Dotuje Brusel Českou republiku, nebo je to naopak?

 

podobně i maďarský socialistický premiér Gyurcsány o své straně
Podobně i maďarský socialistický premiér Gyurcsány o své straně

Čím více se blíží eurovolby, tím více slyšíme, jak nám Evropská unie pomohla, jak nutně potřebujeme její dotace, jak náš národ umře hlady a bídou, když nám nebude "Brusel" pomáhat. Skutečně?

 

 

 

 

 

 

 

Podívejme se jenom na strohá čísla bez "rozkrádání, podvodů a celého aparátu, který už nelze ani spočítat.

Z Bruselu máme možnost získat na další období 550 miliard Kč (dle kursu). Krásné číslo. Tyto peníze jsou rozpočtovány na 8 let.

Do Bruselu posíláme ročně přímo asi 40 miliard. Tzn. 8 x 40 = 320 miliard

V dividendách jde na západ cca 260 miliard ročně. Nazpět asi 20 miliard. (Dnes to potvrdil i Paroubek na Primě jako bývalý premiér. Tudíž na západ jde ročně  cca 240 miliard. Za 8 let to je 8 x 240 = 1920 miliard. 

Takže z České republiky odchází 1920 + 320 = 2240 miliard

Takže do České republiky  přichází                        550 miliard

 

Je třeba připomenout, že kromě cca 40 miliard , které jsme poslali ze státního rozpočtu do rozpočtu EU (rok 2012) , neseme některé další náklady. Zde je přehled některých z nich:

1)      6 miliard zaplacených cel v cenách zboží.
2)      19 miliard - náklady na kofinancování evropských projektů.
3)      10 miliard na úředníky oficiálně. (Skutečně cenu obsluhy nikdo nezná)

4)      46 miliard na plán EU-2020, aby 40 % absolventů střední školy mělo vysokoškolský diplom.
5)      10 miliard na biopaliva.
6)      40 miliard na dotování solární a větrné elektřiny.

7)      4 miliard na posílení elektrické sítě. (Kvůli nařízení, že musíme dopravu do Rakouska z Německa posílat zdarma)

Je potom jasné, že Českou republiku se snaží udržet v EU stůj co stůj, přestože se stále tvrdí, že na nás prodělávají a peníze od nich tečou k nám. Lžou ráno, lžou v poledne, lžou večer, ještě víc než komunisté!


 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Milan
před rokem

Máte pravdu, ale ten mechanizmus je jiný. Škoda Auto vyprodukuje zisk ve výši kolem 150mld. a potom vyveze podstatnou část zisku pomocí pobídek do WV. Například: Škodovka potřebuje stroj za 100 mil. do výroby a koupí ho za 200 mil u prodejce v německu, který musí stejný stroj dodat WV za 40 mil. Prodejce na tom vydělá. WV takto přelije zisk ze Škodovky do WV. Stejně to funguje s benzínem například: Auto jede ze Škodovky s plnou nádrží do německa potom jezdí po německu, ale než překročí hranice musí natankovat na německé pumpě. Na území ČR se smí tankovat pouze na pumpě ve Škodě jinak nikde. Na zaplacené faktury dostane WV slevu pro své tankování. Škoda platí plnou cenu. A toto je vnitřní nařízení platné pro služební cesty. Podobný je případ, kdy auto se v německu prodává za 250 tis. včetně dopravy a platů pracovníků autosalonu v € a v ČR se stejný vůz bez dopravy a s platy pracovníků autosalonu v Kč za 320 tis. Takto bych mohl pokračovat dál a dál, až ze 150mld. zůstane 11mld. na oficiální dividendy zdaněné v ČR. Akcionáři o nic nepřijdou. Zbytek 139mld. samozřejmě dostane akcionář v dividendách od WV, ale zdaněných v německu.

To je jen Škoda. A další firmy dělají totéž. Když navíc je možné ještě křížení. Škoda dodá nějaké firmě auta za sníženou cenu, ta obchodně zvíhodní v jiné transakci dodavatele WV a ten dodá stroj do Audi. Výsledek je přelití zisku do německa. A bohužel se nejedná jen o ČR, ale i Polsko, Slovensko, Maďarsko a mnoho dalších.
Můžeme mluvit o tunelování rozpočtu jednotlivých zemí, protože to vede ke snižování výkonnosti zaměstnanců a tím k nižším platům. Pracoval jsem často s němci a jejich produktivita je neúměrná jejich platu. Ovšem tento mechanizmus jejich produktivitu pomocí účetních operací uměle zvyšuje.

Mě nikdo nebude okrádat ani TROŠKU.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...