Spor Pavel Kohout versus ČNB a guvernér Singer

 

 

Nemá cenu dávat další a další teoretické hádky a výpady proti ČNB. (Nebo ČNB obhajovat) Bylo by to stále stejné. Proto se podívejme, zda ČNB má či nemá brzdit vnější výdaje a podporovat vnitřní podle skutečného chování občanů. Už dost bylo teorie.

A teprve praxe ukáže, kdo se více blíží realitě.

Dva náhodně vybrané články z dnešního tisku, jak zjistili novináři v terénu. Má strážce státní pokladny guvernér ČNB chránit naši měnu, nebo nechat volný průběh, když FED a ECB  a dokonce i Japonská centrální banka šlapou do pedálů?

První článek je po intervenci, statistika před intervencí ČNB

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Petr Pokorný
před 3 roky

Devizová intervence České národní banky, která oslabila korunu, pomohla zvýšit evropské dotace v Česku. Z Regionálních operačních programů se může díky tomu rozdělit až o několik miliard korun navíc.

Jaroslav Matuška
před 3 roky

Mám takovouhle připomínku. V pořadu Máte slovo se jasně ukázalo, jak potřebné jsou politické strany. V moři různících se pohledů ekonomů se nelze pořádně vyznat a ani následně orientovat. Od politické strany, které ve volbách odevzdám svůj hlas, očekávám, že mi poskytne servis, který nakonec bude i odpovídat mému vidění světa. Bez toho vysvětlování lidé chodí ke svobodným demokratickým volbám a snadno mohou naletět rychlokvašeným mesiášům. Ti ukazují na jednoduchá řešení složitých problémů. Odstranění korupce atd. vidí v dokonalejších zákonech, obtížně rešitelnou situaci s nepřispůsobivými by rozsekli za týden, snížit nezaměstnanost je pro ně hračka. Sliby důchodcům, že se jim důchody pořádně zvalorizují se hubou krásně slibují - horší už bude, kde na to vzít peníze a neprohlubovat zadlužení.

A proto si myslím, že přednost by měly mít ty strany, které co nejméně slibují, ale zároveň mají snahu, aby svůj program řádně vysvětliy a následně naslouchaly názorům nejen svým členům, ale i jejím případným voličům. To očekávám od nového vedení ODS v čele s prof. Petrem Fialou. /Doporučuji se podívat na heslo Petr Fiala politolog ve Wikipedii./

Jeden profesor ODS zakládal, druhý profesor by ji měl resuscitovat... Bunga bunga!

V květnových volbách v roce 2014 do Evropského parlamentu, by měla ODS dokázat, že není na odpis.

KROKODÝL
před 3 roky

Tady bych neviděl žádnou záhadu.V Německu jsou totiž potraviny a spousta spotřebního zboží kvalitnější a levnější.Zloději alá superhypermarkety u nás prodávají šmejd a draze.Lidé z pohraničí jedou za lepším.

Petr Pokorný
před 3 roky

Souhlas, beze sporu. (mezi námi) Zde to je dáno směrem ke sporu, zda má, či nemá zasahovat ČNB JAKO STRÁŽCE "SMĚNNOSTI" , když ostatní dělají zásahy do trhu. Osobně se zásahy všeobecně jako Kohout nesouhlasím, ale mohu nic nedělat, když se ostatní "vměšují" a důsledky jsou zřejmé? Já vím, že s tím mají podnikatélé potíž, mluvím s mnoha, ale ČNB je garantem všech občanů do budoucna a já se dívám z nadhledu. A ukázat spor z praktického života, jak zásahy mohou ovlivnit občana. (Z JINÝCH ZDROJŮ) Mimochodem, všiml jste si, že Veleba z Agrární komory byl zvolen senátorem na základě kvality našich potravin, které propaguje? Takže lidé teoreticky více věří ve volbách zemědělci Velebovi, ale prakticky dělají opak? To jsou ty paradoxy, nad kterými zůstává rozum stát, jak se nechají lidé oblbovat, aby v zápětí udělali opak. Všiml jste si dobře. Děkuji za připomínku.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...