Referendum o odtržení Skotska: je výsledek špatně, nebo dobře?

 

 

Kdybychom chtěli jízlivě připomenout vstup Irska do EU: prvním referendem,12. června 2008 nebyla Lisabonská smlouva schválena. Následně v Irsku proběhlo referendum 3. října 2009 a bylo hotovo....

 

 

Co brání Skotům udělat "demokraticky" totéž?

Ne, samozřejmě totalitní politiku EU nesmíme opětovat. Pouze je čestné bruselskou špínu nezapomenout. Ve Skotsku proběhlo referendum čestně a praktiky "Bruselu" sem nikdo nesmí zanést!

Nebudu se vyjadřovat k vnitřním problémům Velké Británie. Neznám je, tak nemám právo to komentovat.

Ale kde tkví prohra těch, kteří chtěli samostatnost?

Jednoznačně strach. Nasazení kalibru, že odejdou banky, zruší se Skotům přístup k úvěrům, nebudou moci obchodovat v rámci Evropy a další podpásové výhrůžky vykonaly své. A toto lze dohledat, to jsou fakta, nikoliv názor. Například Royal Bank of Scotland RBS a další banky se z nezávislého Skotska přesunou do ...  

To je ta nejodpornější část, kdy lidé nedokázali odhadnout, co bude dál. Ale s tím se muselo počítat a je to uvedeno jenom jako důkaz, nic víc.

Podívejme se však na budoucnost a pozitiva (dokonce zajímavosti) a jak je číst?

Premiér Cameron dal na poslední chvíli sliby, které část Skotů přesvědčily, ale sněmovna tvrdí, že na to Cameron nemá kompetence. (Já nevím) Je jasné, že to Skotové budou vyžadovat a budou mít větší volnost. A že nelze slova vrátit zpět. Jak se s tím vypořádá anglická vláda, uvidíme. A je jisté, že euroskeptici na to poukáží v dohledné době. Ten rozdíl umožnění referenda, umožnění změny a návratu kompetencí je do očí bijící proti nedemokratické, místy totalitní EU.

A pozitiva převažují!

Anglie ukázala, že cesta se vždy najde. Že Anglie může jít příkladem. Ani my nechceme odejít z Evropy, nechceme (ne)žít společně. Ale aby nám Brusel poroučel, čuměl i do wc, nařizoval, koho máme milovat a koho ne (gaye, či pedofilní kněze např.) a my nesměli ani ceknout?

Ano, Anglie nám jde příkladem a dozrává čas, aby občané Evropy řekli dnešnímu nedemokratickému a totalitnímu Bruselu rozhodné Ne!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Netzer
před 2 roky

Anglie je součáatí Spojeného království jako Skotsko.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...