Odkazy a připomínky mimo téma 

Mnozí sem přidáváte do diskuze velmi zajímavé odkazy mimo téma, které však vzápětí zapadnou a je to škoda.

Proto je do lišty vložen stálý odkaz, kde se bude moci cokoliv ukládat a případně se k tomu vrátit.

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

ZNÁSILNĚNÝ A ZAVRAŽDĚNÝ VELVYSLANEC USA V LIBYI
před 12 měsíci

Proč nebyla znásilněnému a zavražděnému americkému velvyslanci v Libyi Christopheru Stevensovi (†52) při útoku na americký konzulát v libyjském Benghází 11. září 2012 poskytnuta žádná bezpečnostní pomoc a jaká byla role ministerstva zahraničí USA a ministryně zahraničí Hillary Clintonové v dodávkách zbraní z Libye do Sýrie?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Christopher Stevens od března 2011 plnil úkol jako zástupce USA pro styk s tzv. libyjskou opozicí, což obnášelo schůzky a jednání s radikálními muslimy, mj. vůdcem místní al-Káidy, respektive Libyjské islámské bojové skupiny, Abdelhakimem Belhadžim.

7. června 2011 byl Stevens jmenován velvyslancem v Libyi. Mezi jeho nové úkoly patřilo najít a zabezpečit zbrojní sklady. Podle bývalé dlouholeté důstojnice CIA Clare M. Lopezové se velký sklad zbraní nacházel právě v Benghází.

Americký konzulát v přístavním městě Benghází na pobřeží Středozemního moře se zjevně používal hlavně k tajným operacím CIA. K misím CIA patřilo vyhledání a předprodej těžké výzbroje vyloupené z libyjských vládních vojenských skladů.

Novinář WND Aaron Klein na základě informací pocházejících z egyptských tajných služeb napsal, že konzulát v Benghází sloužil jako místo tajných schůzek se zástupci Turecka, Saudské Arábie a Kataru. Účelem schůzek byla koordinace „pomoci“ vzbouřencům v Sýrii a povstání na Blízkém východě. Podle Kleinových informací měl americký velvyslanec hrát rovněž „významnou roli v náboru džihádistů pro boj s režimem Bašár al-Asada v Sýrii“.

Stanice Fox News uvedla, že 6. září 2012 do přístavu v tureckém İskenderun připlula loď pod libyjskou vlajkou, která měla vézt humanitární pomoc. Na její palubě se nacházely přenosné protiletadlové raketové komplety SA-7.

Jiné zdroje uváděly o téže události, že libyjská loď „vezoucí ohromnou dodávku zbraní do Sýrie … přistála v Turecku.“ Náklad údajně „vážil 400 tun a patřily do něj protiletecké rakety země-vzduch SA-7 a raketové granáty.“

Je otázkou, proč velvyslanci Stevensovi, který už delší dobu vyjadřoval obavy o svou bezpečnost, nebyla poskytnuta žádná vojenská pomoc.

Někteří vrcholní američtí politici se po jeho smrti pozastavovali nad tím, proč byl konzulát v takto nebezpečné zóně tak slabě zabezpečen. Zvláště když už v červnu u něj někdo odpálil bombu. Ministryně zahraničních věcí Hillary Clinton namítla, že nebyly „žádné prokazatelné informace, že by konzulátu hrozil útok.“

Byl Christopher Stevens využit a pak obětován jako nespolehlivý právník a diplomat, který by mohl v budoucnu svědčit proti ministryni zahraničí USA Hillary Clintonové a prezidentu Obamovi?

FOTO ZAVRAŽDĚNÉHO CHRISTOPHERA STEVENSE
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalos...

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...