nemůže upírat občanům ČR základní práva, v tomto případě právo na spravedlivý proces, který byl upřen všem poškozeným. Bohužel Ústavní soud selhal a podle vzoru Piláta Pontského si nad věcí umyl ruce, takže i tento tunel Klausovi prošel.

 

Petr Karásek9927532902219

Hahaha takže panáček dostal dopředu echo že bude amnestie (to ež se 9 let skrýval a vylezl měsíc před amnestií nemůže být náhoda), tak se vrátil do ČR a požádal o obnovu procesu těsně před ní a doufal že ho okamžitě amnestují. A ono to nevyšlo.

Michal Zetek3888632380107

Holt, všechno tunel dědkovi propiskovi nevyšlo....8-o

Ilona Nápravníková2761353568179

To bude dědek zuřit.

Karel Marek4665829396207

Tak ještě narcise

 

Mají mít volební právo i tito lidé? Nemělo by se za hloupost trestat? Jak je to vlastně o té svéprávnosti? Osobně bych pustil k volbám lidi, kteří mají vyššíIOQ než 50. Což u výše popsaných či soudců silně pochybuji. Pro úplnost:

 

Obsah

A divíme se, že si z nás potom politici dělají legraci? To není o sprosté diskuzi, ale o neuvěřitelně hloupých lidech, co se nechají opít rohlíkem a ještě se nezlobí na sebe, ale na jiné. A pak si stěžujte, co jste si zvolili...!

(Reakce na další zrušení amnestie a reakce na toto rozhodnutí na iDNES)

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Potrestaný nevolič
před 3 roky

Zrušil bych OKAMŽITĚ volební právo všem, kteří nedostatečně (nebo málo dostatečně) adorují Václava Klause -- to naše privatizační sluníčko a narcistního polobuzeranta s putinovským výtokem z prdele.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...