Katastrofálně podseknutá ekonomika Nečasem a Kalouskem....? Listopad 2013

 

Je jisté, že ekonomika se zakládá od půl roku do jednoho roku. To nikdo na světě nezpochybní. Kdo založil ekonomiku před rokem? Ištvan? Babiš? Sobotka či Zeman? Není horší peníze „rozfrcat a prožrat“, než prostě odložit spotřebu a několik měsíců později a mít jistotu, což se nyní začíná projevovat?

 

Je pravdou, že s HDP se dá manipulovat.Stačí si vypůjčit o cca 15 miliard víc a prohnat je ekonomikou České republiky. V okamžiku, kdy se to dá na velké projekty, lze docílit až k 1% zvýšeného HDP, přestože stát je v krizi a  zadlužen.

Neříká ČNB, že deflace už je neúnosná a může dělat velké problémy?

Co říká guvernér Singer?
Co říká guvernér Singer?

 






Ale!!!

Jestliže mi někdo z expertů typu Pavla Kohouta tvrdí, že šetření je tragédie, že podseknutá ekonomika vytváří děsivé budoucí ekonomické klima a pak se zjistí, že ekonomika čtvrtý měsíc stoupá právě v odvětvích, která  byla údajně podseknuta, začínám o odbornostech Pavla Kohouta a jemu podobných silně, velmi silně pochybovat.

 

Kde udělal Nečas s Kalouskem chybu?
Kde udělal Nečas s Kalouskem chybu?

 

 

Problém je, že tito žreci čísel nevidí, co se děje kolem nich a kde je skutečný život. Zatímco v počítači ťukají do klávesnice o strašné krizi, svět se točí podle jiných zákonů.

 

 

A nyní bez ironie

Proč se mýlila dříve vláda a proč dnes již vše tolik nesedí právě oněm guru makroekonomiky? Co za tím vězí? Podívejme se do reality!

Zatímco Nečasova vláda v první části přebírala data z EU, či byla navázána, nyní se ukazatele mění. Přílišné navázání na EU bylo děsivou závislostí, kdy pšouk těchto států vytvořil totální smrad na periférii. Neboli ukazatele v našem státě byly závislé na každém posunu Řecka, Itálie, Francie versus Německo apod. Naprosto neovlivnitelné z vnitřní strany, byť naše ekonomika a banky byly zdravé!!! Prostě veškerá predikce šla k čertu! V okamžiku, kdy se podniky vykašlaly na slavné „Spojené státy Evropské“ a razily si cestu znovu všemi směry, získali zakázky a další destrukce EU už tolik neničí Českou republiku.

 

Je čas udělat analýzu, kolik procent šlo do EU před krizí a dnes – v listopadu. Jaké je rozvrstvení a diverzifikace.  To napoví víc, než slavná prohlášení Pavlů Kohoutů a dalších kapacit ekonomické teorie!

Jen tak nenápadně
Jen tak nenápadně

I z toho je vidět, jak nemají pravdu eurošílenci! Ten, kdo chce řádně hospodařit, musí se svobodně rozhodovat o svém obchodu a výrobě. Nesmí se podvázat jedním odběratelem, nesmí být svázán pupeční šňůrou s jednou společností. Stále znovu a znovu opakuji: pane Nečasi, pane Kalousku, děkuji, jak jste nás provedli strašnou krizí! A s HDP, kdy stačí, aby Babiš se Sobotkou nasekali dluh 30 miliard a koneckonců příští rozpočet už další zrůdnou cestu naznačuje cesty do pekel!. TOP 09 se chce opět svázat s EU, eurovaly které se dají nazvat eurorozvraty zabudovat do naší soustavy a Babiš s jeho slavnou ANO přímo svázat pupeční šňůrou na eurodotace (naše peníze uložené v Bruselu).

 

Pane Bože, to z nás budou stále dělat idioty a lid nezakročí?  To opravdu věří, že vláda padla kvůli pár korunám platu tří poslanců a jedné milenecké roztržky, jak jak zmanipuloval české občany Ištvan?



Předešlé

O ho, hoóóó, po volbách Babišův a Sobotkův ekonomický zázrak!

Jak Češi přicházejí o iluze (ekonomické)

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 3 roky

Asi ten, kdo se dočetl sem, nepochybuje, že je to diskuze "z prava". Přesto se lišíme. V čem? Nikoliv ve filozofii, ale v realitě. Vzhledem k tomu, že je zde hodně námětů (a věřím, že přibudou další), průběžně se tady budou ty důležité probírat detailněji. Uceleně. Ale nyní jenom diskuzně naznačím: lékaři. Lékařská komora, byrokracie a vše návazné. Jak uděláte konsensus, když voliči přejdou tam, kde demagogie vítězí? A levice (víme o Škromachovi a Sobotkovi před léty) prostě podlehnou a tím dostanou hlasy? A to je ta praxe. To je realita. A to nikdo neví, jak to udělat. Jak lidem zpřístupnit obyčejným jazykem strukturu zlodějny např, pod názvem dotace. Strukturální fondy, když ti, co s tím mají bojovat, je využívají? Nikde mimo Pařátu jsem to neviděl. Ne, že by se o tom nepsalo. Mach to pranýřuje stále. Ale lidově, aby to pochopila veřejnost? Prostě ta realita mi schází. Něco jako v pravo nahoře "Babišovy dotace". A najít u pravicových stran konsensus, jak to předat prostým občanům, kteří do toho nevidí. A cesty, jak bez excesů k tomu dojít.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...