Americká invaze za ropou posetá krví! (III díl)

 

Další a další potvrzují šílenost americké zvrácenosti od mučení na Guantánamu, kde po deseti létech je zjištěno, že mučení jsou nevinní až po zvrácené vraždění civilního obyvatelstva.  Proč to všechno je popisuje i Lukáš Kovanda  - hlavní ekonom portálu Roklen. Zločiny, ze kterých běhá mráz po zádech!

 

I když jsem měl osobně informace delší dobu (a stále víc rozumím Václavu Klausovi, že neustoupil atakům ze strany USA, za což má hlubokou úctu,) odmítal jsem tato tvrzení napsat, dokud to celé nedávalo smysl.

Útokem na rubl se kruh uzavřel. A důkazy jsou přesvědčivé, dostačujicí.

 

Ve druhém díle popisujeme překvapivá čísla nákupu  ropy v trojúhelníku odběratel Čína, dodavatelé Rusko a Saudská Arábie, kde zdánlivě Saudskou Arábii nízká cena ropy nezajímá. Byla by to pravda za předpokladu, že nákup ropy by se neměnil. Ale dramatický vzestup dodávek do Číny z Ruska a pokles ze Saudské Arábie tento pohled rapidně mění.

 

Jsem si však skoro jist, že prakticky nikdo neví, co předcházelo útoku na ruskou měnu, vyzbrojování opozice prezidenta Asada a tím i tisíce mrtvých v Sýrii. Že se nejedná o nějaké islamisty, ale zase a zase jenom o černé zlato – ropu. A jako poslední dobou vždy - Američané bezohledně a zločinně zabíjejí občany dalšího státu! Protože nevědí, jak se vyhrabat z dluhů!

 

A nyní k věci

Nebudu se vyjadřovat ke vzniku šíleného islámského státu. Spekulace odmítám a fakta neznám. Že mají zbraně od USA už veřejnost ví. Ale jak a především proč se tam dostaly? Arabské jaro a slušná opozice proti diktátorovi Asadovi je lež. Sprostá americká lež!

 

Počátek všeho je u břidlic, což je popsáno v minulém díle. Předpoklad, že se USA stane hegemonem v prodeji černého zlata – ropy a pak plynu,  levnou těžbou sníží náročnost americké spotřeby  a začne smazávat dluhy vzal za své. Tato bublina splaskává. Ten nápad se zrodil přibližně kolem roku 2008, kdy vypukla obrovská krize. A tak se začal připravovat plán, jak odstavit Rusko, podnítit boje kolem arabských států Arabským jarem a tím vyřadit všechny producenty těžby ropy nebo je těžce destabilizovat.

Přes Sýrii měl vést ropovod z Kararu. Asad to odmítl. Proboha, proč by si na svém území udělal vlastní konkurenci jiného státu? A tím se stal americkým nepřítelem číslo jedna! Zabít, nebo zlikvidovat Bašára Asada, bylo americké heslo a začala se vyzbrojovat opozice. Avšak přes masívní dodávky zbraní od roku 2009 byla opozice slabá  i dokonce i přes výmysly, že Asad nasadil chemické zbraně! (Stejná záminka a nikdy neprokázaná se našla  se Saddámem Husajnem a Bushem. A pak bylo a je statisíce mrtvých)

 

Syrský konflikt začal v březnu 2011 demonstracemi proti režimu prezidenta Asada. Toto povstání vedly USA a pomáhaly vyzbrojit opozici. Za  tři roky údajně  přišlo o život podle syrské exilové opozice více než 150 000 lidí, z nichž přes 51 000 byli civilisté. Přes masívní nasazení USA a zbraní od roku 2011 si v roce 2014  Syřané opět zvolili prezidentem Bašára al-Asada.. Pro současného prezidenta hlasovalo téměř 89% voličů! To rozzuřilo Američany do běla a zbraně dostala armáda nejšílenější, která měla zlikvidovat na celém území vše kolem ropných nalezišť. Jenomže ta se vymkla z řetězů a svět se jí začal bát.

