Ropa dala USA tvrdý direkt, Rusko vyhrává K.O.!

 

Čím déle, tím pro USA hůře. Jak je to možné, experti?
Čím déle, tím pro USA hůře. Jak je to možné, experti?

Dnes a zítra tvrdá data + komentáře. Jsou to strašná data a deziluze USA, protože se nejedná o týdenní výkyv, ale dlouhodobý tren a to je alarmující!

Americký těžební průmysl se hroutí, Obama bije na poplach, žádá mimořádné kompetence. Dolar děsivě posílil a americké výrobky jsou neprodejné.Podvodný rating na Rusko nepomáhá, sankce nefungují.


3 prosince 2013 a Obama se vysmál..

Jde o pouhé vzplanutí a nikoli o revoluci. Euforie z břidlicové ropy brzy skončí. Je to mínění Organizace vývozců ropy (OPEC). Snížení těžby této ropy začne, podle OPEC, již za 5 let.
Číst všechno: http://cz.sputniknews.com/czech.ruvr.ru/2013_12_03/OPEC-predpo
vedela-konec-americke-ropy-z-bridlic/

 A děje se to daleko dřív!



S tím, jak se americké akciové indexy nezadržitelně přibližují ke svým historickým maximům, množí se opět spory o tom, zda jsme svědky nafukování bubliny, nebo jde o růst, jenž je podpořen reálnými fundamenty. Mezi skeptiky, kteří se spíše přiklánějí k první variantě, se zařadil i Robert Rubin, bývalý americký ministr financí.


Počet aktivních vrtů a přístrojů vyhledávající ložiska v USA snížil na nejnižší počty od prosince roku 2010. Tyto informace tak dopomohly k růstu ropy Brent o 2,3 % na 59,2 USD/barel (dnes už 63) a americké WTI o 2 % na 52,7 USD za barel.

Největší světový poskytovatel služeb v ropném průmyslu Schlumberger hodlá v tomto roce zrušit dalších 11 tisíc pracovních míst. Spolu s dříve oznámenými kroky jich tak letos plánuje zrušit 20 tisíc, což je asi 15 procent celkové pracovní síly.

 Američtí producenti ropy z břidličných hornin by kvůli možnému dalšímu propadu cen ropy mohli opět snižovat náklady, což by znamenalo další ránu pro odvětví souvisejících služeb.

Firma ve čtvrtek večer oznámila, že příjem v prvních třech měsících roku jí klesl o skoro devět procent na 10,3 miliardy dolarů. Čistý zisk klesl o 39 procent na 975 milionů dolarů (24,8 miliardy korun).

Ruský rubl přes sankce a podvodný rating včera pokořil hranici 1:50 a je nejvíce posilující měnou od ledna, takže tvrdit, že USA ekonomika je zdravá proti ruské má někde "asi nějakou chybičku"...

 

Američtí producenti ropy z břidličných hornin by kvůli možnému dalšímu propadu cen ropy mohli opět snižovat náklady, což by znamenalo další ránu pro odvětví souvisejících služeb. Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/krize-tezaru-nekonci-predpovida-schlumberger-zrusi-dalsich-11-tisic-mist-1181645#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/krize-tezaru-nekonci-predpovida-schlumberger-zrusi-dalsich-11-tisic-mist-1181645#utm_source=zpravy&utm_medium=selfpromo&utm_campaign=e15rss#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Thu Hien
před 2 roky

To je moc dobře, že se něco organizuje. Bohužel budu v zahraničí, leč budu myslí tady se všemi slušnými lidmi této země.
Do ulic tady chodí hlavně najatí křiklouni jako tomu bylo s tzv. dragounskou jízdou. Většina slušných lidí zůstala doma a jen zírala co se to tam venku děje. Pak jsou ovšem pravdivé zprávy českého tisku, že akce měla jen příznivce....probuďte se Slované nebo nás tzv. západ Germáni-Anglosasové opět postaví do války a tentokrát vyhlazovací s Ruskem proti sobě . Pokud je mi známo, z východu agrese na západ téměř nebyla ( kromě Osmanské říše co se dostala až k Vídni). Ale nevzpomínám si, že by právě Slované kdy vedli vyhlazovací války směrem na západ...Agrese šla vždycky ze západu na nás. Je nesmysl, aby šel Slovan proti Slovanovi.

Petr Pokorný
před 2 roky

Prosím, jako zakladatel "Pařátu" se zeptám: Vy jste jako naturalizovaný Čech, nebo internetová přezdívka? Důvod je prostý: chceme li vyhlásit boj "tržně" internetovým hnusným propagandám, potřebujeme znát i zdroj. Dole je odkaz, pokud je obava...

Thu Hien
před 2 roky

Jsem Češka a v současné době na to nejsem příliš hrdá

Petr Pokorný
před 2 roky

Děkuji, mě zmátl ten příspěvek a neobvyklé jméno. Jinak mám vnitřní pocit obdobný. A snažíme se s tím alespoň malinko hnout - psát co nejvíce pravdu, pokud se dostaneme k faktům. (nebo když to jasně a prokazatelně vychází) Hezký den přeji.

Věra
před 2 roky

Hrozně ráda bych se zúčastnila této akce,ale nejsem z Prahy,tudíž prosím touto cestou o zasílání těchto příspěvků děkuji VV

Zeolit
před 2 roky

Vážení signatáři a přátelé,

dovoluji si vás co nejsrdečněji pozvat na letošní Svatojiřský pochod za mír a státní suverenitu, který se tentokrát uskuteční týden po svátku sv. Jiří, v sobotu 2. května 2015, tedy v předvečer 70. výročí skončení Druhé světové války.

Jak víte, současná mezinárodní situace je mimořádně složitá a nebývalým způsobem polarizuje veřejné mínění. Mnozí se nechávají strhnout vyhrocenými emocemi, jiní upadají do rozpaků a ztrácí schopnost politické i hodnotové orientace. Jedná se přitom o záležitosti, které se nás vážně dotýkají a zásadně ovlivní budoucnost našeho státu a národa, budoucnost naší kultury, našich dětí a rodin.

Nezpochybnitelným národním zájmem České republiky je udržení míru a vlastní suverenity, tyto hodnoty jsou proto mottem našeho letošního pochodu a vzkazem představitelům republiky a států, s nimiž nás pojí spojenecké dohody. Na tyto představitele se také chceme během našeho pochodu obrátit písemnou výzvou k zachování míru a udržení České republiky mimo probíhající velmocenské konflikty.

Aby náš hlas nebyl přeslechnut, je třeba co nejširší účasti nás všech, signatářů Manifestu a sympatizantů Akce D.O.S.T. Proto bych vás rád požádal, abyste se, bude-li to pro vás jen trochu možné, našeho pochodu zúčastnili a dali tak najevo, že vám otázky míru a naší nezávislosti skutečně leží na srdci. Velice vás také žádáme o pomoc při propagaci Svatojiřského pochodu. Nemůžeme pro budoucnost udělat mnoho, ale neuděláme-li to, co udělat můžeme, mohli bychom si to jednou oprávněně vyčítat.

Petr Bahník,

předseda Akce D.O.S.T.

P. S. Pochod, spojený s položením květin u pomníku sv. Jiří, tentokrát zahájíme na Hradčanském náměstí, nedaleko vstupu do areálu Pražského hradu. Odtud sejdeme na Malou stranu, kde před velvyslanectvím USA akci slavnostně ukončíme.

Pochod bude zahájen projevy a hudbou ve 14 hodin na Hradčanském náměstí.

Přijďte všichni, komu osud České republiky není lhostejný!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...