Takže Kvitová jako Depardieu? Rusko nebo Monako?

 

Kvitová utekla do dańového ráje. Ten prosím není Na konci světa, ale součást Evropy. Zajímavé. Takže systém daní u nás je Evropskou unií kritizovaný, ale pokud tam daní lidé bohatí z Evropy, Bruselu to nevadí.

Takže co dál? Budeme Kvitovou milovat, nebo nenávidět?

Něco tady nehraje. Babiš hlásí: bude líp, ale lidé, co mají peníze, utíkají pryč. Kam? Do Evropy. A jak je možné utíkat z Evropy do Evropy? I majitelé anonymních akcií se zdejchli. Nabo utíkají. A kašlou na socialismus naší vlády. Tak je to dobrá, nebo špatná vláda? Odpovězte si sami.

 

 

Zákaz anonymních akcií? Firmám nevadí, stěhují se do daňových rájů

Počet českých firem, jejichž vlastník má adresu v daňovém ráji, roste. Jen letos v 1. pololetí změnilo daňové místo dalších 89 společností, celkem jich je už 13.189. Největší zájem je aktuálně o destinace, jež podnikatelům garantují vysoký stupeň anonymity.

Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/danove-raje-zustavaji-pro-ceske-firmy-lakave-miri-jich-tam-stale-vic-1p8-/firmy-trhy.aspx?c=A140709_095522_firmy-trhy_ttr#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_byznys&utm_content=main

Je to zajímavé. Vláda jásá, jak vybere víc peněz a ti, od nichž chce vybrat víc peněz, zrychlují svůj odchod. Nění zde něco špatně?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Honza
před 2 roky

je to blbákov. Měli bysme z unie vystoupit. Jak vlastně funguje Monako?

xx
před 2 roky

Jéžiš tímhle už strašili socialisti před několika lety, ještě za vlády Topolánka.

Jeden rok odejde 60, druhej rok 89 firem a novináři a odboroví politici z toho udělají aféru o zrychlujícím se tempu odchodu firem.

Ale když se do toho podíváte pořádně, zjistíte, že mnoho firem odchází např. do Holandska, kde mají daně podobně vysoké jako u nás. Ale oni odcházejí za menší byrokracií a za větší svobodou, nikoli za daněma o procento nižšíma.

Odchod podnikatelů a jednotlivců má docela jiné motivy.

V ČR je registrováno téměř 350 tis. firem. Za pololetí odešlo 89 firem do zahraničí a 5000 jich ročně zanikne a 20 tisíc vznikne.

To jsou ale argumenty, panečku. Jak od Štěcha.

Petr Pokorný
před 2 roky

Aha, asi se stala chyba. Nezdůraznil jsem hlavní pointu. Právě ten záhadný útěk z Evropy do Evropy. Výkřiky, jak s tím zatočí na různých ostrovech a Monako je v Evropě. Že ječeli na odchod Depardieua. Že Babiš hulákal, to co hulákal. S Holandskem souhlasím. Otázka ale není, kolik odchází, ale jaká je jejich robusnost. A faktem je, že na prohlášení Babiše reagují hledání možné "optimalizace.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...