Prezident Zeman podává trestní oznámení na Švýcarsko

a nejvyšší státní zástupce Zeman tvrdí, že ukradené zlato a a 150 milionů Ištvan neukradl, má v něj naprostou důvěru a po volbách prý vše do koruny vrátí. Že to nespotřeboval Ištvan na osobní spotřebu a proto má v Ištvana bezmeznou důvěru.

No tak nevím, nepřipadám si jak v Kocourkově, ale přímo v "Debilákově"!

Luboši Paškovi policie minulý týden vrátila část věcí, které mu zabavila při červnové razii. Serveru Aktuálně.cz to řekl Paškův právník Prokop Beneš. Hotovost i zlato v hodnotě desítek milionů korun si podle něj vyšetřovatelé zatím ponechali.Co s tím dělají, je čirou záhadou. Na kameru to ukázat nechtějí, prý by to občany provokovalo. Normální člověk by řekl, že Ištvan vrátí odcizené zlato na miliony, ale věci se budou zkoumat dále. Zlato může zkoumat pouze chemik, nikoliv policajt. A v tom problém nebyl. Zlato je originál. Ale ono ne. Zlato si osobně s miliony Ištvan ponechá. Doma v kredenci? To je fraška. A nejvyšší to neshledává tak zásadní. Prostě se odcizené zlato a miliony jednou vrátí a lidem je do toho kulový.

Aktuálně.cz: Přes vaši spokojenost s prací vrchních státních zástupců se čas od času spekuluje jak o odvolání vrchních státních zástupců, tak i přímo o vašem odchodu z funkce. Cítíte v této chvíli nějaké ohrožení?

Když slyším tyto komentáře, tak to vyvolává úsměv na mé tváři. Pořadí, ve kterém jsou spekulace o odvolání zmiňovány, je špatné. Aby byl Ištvan odvolaný, musím být odvolaný já.  Kdyby měla paní ministryně spravedlnosti nějaké výhrady, tak by to první řekla mně. (A samozřejmě členka Zemanova prezidentova týmu a ČSSD Benešová si nepřeje, aby se zjistila pravda o Ištvanovi a absurditě obvinění ODS přes zlato a 150 milionů, tak je vše v pořádku....)

Žaloba čeká na půlrok

Podnikatel podal již začátkem srpna prostřednictvím svého právníka žalobu na český stát, kterou se domáhá navrácení všech odebraných věcí včetně zlata a milionů. Ta v současné chvíli leží u pražského městského soudu, který má rozhodnout o jeho územní příslušnosti. K projednání žaloby však dojde jen v případě, že policie vše nevrátí do půl roku od jejího podání. I kdybychom mnohému ve vyšetřování nemohli rozumět, toto je zločin. A Zeman - nejvyšší státní zástupce to kryje a Zeman - prezident dokonce na Pražském hradě dává Ištvanovi záruku, že bude chráněn! (Toto řekl oficiálně) Deník Insider ve čtvrtek napsal, že policie ani po čtyřech měsících neotevřela pytle s věcmi, které si při červnové razii odnesla z domu a kanceláří firem Romana Janouška. 

Jakoby ve jménu Zeman bylo prokletí

Zeman -  Ištvan a 150 milionů + zlato je ložené. Dcérenka  prezidenta Katřina Zemanová prý dělá reklamu na český pornoprůmysl, nad kterým drží ochranou ruku tatíček Zeman, když se s ním všude producíruje (byť toto je spíše úsměvné). A do třetice nejzávažnější je, že privatizace z trilogie  Zeman (prezident), Tošovský a Gross hájená prezidentem Zemanem jako ta, kdy se škoda žádná nestala a byla takto kryta v české kotlině, zásluhou švýcarské prokuratury zní: zločin se stal, praly se špinavé peníze a privatizace byla totální zlodějna.

Tudíž z toho vyplývá jediné: lhář a podvodník je buď prezident Zeman, nebo švýcarská prokuratura. „Pan prezident Zeman opakovaně prohlásil, že v kauze MUS žádná škoda nevznikla. A bác: nějakej švýcarskej soud ty lidi, který žádnou škodu nezpůsobili, pošle do vězení," popisuje ironicky textař Michal Horáček.

Podá prezident Zeman na švýcarskou prokuraturu trestní oznámení?

Co z toho plyne? Vypadá to, že byl zatčen Rath. Stále více se ukazuje, že to byla superzlodějna dlouhodobá pro tok peněz pro ČSSD. Aby se recipročně vyhovělo lidu, byla vyrobena kauza Ištvangate na příkaz někoho... Ale koho? Byly v tom miliardy miliardářů, politické zadání? Těžko říci. Každopádně je to založeno na vodě, Ištvan kauzu natahuje jak může. Obrovský skandál vojenského zpravodajství se scvrkl na deset dní kolem první ženy Nečase o zjištění, jaké může hrozit nebezpečí premiérovi a nic dalšího nikdo další v obvinění nevyslovil a tři obviněné Ištvanem propustil nejvyšší soud jako politickou frašku. A samotný  Ištvan nyní prohledává sklepy, jestli konspiranční schůzky nebyly třeba pod uhlím.... A toto opět nejvyšší státní zástupce Zeman shledává jako dokonalou práci státního zástupce Ištvana.

Skutečně takto popsaná fakta (byť uznávám psaná tónem ironickým) jsou seriózní prací politiků a justice, nebo  je to Kocourkov přetavený v "Debilákov"?

 (Psáno pro petrpokorny.bigbloger.lidovky.cz)

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...