A tuhle znáte? Jde premiér Sobotka na vládu a povídá…

 

Liška podšitá
Liška podšitá

Páni ministři, právě jsem se dočetl v MF DNES, že když prší, tak se voda nevsakuje do země a rychle odtéká. Přitom jdu po ulici, všude samá díra, některé hluboké a bez poklopů a voda  tam do země teče. Není to záhada?

 

Pokud se vám to zdá málo humorné, tak vězte, pointa je jinde.

Očekáváme velké sucho, tak zdražíme vodu desetinásobně

Toto se skutečně na vládě ve středu stalo a skutečně se to projednává. Vážně se na vládě zkoumá, jak je možné, že obrovské asfaltové plochy nevsakují vodu, jak je možné, že obrovské a zastavěné kompexy nepouští vodu do země a že pod betonovými plochami je sucho…. Dokonce se bádá, jak je možné, že všude je tolik kanálů a přitom v podzemí není podzemní voda…

 

Kdyby toto nebylo projednáváno politiky, neřešili by to údajně seriózní (z pohledu) vědci z akademií a nedostávali na to dotace formou grantů, člověk by se smíchy potrhal.

A bude hůř

pokud pitomci vědci budou nadále zkoumat, proč pod asfaltem a betonem není voda. Nejsou právě proto ty materiály neprodyšné, aby se voda neprosakovala? A s naprostou vážností se zkoumá záhada, že tam, kde dávno byl v přírodě jeden člověk na kilometr čtvereční a dnes je jich ve městech tisíc, že ta kejda, neboli lidský exkrement v tomto množství je přirozenou cestou neředitelný. Možná, kdyby páni vědci a ministři šli do kravína či prasečáku na týden kydat hnůj, pochopili by to snadno a bez grantů…

 

Prostě je nás na kilometr čtvereční už příliš mnoho, všude jsme odmítli hlínu, vodu, mokřiny a bahno, nejlépe se udržuje dvorek betonový a výsledek?

 

Jde premiér Sobotka na vládu a povídá…

Vypadá to taková absurdita a fraška, že bez důkazů bych si nedovolil  způsobem výše popsat.

 

Mimochodem, pokud si uděláte výstřižky z  MF DNES, balast zahodíte, tak několik odstavců je velmi rozumných. Stejně tak, že pro zemědělce je nepřítelem jaro, léto, podzim, zima a pro vědce se přidala záhada, že jednou prší a jednou neprší. Když dostanou pár miliard dotací, třeba příjdou na to, že bude zase sucho. Když ne zítra, tak za třicet let, nebo za sto. Neví se sice kdy, ale jednou určitě….

Také byly klimatické změny?
Také byly klimatické změny?

Je čtvrtek 29.5.2014, odpoledne, venku je šest stupňů, prší a na mnoha místech jsou záplavy, vytopené domy a spoušť. Prostě globální oteplování a ….. Co kdyby…

 

Pozor, to neříká nic o tom, že se nemáme připravit na záplavy a období sucha lépe. Ale zkoumat, proč pod asfaltovými městy je sucho mi připadá jako za miliardy  trochu drahý špás!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...