Dopis premiérovi: brzdí snad připojení k Asijské bance (AIIB) Babiš, nebo Bělobrádek po návštěvě USA?

 

 


Vážený pane premiére Sobotko


Jako občanu České republiky je mi nejasný postoj ministerstva financí v čele s ministrem Babišem k Asijské rozvojové bance (AIIB). Prosím, abyste občanům České republiky sdělil, proč se ministerstvo financí nepřidalo k tak velkému projektu, ve kterém bude třeba velké množství vysoce kvalifikovaných pracovních sil, jimiž právě Česká republika disponuje.

Proč tak nadšeně tleskáme v čele s prezidentem Zemanem montovnám, distribučním společnostem jako americké spediční firmě Amazon, stavíme pro ní silnice, přestože už naše dálnice jako středoevropské země jsou vysoce přetíženy, je to pásová práce, na kterou najímáme imigranty za pár korun v hodinové mzdě a proti které se v celém světě bouří, avšak projekt, který bude potřebovat vysoce vzdělané střední kádry a které naše zem dokáže vyprodukovat (dokonce se na to opět připravovalo naše školství) snad pohrdavě odmítáme?

Proč?

Má to snad něco společného s návštěvou pana ministra Babiše a ministra Bělobrádka v USA a následném prudkém ochlazení k asijské spolupráci, stejně či podobně, jako to učinilo Japonsko, když ani Německo, náš nejbližší soused nezaváhalo a k 57 zakladatelům se přidalo? Proč v tomto případě se k Německu nepřidáme, ale k výdajům na zbrojení a válku ano? Odkud tlak přichází, nebo se prostě ministerstvo financí o budoucnost našich dětí nezajímá?

Banka, jejíž základní kapitál bude na úrovni 100 miliard dolarů. Do šestice největších zakladatelů mimo Číny, Indie a Ruska patří Německo, Jižní Korea a Austrálie.

Má snad ministerstvo financí názor, že Německo a Jižní Korea jsou tak zaostalé a neinformované státy, že nevědí, do čeho jdou? Nebo snad to má něco společného s celosvětovým míněním o dedolarizaci a následné návštěvě dvou výše jmenovaných ministrů koaliční vlády v USA?

Vážený pane premiére, předem děkuji za vyčerpávající odpověď a žádám, aby byla  dána jako veřejná informace pro všechny občany České republiky.

Petr Pokorný

 Odpověď bude zveřejněna.

 

 

Stejně jako uvodní obrázek
Stejně jako uvodní obrázek

skenov

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Aneta
před rokem

Ne mrtvého brouka neděláme, jen poslušného vazala USA, co by jim ti Američani asi mohli udělat kdybychom tam vstoupili....nic, ale oni se i toho bojí

Drahoš
před rokem

Tak to jsem fakt zvědavej. Lidovky jsem četl. Děláme mrtvýho brouka?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...