Do palestinské Gazy míří další Flotila svobody. Budou opět postříleni?

Aktivisté ze Švédska a Norska chtějí do pásma Gazy dopravit zdravotní potřeby, ale i ty Izrael odmítá a vyhrožuje vším možným. Pokud něco provede, opět to zvedne vlnu zloby a opovržení k tomuto státu.

Samozřejmě s tím aktivisté počítají

„Na palubě jsou solární panely určené pro nemocnici Šifá v Gaze. Dále je to zařízení pro léčbu závažných případů astmatu a další menší lékařská zařízení, jako jsou sesterské stetoskopy na poslech srdečního tepu u dětí,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí iniciativy Ann Igheová. 

Izrael označil projekt za zbytečnou provokaci. Prohlásil, že žádné z lodí nedovolí narušit námořní blokádu. Sami organizátoři akce si uvědomují, že flotila zřejmě nepropluje. 

„Netajíme se tím, že co děláme, je akce politická. Tím zásadním problémem je totiž samotná blokáda. Když podnikáte akce proti nespravedlivé a v tomto případě i protiprávní a široce kritizované politice, nemůžete čekat, že hned zvítězíte. Neděláme touto akcí nic nového, chceme jen ukázat, že ze svého protestu neslevíme,“ upozornila Ann Igheová. 

 Loď Marianne vyplula 10. května ze Švédska . Během plavby přes Středozemní moře se k ní má připojit několik dalších plavidel. Do Gazy má flotila dorazit koncem června. Ke třetí Flotile svobody by se měli připojit také někteří evropští politici nebo bývalý tuniský prezident a lidskoprávní aktivista Munsif Marzúkí. 

Jak dlouho ale může ještě Izrael pro celý svět hlásat mír a ve skutečnosti činit opak?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...