Masakr pro USA a EU - ropa Brent pod 100 dolarů a příměří na Ukrajině!

 

 

Kdo z nich lže?
Kdo z nich lže?

Do šílené situace se dostaly Spojené státy a Evropská unie. Levná výroba ropy a plynu z břidlic a válečné tažení na Ukrajině mělo tato dvě společenství nakopnout k rozletu. Opak je pravdou.

 

 

 

 

 

Ale popořadě. Jak se zaplétají USA do vlastních lží a že nikoliv Rusko, ale USA jsou spouštěčem krvavých masakrů v Ukrajině dokazuje další díl "WikiLeaks.org " , z něhož jasně vyplývá, že již před šesti leti projevila Ukrajina vážný zájem o vstup do NATO. Je jasné, že to nemohlo být bez odezvy. Tvrdý odpor by určitě nastal u USA, kdyby Kanada a Mexiko dovolily ruské raketové základny na svém území.  

Rusové měli obavu, že diskuze o členství Ukrajiny v NATO by mohla v zemi vést ke snahám o její rozdělení na dvě části. V důsledku toho by mohly propuknout násilnosti a otevřená občanská válka. Rusko by tak bylo nuceno k rozhodnutí, jestli má do konfliktu vojensky zasáhnout,“ píše se v diplomatické zprávě publikované na WikiLeaks.org.

Je zajímavé, že přesně to se stalo. Nebo to byla americká provokace, aby Rusko muselo reágovat?

. Lavrov uznává, že suverénní státy se mohou samy rozhodovat, do kterých vojensko-politických struktur se připojí. Na druhou stranu říká, že by měly vzít v úvahu, jaký to bude mít dopad na jejich sousedy a vztah s nimi,“ píše velvyslanec Burns. 22. ledna 2008 odpověděl Lavrov, že případný úspěch žádosti Ukrajiny do NATO přímo ohrožuje bezpečnostní zájmy Ruska. Byla zmíněna Smlouva o přátelství, spolupráci a partnerství, jež byla mezi oběma zeměmi podepsána v roce 1997. Obě strany zavazují zdržet se  jakéhokoliv projektu, který může být druhou stranu považován za ohrožení její bezpečnosti.

 K rozšíření NATO na summitu v Bukurešti konaném 2. až 4. dubna  2008 nedošlo. Německo a Francie byly proti. USA se však už tehdy snažily dohodu porušit, pokoušely se  o provokaci a Gruzii s Ukrajinou do NATO tlačily! Z toho jasně vyplývá, že provokatérem a spouštěčem masakrů na Ukrajině není Putin a Rusko, ale (Bush), Obama a USA!

Kompletní znění Burnsových zpráv je k dispozici ZDE

https://www.wikileaks.org/plusd/cables/08MOSCOW265_a.html

Další strašidelná zpráva z USA

 Ropa Brent poprvé za 14 měsíců klesla pod psychologicky důležitou hranici 100 dolarů za barel. Důvod? Slabé ekonomické údaje ze Spojených států a Číny a nečekaně slabé údaje o srpnové tvorbě pracovních míst  USA!

Barel ropy Brent v pondělí dopoledne zlevnil  na 99,76 dolaru. To představuje nejnižší úroveň od loňského června. Cena americké lehké ropy WTI se dopoledne snížila  na 92,69 dolaru za barel, napsala agentura Reuters.

A zprávy o USA se jenom hrnou:

Do vojenské oblasti investují nejvíce USA, Spojené arabské emiráty, Katar,  Ázerbájdžán a Alžírsko,  Izrael a Jižní Súdán. Teprve na osmém místě je Rusko. Přesto je bráno podle propagandy jako nejvíce vyzbrojovanou zemí.

Není těch usvědčujících zpráv, že agresorem jsou USA a nikoliv Rusko už příliš mnoho a jsou naprosto neprůstřelné?

 

Více na:Některé odkazy jsou z  E15, Parlamentní listy,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...