Hlásil by se Voltaire k pedofilním, zvráceným urážkám Charlie Hebdo?

 

 

 

Kolorit dokreslují zrůdné americké filmy typu řezání motorovou pilou do lidských těl co nejlépe veřejnosti vykreslených, soulože stejných pohlaví veřejnosti do detailů předhazované a na druhou stranu zákazy občas zmiňovaných Karafiátových Broučků. Přetvářka a hnus!

 

 

Kde je sakra hranice?

Voltaire, vlastním jménem François Marie Arouet

Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit Vaše právo to říkat

 

Voltaire, jehož hlavním terčem byla nesvoboda, politický útlak a náboženské tmářství.


Náboženské pronásledování ho formovalo už od studií. Jednostranné a zločinné. Ve svých dílech si dělá posměšky ze lží a podlosti. Neměla by Francie jeho díla zaslat Obamovi a nevzdělanému vedení USA?

Připomeňme si Paříž roku 2014. A běžný obrázek tehdejších dní. A položme si otázku: kde je francouzská svoboda slova, kdy jedna strana Charlie Hebdo může až na úrovni pedofílie urážet věřící jednoho spektra, zatímco černošsky komik Dieudonné je za zesměšňování druhého spektra trestně stíhaný?



Tak kde je ta svoboda?

A neměl by se svět zamyslet nad výrokem tohoto černošského komika, který svými filozofickými výroky vysílá ostré šípy do srdcí náboženské frašce, přetvářce a tmářství jako v osmnáctém století Francouz Voltaire a za to je dnes také perzekuován?

Dieudonné : „Nepokouším se o nic jiného, než se smát,“ napsal, „a nečiním nic jiného, než se směji i smrti, neboť smrt sama se směje nám všem a Charlie to ví, bohužel“.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
netzer
před 2 roky

V tom se opravdu nevyznáte.
Tak raději už nic nepište.

Petr Pokorný
před 2 roky

Pokud jste si nevšimla, tento text je o svobodě, demokracii a právu ze zákona, aby na všechny platilo stejně. Neboli homo sapiens sapiens navzájem. Do náboženství se nepletu, to je každého vnitřní vypořádání se životem a smrtí. Proto ode mě nikdy nebudete číst rozbor kvality a nekvality. Tomu, čemu rozumím by však měl rozumět každý čestný člověk na světě. Že zločin je zločinem, vražda též a jestliže urazím druhého, musím sám počítat, že budu uražen. Silová převaha neexistuje v demokracii. To už nastává totalita! A zločin vydírání!

Netzer
před 2 roky

Redaktoři Charlie Hebdo se dopustili nějakého trestného činu? Dieudonné ano.
Komu Dieudonné ublížil? Židům.
Štve proti nim, je antisemita a popírá holocaust. Ti jediní Židé, které jsem znala, už dávno zemřeli na následky. Ten jeden byl v Mauthausenu, ten druhý v Osvětimi. Takže ne, osobně už neznám nikoho, komu ta svině ublížila.

Petr Pokorný
před 2 roky

Nezlobte se prosím, ale Vy nenávidíte islamisty, protože někoho poslali Němci do plynu? Není to zvrácené? A když je něčí pohřeb a po pohřbu se lidé smějí a zapíjejí smrt, také jsou to svině? Ta svině, jak píšete, předpokládám Němec není, dokonce vypadá, že ani ve válce nežil, takže posílal jako sivně židy do plynu přeneseně? Vždyť je to nesmysl. A přečtěte si občas něco. Tenkrát takhle naháněli židy, jako kolektivní vinu a fanatismus. Dnes naháníte islámisty jako kolektivní vinu a fanatismus. Pokud by onen pokleslý plátek, který bůh ví proč nazývají satirou potrestali stejně tvrdě už dřív, jako onoho černocha, toto by se nestalo. Neomlouvám tuto zabijáckou zrůdnost. Ale poctivě ukazuji, kam dojde šílenství, když se neměří stejným metrem. Nechci, aby se ubližovalo slušným židům, byť jejich víra je mi cizí, ale stejně tak islamistům - muslimům. A ti vrazi nevím, kde se vzali, nikoho nezatkli, aby mohli říct důvod.

