Rusko a USA aneb lež má krátké nohy Lenko Zlámalová z ECHO24

 

Proč?
Proč?

Pokud se rozprchli novináři z Lidových novin, protože údajně nemohli psát to, co ve skutečnosti je, pak je plnou záhadou, co je v ECHO 24.  (druhá část s nejnovějšími daty)

  

Krach rublu a hrdý dolar? Kdo se směje naposled…

 

Moderní přístup páně šéfredaktora Balšínka V ECHO 24 vzali všichni novináři a analytici za své. Evropskou unii a USA nám nikdo rozvracet nebude. Jednou se rozhodlo, že Putin je zločinec a i kdyby nebyl, tak je. Západ je naše hvězda, západ je Bůh a USA je naše sluníčko, jedině s Evropskou unií a nikdy jinak.

 Pouze by mě zajímalo dle tradičního rozdělení, co je pravicové a co je levicové. Skutečně je ten dnešní slipový, přerozdělovací západ pravicový a Rusko s důrazem na rodinu a trh (byť z nižšího základu) levicový?

Je správné pravicové, když přerostou dluhy přes hlavu (USA) vydírat jiné? (Třeba BRICS)

Když to  nejde vydíráním, vyprovokují se války?

Zmanipulují se ratingové agentury?

To je ta americká svoboda a demokracie v roce 2015?

Ale k věci

A západním státům v čele s USA zamrzl smích

Elektronika začala zdražovat až o 15%.

Podle statistik Goldman Sachs očekává v USA 81% podniků problémy. důsledku silného dolaru a nízkých cen ropy (nepsali, že je to ukázka skvělé kondice?) se dá v letošním roce očekávat negativní dopad na zisky amerických firem (především těch působících globálně).

Počet využívaných vrtných zařízení v USA podle páteční zprávy firmy Baker Hughes klesl za poslední týden nejprudším tempem a proti říjnovému maximu je už nižší o 24 procent.

Klíčoví těžaři omezují své plány investic. BP hovoří pro letošek o 20 miliardách dolarů,

A jsou stávky znamením prosperity?

Odborářská unie United Steelworkers (USW) reprezentující zaměstnance cca 200 amerických rafinerií, ropných terminálů, ropovodů a chemických továren zahájila v neděli stávku ve snaze podpořit své požadavky v kolektivním vyjednávání o nových podmínkách kontraktů. Rafinerie zasažené stávkou v rámci USW representují cca 10% celkové kapacity rafinerií v zemi. USW naposledy odstavila rafinerie v roce 1980. Panují obavy z možného rozšíření stávky a další rafinerie v zemi, jež by mohl, podle některých odhadů, zasáhnout až 64% S ropné produkce.


Cena severomořské ropy Brent vykazovala dopoledne oproti pondělnímu závěru nárůst o téměř dva dolary na 56,80 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) zdražila o zhruba 1,5 dolaru na 51,08 dolaru za barel

Ruské ministerstvo financí bleskově přepočítalo ekonomiku na ropu v ceně 50 dolarů za barel. A dle této prognózy klesne ekonomika na -2,9%. Výdaje se mají zvýšit o "pouhých" 5%. (původně bylo plánováno 12%) Co je to potom za krizi, že americké ratingové agentury hodnotí Rusko tak prapodivně? A přitom výdaje zvedají (škrty jsou z plánovaného navýšení o 12%!, nikoliv z ekonomiky a základu)

 

Aby bylo možné zabezpečit vnitřní potřeby a prosadit se na zahraničním trhu, rozhodly se ruské a čínské ratingové společnosti spojit.

V létě roku 2015 začne působit ratingová agentura UCRG (Universal Credit Rating Group), vytvořená na základě ruské společnosti Rus-Rating, čínské Dagong a americké Egan Jones Rating
 UCRG bude tvořit asi 50 ratingových agentur z různých zemí, které budou mít status zakladatelů. Bude to v podstatě společnost, která bude patřit celému světovému společenství. Kromě toho je nové ještě i v tom, že ve svém hodnocení bude UCRG kvůli větší objektivnosti uplatňovat všechny všeobecně známé metodiky vypracování ratingu. Do konce tohoto roku hodlá společnost vypracovat ratingy zemí BRICS, EU, Latinské Ameriky a USA.

 

Proč je do toho zataženo ECHO 24 a Zlámalová?

Protože tehdy práskli novináři dveřmi a čtenářům tvrdili, že Babišovi ukáží, jak se má správně informovat čtenář. To "správně" původně v uvozovkách nebylo a mnozí z nás uvěřili. Přitom začali psát tendenčně a nevěrohodně jako MF DNES s Palaty a Procházkovými, jako Hospodářské noviny s Applebaumovými fanatickými, prozápadními výkřiky založenými na lžích a demagogiích. Že důvěra v poctivou novinařinu klesá. Že se dá těžko uvěřit, že ECHO 24 nemá svého "dirigenta" z EU. Že lež má krátké nohy a jak vidno výše, ani Zlámalová už není čistá.

Tak takovouto svobodu a demokracii jsme chtěli? Já teda ne!

Závěr "Zlámalová". Předešlé

Co se stalo Lence Zlámalové příchodem do ECHO24?

 

Petr Pokorný
 

skenov

Rubriky: ,

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Jaroslav Matuška
před 2 roky

Řecko je po Japonsku druhou nejzadluženější zemí světa, jeho dluh se blíží 320 miliardám eur (asi 8,9 bilionu Kč) a vysoko převyšuje objem řecké ekonomiky. /Aktuality.cz/

Naše zadlužení bylo loni cca 1,7 bil. korun. Pro větší názornost si můžeme vypomoct Petřínskou rozhlednou. Mno, a Řekové si těch rozhleden nasekali víc jak pětinásobek...

http://neviditelnypes.lidovky.cz/glosa-s...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...