Opět excelentní Tereza Spencerová aneb ruty šuty Ukrajina...

Ukrajinská mozaika uplynulých dní

(Vyjímáme,  Celý text ZDE)

K těm nejzajímavějším se zcela jistě řadí  odvolání Viktora Janukovyče z funkce ukrajinského prezidenta. Ten uprchl 22. února 2014. Prezidentem se  stal 7. června  2014 Petro Porošenko, ale parlament odhlasoval zákon o tom, že Janukovyč už není prezidentem, až letos 8. února 2015. Poté se ukázalo, že předseda parlamentu Vladimir Hrojsman „zapomněl“ příslušný text podepsat, a tak zákon -- po interpelacích poslanců -- v platnost vstoupil až minulý týden, 18. června 2015. Tudíž do 17. června 2015 byl Janukovič prezidentem...

 

Takže oficiálně měla Ukrajina dva prezidenty

A co dál? Bude Janukovyč žádat náhradu ušlého zisku, nebo návrat do funkce? A to není vše, jak zjistila Tereza Spencerová.  Na ústavním soudu bude záviset logicky i legitimita Arsenije Jaceňuka coby šéfa postmajdanovské vlády, jehož nejprve určila Victoria Nulandová a kyjevský nevolený parlament ho následně schválil.

 

A další "zvláštnost proevropské party"

Poté, co Kongres USA zakázal Pentagonu vyzbrojovat a cvičit – „novým Kyjevem“ medailemi za hrdinství ověnčený -- prapor Azov kvůli jeho neonacismu (a ministerstvo zahraničí USA potvrdilo, že s ním ze stejných důvodů „beztak nikdy nepočítalo“), osmělil se i Kyjev sám. Zatímco většina příslušníků dalších praporů se věnuje „jen“ zlodějně nebo pašování přes hranici do Donbasu, ozbrojenci Tornáda, jak barvitě popsal v televizi hlavní vojenský prokurátor Anatolij Matios, například v jednom případě přivázali jakéhosi muže ve sklepě školy v tělocvičnému nářadí, „nepřirozeným způsobem ho znásilnili a poté ho zabili. Těžce se mi o tom mluví,“ dodal s tím, že je třeba prověřit duševní zdraví a bojeschopnost příslušníků žoldnéřských oddílů obecně. Když se pak jednotky ministerstva vnitra chystaly proti Tornádu zakročit, střetly se s ozbrojeným odporem, přičemž oficiálně rozpuštění „dobrovolníci“ sestřelili i vládní bezpilotník.

Mezitím se ale situace kolem Tornáda, jemuž velí známý recidivista Onyščenko (pětkrát odsouzený za násilné trestné činy včetně pokusu o znásilnění či ozbrojené loupeže), mění v napjatou remízu, nicméně další prapory na Donbasu brání průjezdům (neruské) humanitární pomoci, následovala vražda matky a dcery, které ukrajinští vojáci podezřívali ze spolupráce s rebely, a po ní i vražda mladého páru ve Ščastí, protože ukrajinský voják chtěl jejich auto…

Do toho všeho vůdce neonacistického Pravého sektoru Dmytro Jaroš oznámil, že svolává své muže na 3. července do Kyjeva, aby svrhli Porošenkovu vládu, pokud mezitím neobnoví skutečnou válku proti Donbasu, tedy pokud nevypoví minské dohody.

A stručně:

-- Podnikatelé z Krymu lákají Ukrajince z „pevniny“ na sezónní práce a nabízejí až sedmkrát větší mzdy než ve „vlasti“.

NATO chce na hranicích s Ruskem rozmístit až 40 tisíc vojáků. Pentagon přitom nevylučuje, že geopolitická přetlačovaná s Ruskem bude pokračovat i po Putinovi, tedy že o Putina nebo Ukrajinu vlastně ani nejde.

 

Dodatek:

Diví se pak někdo Krymu, že 90% lidí nadšeně hlasovalo pro připojení k Rusku? Jenom blázen by se spojil s touto "sběří". Nebo Evropská unie...

P.S. Z oficiálních statistik není největší exodus uprchlíků k nám jak by se mohlo zdát z demonstrací z Afriky a arabských zemí, ale Ukrajiny. Co dodat?

 

 Předešlé

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...