 

A šílenosti, které rozjel americký režim, nebraly konce!

Ukrajina, destabilizace a pomoc Mejdanu  (5milionů dolarů) , další shazování zbraní opozici Asada, což dostali nakonec šílení islamisté a přiznala vláda USA. Do toho obvinění Venezuely a snaha destabilizovat její režim, závislý na ropě, další pokus odříznout Rusko od prodeje ropy, masívní protiruská a protiputinovská kampaň vedená přes Bloomberg, Reuters a Financial times, přebíraná státními majnstreamovými cenzurními státními orgány a předávány masmédiím (u nás čtk), hosté, zvaní do státních masmédií pouze ti, kteří nic neprovaří (u nás Čt24, Palata, Karas a další), zablokování výstavby dalších ropovodů a plynovodů z Ruska, velvyslanci, dosazení CIA, mající navázat kontakty s proamerickými „nezávislými organizacemi“ (u nás USA velvyslanec Schapiro a naposledy kontakty v Brně),  eliminace jakýchkoliv jiných názorů v masmédiích (vidíme to i v MF DNES, Lidových novinách, ale už i v ECHO 24), v Rusku rozjetí stanic typu Svobodná Evropa kterou má spravovat „nezávislá organizace při vládě USA….? a rozdávání zbraní všem stranám konfliktů v místech, kde proudí, nebo se těží ropa a plyn.

Zatím poslední zoufalý pokus oblafnout Putina a Rusko

 

Vyzbrojování a raketové základny kolem Ruska nemohly uniknout jeho pozornosti. V okamžiku, kdy měla být uzavřena i poslední cesta od Černého moře a otevřená cesta k Moskvě, , bleskurychlý výpad na Krym Putina tuto hegemonii zarazil a Rusko přešlo do protiútoku. Ještě předtím však Putin rozjel obchodní obrovské akce BRICS, dohody o ropě s Čínou, swapové dohody taktéž s Čínou, investiční banku také s Čínou, dohody obchodní s Indií, dohoda o ropě a plynu s Japonskem  a USA začaly strácet trpělivost a půdu pod nohama. Takže poslední zoufalý pokus byl destabilizovat Rusko a odstavit Putina. Minulý týden se obrovská akce rozjela a skutečně Rusko bylo v silných turbulencích a otřesech.

Okamžik, kdy je kvůli teplu malý odběr z Ruska v Evropě, velký z důsledku zimy v severní Americe se zdál ideální. Saudská Arábie doufala, že dohodey Ruska s Čínou zvrátí a otřes na ruské scéně odpraví Putina. Ale první útok USA, Kanady, EU a Ukrajiny se nezdařil!

Zásoby eur, dolarů a zlata přes masívní majnstreamovou masáž Rusko zatím ústálo, run se nepodařil a navíc západ dostal tvrdý šok: na povrch vyplula dohoda o swapech s Činou, o níž nikdo nevěděl! V okamžiku, kdy to Čína přiznala veřejně, trhy změnily okamžitě pozice a rubl začal prudce posilovat.

 Rusové se chovají jako křupani a nikdo je moc rád nemá. Ale Spojené státy Americké už překročily meze a vraždění civilistů kvůli ropě už nelze tolerovat!

 

Už chápete, proč my, bývalí antikomunisté a demonstranti proti okupaci Sovětského svazu odmítáme bestiální, nezastavitelnou a ničeho se neštítící politiku dnešní totalitní USA? Ano, stále více lidí obviňuje USA ze zločinů a zabití sta tisíců nevinných lidí – jediného pokusu, jak se dostat z dluhů ve výši triliónů dolarů! Kdo USA zastaví?

A položme si na základě faktů otázku: je zločinější a krutější dnešní režim USA, nebo islámský ISIL ( Islámský stát v Iráku a Levantě)?