Petr Pokorný
před 2 roky

Omlouvám se, ještě odpověď: ne, neudělali podle práva. Protože v právu podle paragrafu se urážet smí kohokoliv a muslimy či islamisty (v tom se nevyznám) můžete podle práva třeba dokopat, ale občany z Izraele ani slůvkem zapochybovat. To je ohnutý zákon. To není demokracie a svoboda podle západního, dřívějšího střihu. Který jsem si vážil. Právo a zákon má platit na všechny stejně! Nebo je to špatně a právo má být selektivní?

Netzer
před 2 roky

Velebení teroristických akcí, popírání holocaustu a antisemitismus jsou vám málo?
Váš blábol o árijcích, černoších a nadlidech je úplně mimo.
Snad víte, jak funguje Google. Tak si o té stvůře něco zjistěte. Určitě se najde něco i v češtině.

Petr Pokorný
před 2 roky

Můžete bez emocí odpovědět: znáte ze svého okolí konkrétně, komu by ublížili, nebo pouze z masmédií? Za druhé: má platit zákon pro všechny občany a náboženství, nebo jenom pro ty, co mají peníze a moc? Děkuji. Já s jistotou tvrdím: neznám a všem měřit stejně.

Netzer
před 2 roky

Dieudonné není komik. Za komika ho mohou považovat pouze zarytí antisemité a popírači holocaustu.
Ta svině (jinak se tato lidská zrůda nedá nazvat) byla zatčena, protože glorifikovala atentát na redakci Charlie Hebdo.
Udělal byste lépe, kdybyste nepsal o věcech, o kterých nic nevíte. Totéž platí pro vašeho přizvukovače zeolita.

Petr Pokorný
před 2 roky

Paní Netzer, platí zákony, platí urážky na každého, nebo někdo smí a někdo ne? To přece nejde selektovat kohokoliv, aby musel strpět urážky a nenávist a někdo byl od vyšší vrchnosti na piedestalu nepotrestatelnosti a neomylnosti! V každé společnosti jsou zrůdy a v každé společnosti jsou velice slušní lidé. Stejně tak komunitě, rase a prostě ve všem. A připustit, že jedna skupina jako byli Árijci si může dovolit vše a druhá musí být otrokem a nechat se lynčovat - i černoši v USA už toto nepřipustí. (I když tam je to otázka přehnané korektnosti - pozitivní diskriminace, která se nepovedla). Ti, kteří si myslí, že jsou nadlidé, vždy nakonec zabíjejí a pak je zoufalství na všech stranách. Ti nejhodnější to krutě odnesou. I váš výrok je daleko za hranou. Píše se o něm, že si dělá legrace ze všech, ale pouze za jeden směr je trestán. Tak jak je to?

geroj
před 2 roky

A neplatí toto na všechny strany a všechny občany? Nebo někdo smí a někdo ne?

Zeolit
před 2 roky

Glass-Steagallův zákon

Glass-Steagallův zákon (Glass-Steagal Act (of 1933), oficiálně The Banking Act of 1933, veřejný zákon č. 73-66, 48 Stat. 162) byl exekutivní výnos z amerického senátu, který vypracovali a předložili demokratičtí senátoři Carter Glass (Virginie) a Henry B. Steagall (Alabama) a který vešel v platnost 16. června 1933, kdy byl podepsán Franklinem Delano Rooseveltem.

Hlavní body:

efektivní oddělení komerčního a investičního bankovnictví,
vytvoření FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation).

Glass-Steagallův zákon vznikl v kontextu velké hospodářské krize a jeho ambicí bylo zabránit tomu, aby se podobná krize neopakovala (například tím, že by banky nemohly hazardovat se svým kapitálem společným z různých a různě nevyvážených zdrojů).

Glass-Steagallův zákon byl zrušen výnosem Gramm-Leach-Bliley Act z roku 1999 (za úřadu Billa Clintona).

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...