Britské ministerstvo obrany: To nebyli Rusové, ale my!


Jenomže už kolikátá?
Jenomže už kolikátá?


Ponorka v britských vodách.

Britské Ministerstvo obrany se skandálním zpožděním pěti měsíců přiznalo, že žádná ruská ponorka nebyla zapojena do dubnového incidentu s irským rybářským traulerem. Byla to britská ponorka. 

 

Konečně víme, co to bylo za plavidlo, které se objevilo ve švédských vodách v říjnu minulého roku a kvůli kterému se aktivizovalo NATO včetně švédské admirality.


 

Skandální přiznání po pěti měsících

Zástupkyně ministerstva uvedla, že škodu na lodi způsobila britská ponorka. Podle novin The Daily Mail britské úřady dříve tvrdily, že jejich ponorky v regionu nebyly, a spekulovaly, že na vině byla ruská ponorka, která údajně sledovala vojenské cvičení ve Skotsku.

„Královské námořnictvo (Royal Navy) nakonec přiznalo, že v dubnu jedna z jejich ponorek poškodila irský rybářský trauler. Ale až po 5 měsících, kdy po nehodě obvinila ruskou ponorku,“ uvedly Daily Mail.
 
Deník připomíná, že dne 15. dubna rybářská loď Karen byla těžce poškozena kvůli tomu, že ponorka zachytila její síť. Ve stejném týdnu na severu Skotska probíhalo cvičení NATO. Mnoho lidí mínilo, že by mohlo vzbudit zájem Ruska, a proto označili ponorku, která poškodila irskou loď, za ruskou.
 
Bezprostředně po incidentu, zástupce královského loďstva tvrdil, že v té době v Irském moři britská ponorka nebyla. Nyní první náměstkyně ministra obrany Penny Mordauntová byla nucena udělat přesně opačné prohlášení.

Trapas: Tajemná „ruská“ ponorka u Stockholmu byla švédskou lodí! 

„Královské námořnictvo potvrdilo, že za škodu na síti Karenu je skutečně odpovědna britská ponorka. Je nám velice líto, že se tento incident stal, a že došlo ke zpoždění v chápání a reakci na událost toho dne a jeho následků," řekla Mordauntová.
 
(kou, prvnizpravy.cz, dailymail.co.uk)

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...