 

Petr Pokorný

Předešlé

Vadí Kanadě a USA Ukrajina? Ne, ropa! Už je to tady!

Vadí Kanadě a USA Ukrajina? Ne, ropa! Už je to tady! (II díl)


Přečtěme si slova ekonoma Roklenu Lukáše Kovandy jaklo potvrzení dalšího zdroje:

Právě Katar, země svojí rozlohou téměř sedmkrát menší než Česká republika, se po boku Spojených států a Ruska počítá mezi tři největší světové producenty zemního plynu. Jeho geografická poloha jej však zatím předurčuje k tomu, že svůj plyn musí v objemech větších, než by si přál, vyvážet ve zkapalněné formě tankery. To je dražší než surovinu exportovat prostřednictvím plynovodů.  Atraktivním trhem je z hlediska Kataru pochopitelně Evropa. Aby do ní svůj plyn dostal, musel by daný plynovod vést přes jiné blízkovýchodní země tak, aby se v Turecku napojil na tamní plynovodní síť.  Jeden z plánu počítal s výstavbou plynovodu na syrském a saudsko-arabském území…

Jak se k tomu obě země postavily?

Nevstřícně. Mezi Katarem a Saúdskou Arábií jsou ovšem tenze jen takové povahy, že by je zřejmě šlo překonat. Horší je to se Sýrií.  Když v roce 2009 Katar výstavbu daného plynovodu navrhl, u syrského vůdce Bašára Asada se pochopení nedočkal. Asad místo toho uzavřel kontrakt na výstavbu potrubí přepravujícího plyn z Íránu a přes Irák. Z náboženského hlediska rozhodně není divu, šíitský íránský režim mu je bližší než sunnitské režimy Kataru či Saudské Arábie.

Asad tedy z hlediska Kataru představuje jakousi „žábu na prameni“?

Možná i z hlediska Saúdů. Právě proto mohou podle oněch spekulací mít teď zájem na stlačených cenách ropy. Levná ropa negativně dopadá na Putinovo Rusko, které Asadův režim podporuje, ale to není vše. Neblaze zasahuje také Írán. Teherán tak má méně prostředků třeba na rozvoj svého jaderného programu, jehož se Saúdové obávají. Levná ropa by ochromila jak Moskvu, tak Teherán. O tom, že levná ropa může patrně sloužit jako geopolitická zbraň, svědčí i nedávná slova finančníka George Sorose. Ten navrhl, aby se Spojené státy zbavily části svých strategických zásob ropy, stlačily tak její cenu a negativně tím zasáhly ruskou ekonomiku

Řekl jste ale, že levná ropa poškozuje také americké těžaře břidličné ropy.

To ano. Jak Spojené státy, tak Saúdská Arábie či Katar by dumpingovými cenami něco ztratily, aby mohly více získat. V USA jsou poškozeni tamní producenti břidličné ropy, která obtížněji konkuruje levné tradičně získávané ropě. Ale Washington dává evidentně přednost geopolitickým ohledům.

 

Lukáš Kovanda působí jako hlavní ekonom ekonomického portálu Roklen24.cz, je členem správní rady think-tanku Prague Twenty a přednáší na Národohospodářské fakultě VŠE. Od roku 2007 uveřejnil knižně i časopisecky více než stovku rozhovorů s významnými světovými ekonomy, včetně řady laureátů Nobelovy ceny (Paul Samuelson, Ronald Coase, John Nash, Robert Solow, Harry Markowitz a další), a s dalšími globálně známými osobnostmi typu Roberta Kiyosakiho či Bjørna Lomborga. Napsal několik knih o ekonomii.

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 2 roky

Děkuji moc, i já Vám přeji mnoho zdraví a krásné vánoce stejně tak i všem slušným lidem. Stejně tak slibuji, že budou vždy další informace, které já a moji přátelé zjistíme, vždy nezkresleně zveřejněné. Nemáme nadřízené. "Zatím".

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...