Německo parazituje na Řecku. Jeho odchod nejvíc pocítí Němci!

 

Zázrak....
Zázrak....

Než si mnozí poklepete na hlavu, stojí za to si přečíst několik vět. Budou srozumitelné, jednoduché a pochopí skoro každý.

 

 

Potřebuje Německo k blahobytu Slovensko,  Řecko , pobaltské státy či třeba Portugalsko?

Jednoznačně a řekněme si, proč!

 

Euro je nastaveno na průměr. Dnes už slyšíte ze všech stran, (nejen od Václava Klause), že pro bohatý sever  a Německo má euro nízkou hodnotu, pro jih vysokou. Je to jako u platů, jako i u kuřete. Pokud má jeden celé kuře a druhý nic, v průměru mají každý půlku.

Aby Řecko mohlo odejít, bylo třeba přijmout pobaltské státy. Průměr bude zachován. Neboli Německo platově parazituje na státech, které jsou ekonomicky slabé. Pokud by Řecko, Portugalsko a pobaltské státy odešly, euro by o polovinu ztvrdlo a vysoké mzdy zaměstnanců by neutáhlo. Naopak by Řecku, Portugalsku a dalším státům devalvace na vlastní měnu pomohla a konkurovaly by Německu.

 

Uvedu ilustrační čísla u odchodu Španělska (přehnaně bez parametrů pro pochopení):

Seat a Wolksvagen

 

Wolksvagen  1,4 TSI stojí 498.000 Kč

Seat              1.4 TSI stojí 461 000 Kč

 V okamžiku devalvace při přechodu na španělskou měnu by ceny byly neuvěřitelně jiné a mohly by vypadat takto:

 

Wolksvagen   cena 598 000 Kč

Seat               cena 361 000 Kč

 

Tak obrovský rozdíl by kupující zákazníci s naprostou jistotou zaznamenali. Včetně součástek ze Španělska, vybavení atd.. Pro Německo by to byla katastrofa.

 

Proto je nám ukradené, zda jsou Slováci či další slabé státy v eurozoně. Ale Německo se bez nich neobejde. Aby měli například Němci, Finové, Holanďané vysokou životní úroveň, potřebují parazitovat na státech jako je Portugalsko, Řecko, Slovensko, Estonsko…

 

Aby to zakamuflovali, pošlou tam pár milionků eur a zaplácnou jim ústa. Pro koho je eurozona výhodou prosím posuďte sami.

 

A to nikde není popsáno, že na onu životní úroveň žádají naše vzdělané lidi. Vzdělání je drahé a na to Němci nemají. Takže další německý parazitismus je na světě. (Pozor, to není o volném pohybu osob, ale zaplacení školného, které dáváme vysokoškolákům z daní my včetně důchodců. Proto mohou Němci mimo jiné nabídnout třeba lékařům vyšší platy)

A také proto je z výše popsaného jasné, že při vstupu posledního pobaltského státu Německo s opovržením hlásá, že už může Řecko vypadnout. Mají náhradu…

 

Německá vláda již nebrání odchodu Řecka z eurozóny, píše Der Spiege

Najednou….

 P.S. Nadpis je trochu zavádějící. Nikoliv významem. Řecko právě nahrazují pobaltské státy. Ale kdyby s Řeckem odešlo třeba Portugalsko, nebo dnes ve strašném stavu Španělsko či Itálie, nadpis by platil beze zbytku.

 

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Petr Pokorný
před 2 roky

Najednou slyšíme, že odchod Řecka by byl pro Německo a eurozonu drahý? Navíc dnešní prohlášení, že vstup do eurozony je neodvolatelný? Jak to bylo s RVHP?

Zeolit
před 2 roky

Napsal uživatel Zeolit dne Po, 01/05/2015 - 21:22. Virtually

„Podle mých informací by kousek odsud měl být i nějaký menší průvod odpůrců Pegidy, ale nutno říct, že na rozdíl od Pegidy ten počet protestujících je týden co týden menší, zato stoupenců hnutí Pegida přibývá. Na poslední demonstraci před Vánoci jich bylo 17,5 tisíce a dnes jich tady možná bude ještě více,“ říká z Drážďan zpravodaj ČRo.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zpr...
================
"Pravicová politika se musí řídit rozumem." Petr Fiala

"Každá civilizace se od okamžiku svého zrodu blíží ke svému zániku. Podaří-li se nám zmobilizovat anebo (to spíše) TLAKEM PROSTÝCH LIDÍ ZDOLA, donutit západní elity k tomu, aby se chovali racionálněji než doposud tak máme šanci zánik naší civilizace oddálit." Petr Robejšek

Brabec
před 2 roky

Zeolite, již několikrát jsem Vám říkal - od Německa nic nečekejte (v EU se mají dobře), s nimi Rakousko, Holandsko, Finsko,...EU se zhroutí, tak jako RVHP - přejíždí je vlak BRISC,prostě zaostávají. US se snaží vycucnout co se dá (obchod US se s Ruskem zvedá a to jsou sankce), a tahle kurevská země ještě hodila Evropě na krk Ukrajinu.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...