Nastává drama: Babiš, Obama a Merkelová jsou ve střehu!

 

Lehčí analýza. Zdánlivě nesourodá jména. Ale výkřiky zmatených ekonomických hvězd a ukazování na druhého (Rusko) krabatí čela všem těmto zdánlivě nesourodým jménům.

 

Nejdříve ve zkratce: všimli jste si, jak se najednou zoufale přifařil Obama k Asii, když ještě nedávno dokonce i Republikáni na tento svět pohlíželi s pohrdáním? Smlouvy BRICS, plyn do Číny, žádost Japonska a ropa se připravuje. To totálně akcelerovalo USA a nyní dokonce Čínu chválí, aby se lísaly k Číně víc než Rusko. A technická:

Obama mluví: Čína, Čína a zase Čína, jakoby Rusko s nimi ani nebylo. USA nabízí vše, jenom proboha zastavte obchody BRICS, obchody s Ruskem a novou úvěrovou banku!

 

Za druhé: Merkelová hledá zoufale spojence. Úvěry pro Ukrajinu sráží EU, Německo sankcemi na Rusko jde ke dnu, Merkelová létá od Slovenska po Izrael a všude žebroní o pomoc.

A Babiš? Ekonomické údaje, které rozjela Nečasova vláda, už jsou na vrcholu a Babiš to samozřejmě ví. Čeká nás minimálně stagnace a pokud prezident Zeman společně s Klausem (to není na úsměv) nedokáží otevřít ještě více cestu na východ, jdeme ke dnu. Poslední čtvrtletí a začátek roku bude napínavý.

Co je neštěstí mnoha „renomovaných ekonomů“? Pokud nepochopí souvislosti, tak excelentní přepočítávání není k ničemu. A v lednu se k této analýze a porovnání s experty vrátím.

 

A nyní v číslech podrobněji, z čeho vycházím:

Začněme z domova: poslední kvartál tohoto roku se bude porovnávat s kvartálem minulého roku. Sice se dnes bijí premiér Sobotka s Babišem v prsa jak jim to šlape, ale ten minulý už byl slušný diky Nečasově vládě. (mezičtvrtletně o +1,1%! A to se bude srovnávat s kvartálem příštího  čtvrletí. Ta dnešní data (3.čtvrletí) jsou porovnávána s dobou, kdy ekonomika minulý rok teprve startovala, pokud si vzpomínáte: minulý rok 0,4%, nyní 0,3%).

A jak to souvisí s ministrem Babišem? Po zhlédnutí posledních dat a prognóz řekl ministryni sociálních věcí Marksové, že prudce začne šetřit na mandatorních výdajích, nebo padne vláda! Dost výmluvné…

 

Což úzce souvisí s Německem

Náš průmysl vždy klesá tři měsíce až šest po poklesu Německa. A tam je to už napínavé. Byť to v Evropě zlehčují, že meziročně (zase ta recese) to tak špatné není, ukazatele jsou jasné. (0,1% Německo zachránilo od oficiální recese a uvidíme po přepočítání, zatím se jak v Německu, tak u nás přepočítávalo směrem dolů) A Merkelová bije na poplach!

 

Obama a USA – předčasný jásot nad úpadkem Ruska. Ale!!! 

Historie nám říká, že když se cena zlata řítí dolů a cena ropy také, recese téměř vždy následuje. Zavzpomínejme na rok 2008, zlato a ropa začaly rapidně zlevňovat v červenci a na podzim jsme zažili nejhorší finanční krizi od dob velké hospodářské krize. Zdá se, že se nám vytváří podobný vzor jako v minulosti, cena zlata již výrazně vzrostla a následně poklesla a cena surové ropy se dostala pod 80 dolarů za barel.

"Spojené státy čeká velký krach a bída. Země totiž už dávno není bohatá." Řekl to letos v televizi Fox News Donald Trump. A akcelerace zadlužení  to potvrzuje. (Převzat odstavec) Mašinérie CIA a  nutnost válek ve světě za účelem demokracie , provokace k Rusku, to vše v souhrnu vytváří děsivý obraz. Jistě, USA tvrdí opak, ale není těžké si toto vše ověřit! Dokonce i kontakty s nenáviděnou Čínou to potvrzují. Nikdo už ani podhodnocenou sílu juanu nekomentuje. Najednou…

Rusko, děsivá krize: Meziroční tempo růstu ruské ekonomiky se ve třetím čtvrtletí dál mírně zpomalilo na 0,7 procenta z 0,8 procenta ve druhém čtvrtletí a z úrovně 0,9 procenta na počátku roku. Německo optimistické 0,1%)….?

Washington - Ekonomika Spojených států ve třetím čtvrtletí zpomalila tempo expanze na 3,5 procenta z předchozích 4,6 procenta ve druhém kvartálu.

Výrazně přitom čtvrtletní růst USA podpořily vládní výdaje a z nich především nárůst výdajů na obranu o 16 procent. Bylo to jejich nejrychlejší tempo růstu od jara 2009.

Petr Pokorný

Rubriky: ,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Re: Mám za to, že je opravdu nutné a velmi žádoucí se zabývat:
Autor: J. Matuška Datum: 16.11.2014 15:11 NP

Na Ministerstvu zahraničí Clintonová podporovala takové neokony, jako je VICTORIE NULANDOVÁ, manželka arci-neokona Roberta Kagana...

V posledních letech se neokoni a "liberální intervencionisté" téměř přestali odlišovat a to do takové míry, že se Robert Kagan rozhodl odhodil diskreditovanu značku neokonů a začal sám sebe nazývat "liberálním intervencionistou".
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5090-...

Nulandová - upovídaná dáma...fuck EU... 5 mld. pro Ukrajinskou opozici...

Veronika
před 2 roky

Sláva, jistě zvolá Zaorálek - Rusko jde do pekel, a nejen on,
ale, bohužel i celá naše tzv. pravice. Sláva, volají naši umělci
v čele s knížetem a nejlepším ministrem financí Kalouskem,
sláva sankcím, novodobým černým listinám, boji proti korupci, boji proti všemu normálnímu. Zaženeme Putina
do rohu a všichni do něj, protože ochránil svoje lidi před
řáděním ukrajinských fašistů ? Myslím, že to je ubohá politika, myslím, že do pekel půjdeme všichni a potom už bude jedno, kdo to začal...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...