Polemika s p. Haasem, bývalým poradcem Václava Klause

petrpokorny.bigbloger.lidovky.cz

Tuto polemiku píši pod dojmem článků o knížce V.Klause v denících a tv,  pod dojmem článku Léčba Klausem a přihrává mi k tomu i článek v Lidových novinách bývalého poslance za ODS Jana Bauera.

Podporuji Václava Klause (Tomáš Haas)

Jan Bauer: Václav Klaus se sám vyřadil z debaty o reformě EU – ODS

 

Vážený pane Haasi

I já jsem měl chvilkový dojem, že Václav Klaus (nechť mi promine) trochu zblbl. A bylo to na podkladě nejenom výše vyjmenovaném, ale hlavně po výrocích na adresu ODS, pani Bobošíkové a dalších ne-podporách. Poslední aféra vznikla způsobem, který je znám: Klaus naznačí, novináři v Mf Dnes nastartují a už si připraví další článek na další den s tím, jak ho rozcupují, zatímco Klaus už má připravený čtvrtý tah, jak je zesměšní. On jim blbosti nevyvrací, nechá je v tom vykoupat a pak je ztrapní. Je to jeho pravidelný postup a dodnes nechápu, že to „velcí novináři“ nepoznali. Ale budiž.

Co je však zdánlivé novum, o kterém Vy píšete a které se stalo bestselerem, je odchod z EU. Vzpomínám si velmi dobře, jak po roce 1989 OF žvatlalo, Dientsbierové kuli jakési fantasmagorie, KSČ převolovala stranické vedení až k Urbánkovi a Klaus... Jednoduše udělal zteč, založil stranu ODS se slovy, že systém je nereformovatelný a OF je parta tlachalů, která je pod vedením Václava Havla zralá jenom na kavárnické plácání o nesmrtelnosti brouka, avšak máme li okamžitě propojit západ s námi, musíme udělat stejnou strukturu, jako je na západě. Tady asi rozpor nebude, to známe dokonale. Pouze je to připomenutí faktů.
Možná, že se ani nebudeme lišit v tom, že Evropa se začala po pádu RVHP prudce měnit v jakousi záhadnou partu zdánlivých elit, která v Bruselu dělá vše jiné, než potřebují občané v Evropě. Že v roce 2000 vyhlásí desetiletku, jejíž výsledkem by měla být skoro nulová nezaměstnanost. Dnešní tristní stav to jaksi vylučuje. (Někde až 27% nezaměstnaných) A těchto fantasmagorií bylo vyhlášeno snad víc, než v pověstné RVHP.


I nálada občanů se změnila. Z bezuzdné podpory EU jsme se dostali do situace, kdy většina partu bruselských fanatiků stylu Roučka odmítá, protože cesta dalších a dalších omezení svobody a svobody podnikání vede do pekel. A nyní se dostáváme k jádru problému. Evropa vybuchuje stále víc odspodu, nikoliv z Bruselu a napříč celou Evropou se drobní podnikatelé a zaměstnanci bouří. I Německo si to už uvědomuje. A najednou občan České republiky, který je hrubě nespokojen s různými eurovaly a dalšími zrůdnostmi, nemá zastání! Občan pravicový, nebo i středový, chcete li.


A tady se domnívám, pane Haasi, že se mýlíte, jako mnozí další. (Viz onen Bauer, o Hvížďalovi či Doležalovi snad ani netřeba psát) Že Evropa stagnuje, dokonce se hroutí, už asi většina nepochybuje. Že je pod tíhou Lisabonské smlouvy nereformovatelná, že přes hlasování už vlak nejede se asi nelišíme. Avšak: jako byste si mnozí neuvědomovali kvas, který je dnes „dole“ v Evropě. Mezi lidmi, podnikateli. Zde se najednou formuje nová Evropa, Evropa, která už se dává dohromady a zkostnatělý Brusel odvádí na druhou kolej. Ty hlasy sílí den ode dne víc a víc. Klaus není hybatelem, to je spontánní. Klaus to pouze zastřešuje u nás a možná že i dál. To nevím. Ale stačí se pozorněji podívat. Katalánci nechtějí z Evropy, ale odmítají systém. Angličané odmítají nesmyslný systém. Dokonce i v Německu sílí hlasy proti systému. Ale nikdo nechce hranice a celnice. Dokonce už to vypadá, že se odstaví ti, co se nepřidají. Že Brusel je na vedlejší koleji a jenom dožívá. Ten velký třesk se blíží. A je na nás, zda budeme připraveni a dokonce zlepšíme vztahy jako se Slovenskem, nebo zda to bude bolestivé.
A zde je úkol nás. Zahájit veřejné rozhovory slušných lidí na pravici, jak dál. Vytvořit strukturu, která by okamžitě nahradila model RVHP v Bruselu. Nechme doma vítězství levici, tyto volby jsou nepodstatné. Právě z výše popsaného důvodu a zahajme veřejně, skutečně veřejně diskuze, jak s tím naložit. Vtáhněme do toho občany, nikoliv prapodivné elity.

A nyní, takto popsáno, v čem se liší Václav Klaus1990 a Václav Klaus 2013? Přečtěte si onen inkriminovaný článek pana Bauera, vyjádření pana Sobotky a dalších z ODS v kontextu výše popsaného, budoucnosti EU a nynějších voleb. Možná budete šokován jako já, jak se ODS šíleně změnila, zatímco Václav Klaus nikoliv. Ale skutečně nejde o Klause, nýbrž o směrování České republiky, potažmo Evropy, která je pod socialistickým Bruselem bezradná a hroutí se. Je nekonkurenceschopná! Německu vysychají zdroje, které získala levně privatizací na východě, taktéž v Rakousku a co bude dál?
Pane Haasi, i já dám hlas ODS. Ale pouze z důvodu, aby paskvily Babišů, Úsvitů, lhářů a podvodníků nezaplavily totálně celou zem. Ale neuzavřme se do osočování a nálepkování v okamžiku, kdy bychom měli konstruktivně vytvářet nový model Evropy. Věřím, že na pravici je hodně poctivých a kvalitních lidí, kteří toto mohou zahájit. To, čemu V. Klaus říká absence vizí je nabíledni. Nikdo neví, jak dál s Evropou. Nikdo neví, jak dál s Lisabonskou smlouvou a EU. Ale ze spodu už Evropa kvasí a vypadá to, že V. Klaus je opět daleko v čele před námi, zatímco my jenom zase tlacháme. Jako to OF....

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...