Neuvěřitelná zpráva: hackeři mohou Fiat Chrysler odbrzdit za jízdy!

 

Hospodářské noviny: Zdá se, že počítačový systém už je tak absurdní, že nejenže přestává pomáhat lidstvu, ale začíná být vyloženě nebezpečný.

Automobilka Fiat Chrysler (FCA) svolává do servisů ve Spojených státech zhruba 1,4 milionu vozů. Důvodem je aktualizace softwaru kvůli obavám z napadení systému hackery.

Kontrola přichází poté, co se kybernetickým výzkumníkům podařilo za pomoci internetu vypnout na dálku motor auta za jízdy. To vyvolalo obavy o bezpečnost aut napojených na internet.

 

 

Výzkumníci při svém pokusu o ovládnutí auta na dálku využili telematický systém FCA, aby se dostali do systému ovládání auta, které jelo po dálnici a dali povel motoru, řízení a brzdám.

Kontrola se týká vozů s určitým typem rádiového přijímače s dotykovou obrazovkou, mimo jiné vozů Jeep Grand Cherokee a Cherokee SUV z modelových let 2014 a 2015 a sportovního kupé Dodge Challanger z modelového roku 2015.

Firma aktualizuje software přístroje, aby bylo vozidlo izolováno od možnosti být ovládáno na dálku. FCA dodala, že neví o žádném napadení vozu hackery, kromě toho, který tento týden odhalili výzkumníci.

 

Všechny tyto vozy mají určitý typ rádia, což podle AP naznačuje, že firma možná našla a záplatuje další oblast, která by mohla být náchylná na útok hackerů.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...