Čas probuzení i v USA? Bohatí na zelených dotacích vydělají, chudí mají smůlu!

 

Kalifornská univerzita vydala dokument ze kterého vyplývá, že bohatší Američané získali z vládních programů na obnovitelné energetické zdroje nepoměrně více peněz než chudší domácnosti.

 

 

Spodních 60 procent domácností z hlediska příjmů dostalo jen asi deset procent objemu subvencí. Horních 20 procent domácností s ročními příjmy nad 75 tisíc dolarů (1,8 milionu korun) získalo 60 procent celkové sumy.

„Nejextrémnějším případem je program zaměřený na elektrické vozy, kde horní příjmová pětina získala asi 90 procent všech daňových kreditů,“ uvedli autoři studie Severin Borenstein a Lucas Davis. „Pro tento přístup sice mohou být některé politické či jiné důvody, bylo by ale zřejmě obtížné hájit jej z hlediska přerozdělování,“ dodali.

Podle kritiků tento program umožňuje bohatým rodinám získávat subvence, které jim v podstatě platí i ti, kdo mají problémy platit rostoucí účty za energii, a propadají se tak do „energetické chudoby“. Například britské ministerstvo energetiky uvedlo, že prudké snížení a postupné zrušení subvencí vyřeší problém přemrštěných výdajů na tento program a ochrání „těžce pracující, kteří platí účty“, napsal list The Telegraph. Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/vladni-subvence-na-podporu-energie-jsou-asocialni-tvrdi-americka-studie-1og-/eko-zahranicni.aspx?c=A150828_215425_eko-zahranicni_rts

Nepřipomíná to něco?

Ministře Kalousku, je čas zrušit RVHP! Kolik „stojí“ 528 miliard?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...